Gümüşhane Haberleri

Ve Zigana tünelinde ışık göründü

data-auto-format="rspv" data-full-width>
Gümüşhane

Tamamlandığında dünyanın ikinci, Avrupa'nın ve Türkiye'nin en uzun çift tüplü karayolu tüneli olacak 14,5 kilometrelik yeni Zigana Tüneli'nde ışık göründü.

Doğu Karadeniz Bölgesi'ni Orta Doğu, Kafkaslar ve İran'a bağlayan tarihi İpek Yolu'nun geçtiği güzergahta 17 Mart 2017 tarihinde temeli atılan ve o gün bugündür devam eden Türkiye’nin vizyon projelerinden yeni Zigana Tünelinde yarın ışık görme töreni düzenlenecek.

Tünelin Trabzon tarafındaki Maçka şantiyesinde gerçekleştirilecek ve Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun katılacağı törende tünelin son parçasına kazma vurularak her iki tüpte de ışık görülecek ve kazı işlemleri tamamlanmış olacak.

500 personelin 7 gün 24 saat görev yaptığı tünel, bittiğinde Trabzon Gümüşhane arası araçla 1,5 saat olan ulaşım 40 dakikaya düşecek.

Yeni Zigana Tüneli, Türkiye ve Avrupa’nın en uzun tüneli olmakla birlikte bunun yanında Türkiye’de yine karayolları tünellerinde ilk defa düşey şaft ile birlikte havalandırma sistemi kullanılan ilk tünel olacak. 3 noktada en uzun şaft 400 metre olmak üzere toplam 6 tane şaft olacak ve bu özelliği ile de Türkiye’de ilk uygulama olacak. 

Kazısı tamamlanan yerlerde nihai beton kaplama imalatları da devam ederken, bu kaplamalarda da yaklaşık yüzde 80 seviyesinde ilerleme sağlandı. Tünelin bir aksilik yaşanmaması halinde 2022 yılı sonunda hizmete girmesi planlanıyor.

Tünelle ilgili 24 Aralık tarihinde yayınladığımız videoyu izlemek isterseniz...

Yorumlar (4)

Seyfi şahin 3 Yıl Önce

Allah kazasız bitişini göstersin Allah devletimize güç küvet versin hayırlı olsun

İnşallah yazın geçeriz 3 Yıl Önce

Dağda taştan buzdan kardan ranpalardan yildik

Şahin akburak Bayburt 3 Yıl Önce

acaba başka ikdidar olsa bu işi 80 sene daha beklerdik 80 sene sonra da belki Allah razı olsun o dağda kimler öldü kimler yaşayan bilir ben cocuklarıma anlattım herkes anlatacakki herşey ortaya çıksın allal tayibi başıbızdan eksik etmesin derken oy vereçeyizki eksik etmesin.

Ozan 3 Yıl Önce

Yapilan tünel 14.5km. Dağdan gitme yani tünel başlangıcı ile bitişi mevcut yol 28km civarı. Tünel biterse yol 14.5 km azalıyor ama yolu yapan yetkililer 1 saat 10 dakika plan Trabzon Gümüşhane yolu 40 dakika olacak.yani 100km olan yol sadece 85 km olacak ve tünel içide maksimum 70 km hız yapıldığı kanun gereği ise geri kalan 70 km yi 152km/ saatle giderse 40 dakikada bu yol tamamlanır. Soru şu tünel biter bu yola radar konursa hız limitini aşan her araç trafik cezası yer ve gelir iyi olur.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.