Bölüm öğretim üyeleri Dr. Öğr. Üyesi Fazıl Kaya ve Dr. Öğr. Üyesi Eray Polat’ın yürütücülüğünü yaptığı “Gastronomi Tarihi” ve “Tüketici Davranışları” dersi kapsamında düzenlenen saha uygulamasına Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevim Beyza Öztürk Sarıkaya, Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi İsmail Çalık, Bölüm Başkanı Doç. Dr. Savaş Evren, bölüm öğretim elemanı Arş. Gör. Seda Kamber Taş ile bölüm 1’inci ve 3’üncü sınıf öğrencileri katıldı.
Saha uygulamasında Üçüncüoğlu’nun kendi imkânlarıyla kurduğu ve bugün 14 binin üzerinde kitap ile geniş bir fotoğraf arşivinin bulunduğu kütüphaneye geçildi. Güngör Üçüncüoğlu kendi yaşamı, araştırma merakı, kütüphane hayali, ekmek tarihi, Gümüşhane mutfağı ve Gümüşhane’ye kazandırdığı eserler hakkında detaylı bilgiler verdikten sonra öğrencilerimizden gelen soruları cevaplandırdı.
Öğrencilerle hayatı hakkında bilgiler paylaşan Üçüncüoğlu, “Ben 76 yaşındayım. Hayatım hep okumakla geçti. 55-56 yıldır çok yoğun bir okuma ve yazma hayatım oldu. Bu vesileyle şimdiye kadar 78 tane basılı eserim var. Yaklaşık 27.000 sayfa tasnif edilmiş bilgim var. Sizlere tavsiyem öğretmenlerinizle çok sıkı ilişkiler kurun, onları takipte kalın ve onlara sorular sorun. Hayatta muvaffak olabilmek için sizlere dört tavsiye vereceğim: 1) meraklı olun, 2) başarmak içi inat edin, 3) sabırlı olun ve 4) araştırmaktan, irdelemekten vazgeçmeyin. Bunlardan bir tanesini bile ihmal ederseniz mesleğinizde ilerlemeniz çok zor” diye konuştu.
Gerçekleştirilen sohbet sonrasında akademisyenler ve öğrenciler tarafından kütüphane ve sergi alanı gezildi ve incelemelerde bulunuldu. Gümüşhane için çok kıymetli bir bilgi hazinesi görevi üstlenen araştırmacı, gazeteci ve yazar A. Güngör Üçüncüoğlu ile tanışma programı, vakıf kütüphanesi ve sergi ziyaretleri öğrenciler tarafından büyük bir merak ve heyecanla karşılandı.
A. Güngör Üçüncüoğlu’nun yöremizin kültür hazinelerinden birisi olduğunu dile getiren Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, “Gümüşhane yöremizin tarihi ve kültürel yönden zengin bir coğrafyaya sahip olduğunu görüyoruz. Tabi bu coğrafyanın zenginleşmesi araştırma yapan ve sürekli bilgiler sunan değerli insanlar sayesindedir. Sayın A. Güngör Üçüncüoğlu da Gümüşhanemiz için büyük bir bilgi hazinesidir. Öğrencilerimizin bizzat kendisiyle tanışması ve bilgiler edinmesi de bizleri hayli memnun etmiştir. Bu amaçla da saha uygulamaları dersleri kapsamında öğrencilerimizi misafir ettiklerinden dolayı Sayın A. Güngör Üçüncüoğlu’na teşekkür ediyor, etkinliğin gerçekleştirilmesinde emeği geçen tüm hocalarımızı da kutluyorum” dedi.