Gümüşhane Haberleri

Yalçın’dan minik Kömürcü’ye ziyaret

data-auto-format="rspv" data-full-width>
Gümüşhane

Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, evde eğitim gören Yusuf Çiftçioğlu İlkokulu 3. sınıfı öğrencisi Beren Buğlem Kömürcü’yü ve ailesini evlerinde ziyaret etti.

Ziyarette öğrenci ve ailesi ile sohbet eden Müdür Yalçın, il genelinde 16 öğrencinin evde eğitim hizmeti aldığını, evde eğitim alan öğrencilere gereken desteğin devlet tarafından verildiğini belirtti. 

Bakanlığın zorunlu öğrenim çağındaki özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerden sağlık problemi nedeniyle örgün eğitime devam edemeyen çocuklara evde eğitim hizmeti sunduğunu söyleyen Yalçın, “Devletimiz hiçbir çocuğumuzun eğitimden yoksun kalmasını istemiyor ve sosyal bir devlet olarak evde bir kişi de olsa eğitimi veriyor. Evde eğitim sistemi, çocuklarımızın gelişmesine ve sosyal hayatın içerisinde olmasına büyük katkı sağlayarak fiziki yönden okullarına gidemeyen çocuklarımıza pek çok fırsatı sunuyor. Evde eğitim alan sevgili yavrularımızın başarılarının devamını diliyor, onlara evlerinde fedakârca eğitim veren öğretmenlerimize de çok teşekkür ediyorum” dedi.

Ziyaretin ardından Yalçın, Beren Buğlem Kömürcü’ye hediye takdim etti.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.