Gümüşhane Haberleri

Yakacak fiyatları stabil 

data-auto-format="rspv" data-full-width>
Gümüşhane

Gümüşhane’de odun ve kömür fiyatları, birçok ihtiyaç maddesine oranla zam oranı düşük seviyede seyrediyor. Kentte geçtiğimiz yılın aynı dönemine kıyasla Ekim ayı itibariyle kömürde ortalama yüzde 11, odun da ise 26,9’luk artış yaşandı.

Gümüşhane’de bu yıl kış kendini erken gösterdi dar gelirli ısınma telaşına düştü. Ev ve işyerinde soba ile ısınan dar gelirli vatandaşlar artan maliyetler sebebiyle ucuz odun ve kömür arayışına girdi.

Kentte geçtiğimiz yıl ton bazında tavan fiyatı 10 bin TL olan kömür fiyatında bu yıl henüz kayda değer bir artış yaşanmazken Ekim ayı itibariyle ton başına taban fiyatı ortalama 10-11 bin TL bandında seyretmeyi sürdürüyor.

2023 yılının aynı dönemine göre, yaklaşık yüzde 11 artış yaşanan kömürün çuval fiyatı bu yıl ortalama 250 TL’den alıcı buluyor. Geçtiğimiz yıl ise en ucuz kömür torba başına 225 TL dolaylarında satışa sunuluyordu.

Odun fiyatları ise karışık torbalarda ortalama 165 TL’den alıcı buluyorken bu rakam geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre torba başına yaklaşık 26,9’luk bir zamma işaret ediyor. 2024 yılında ton fiyatı 4 bin TL olan odunun 2024 Ekim ayı sonu itibariyle yüzde 10’un üzerinde artış göstererek ortalama fiyatın 4 bin 500 TL bandında olduğu kaydedildi.

Odun ve kömür satıcılarına göre, havaların daha da soğuması ile birlikte yılsonuna kadar yükselen bir fiyat artışı olasılığının kuvvetle muhtemel olduğu belirtildi.  

Haber: Zeynep KAYA
 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.