Gümüşhane Haberleri

Zabıta Ekiplerinin Ramazan Ayı Öncesi Fırın Denetimleri

data-auto-format="rspv" data-full-width>
Gümüşhane

Gümüşhane Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Ekipleri, Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte, şehir merkezinde faaliyet gösteren fırınlara yönelik denetim başlattı.

Gümüşhane Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Ekipleri, Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte, şehir merkezinde faaliyet gösteren fırınlara yönelik denetim başlattı.

Halk sağlığını korumak ve iş yerlerinin daha sağlıklı ortamlarda hizmet vermeleri adına denetimlerini sıklaştıran Zabıta ekipleri, standartlara ve hijyenik kurallara uymayan iş yerlerine uyarılarda bulundu. Daha önceki uyarıları yerine getirmeyen fırınlar hakkında ise cezai müeyyideler uygulandı.

Denetimler sırasında; fırınları öncelikle hijyen ve ekmek gramajı hususunda denetleyen zabıta ekipleri, uygunsuz koşullarda üretim yaptığı tespit edilen iş yerlerini sahiplerini uyardı. Zabıta ekipleri, ayrıca fiyat tarifelerine uygunluk, temizlik, iş elbisesi, ekmek gramajı ve iş yeri çalışanı hijyen eğitim sertifikaları gibi hususları kontrol etti.

Yapılan denetimler sonrası Gümüşhane Belediyesi Zabıta Müdürü Halit Şişman şunları söyledi: “Denetimlerde fırınlarımız genel itibariyle kurallara uymaktadır. Bazı fırınlarımızda zaman zaman bazı sorunlar yaşamaktayız. Bu fırınlarda sağlık şartlarına uygun olmayan bir takım faaliyetlerinin olduğunu tespit ettik. Bu işyerlerine gerekli uyarılarda bulunduk. Daha önceki uyarıları yerine getirmeyen fırınlar hakkında ise cezai müeyyideler uyguladık. Vatandaşımız fırınlarda üretilen unlu mamülleri standartlar ölçüsünde ve sağlıklı koşullar içerisinde gönül rahatlığıyla alabilmesi için, Belediye Zabıta Müdürlüğü Ekiplerimizce denetimlerimiz devam edecektir.”
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.