Gümüşhane Haberleri

Gümüşhanespor'da Çoğunluk Sağlanamadı

data-auto-format="rspv" data-full-width>
Gümüşhanespor

Spor Toto 3.lig 1.gurupta mücadele eden temsilcimiz Gümüşhanespor’un olağan genel kurulu çoğunluk sağlanamadığı gerekçesiyle 24 Haziran 2012 Pazar gününe ertelendi.

Spor Toto 3.lig 1.gurupta mücadele eden temsilcimiz Gümüşhanespor’un olağan genel kurulu çoğunluk sağlanamadığı gerekçesiyle 24 Haziran 2012 Pazar gününe ertelendi.

Mevcut başkan Kurban Karagöz’ün aday olmayacağını günler öncesinden açıklamasının ardından dikkatler yeni başkan adaylarına çevrilse de, çoğunluğun sağlanamadığı kongrede arayışlar sonuç vermedi ve yeni başkan adayı çıkmadı. Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı ve Onursal Başkan Osman Akgül’ün kongre günü yaptığı mini toplantılar da sonuçsuz kalınca arayışlar bu hafta da devam edecek.

Kongrede veda niteliğinde bir konuşma yapan Gümüşhanespor Kulüp Başkanı Kurban Karagöz, 6 yıllık görev sürecinde beraber çalıştığı yönetim kurulu üyelerine ayrı ayrı teşekkür etti.

Kurban Karagöz

Maddi ve manevi olarak destek veren her Gümüşhanelilerin yanı sıra özellikle tesisin yapımında Gümüşhaneli olmayanlarında olduğunu belirten Karagöz, “Tesisin yapımında emeği geçen herkesin ismini bir panoyla ölümsüzleştireceğiz. Başkanlığı bırakıyorum ama tesiste yapımı devam eden tenis kortu, basketbol sahası ve voleybol sahasının inşaatı bitene kadar takipçisi olacağım. Önemli hizmetlerde bulunduğumuzu düşünüyorum. Tesisimiz bunun en güzel kanıtı. Belki bir şampiyonluk yaşayamadık ama ben bunu fazla önemsemiyorum. Sportif başarı elbette önemlidir ancak asıl önemli olan bu başarıların kalıcı olmasını sağlamaktır. Bunun yolu da fiziki alt yapıdan geçiyor. Biz fiziki alt yapıyı tamamladık. Yeni gelecek arkadaşlarımızda inşallah bu temeller üzerine sportif başarıları kalıcı olarak inşa ederler. Kulüp başkanlığını bırakıyor olmam Gümüşhane ile bağlarımı koparacağım anlamına gelmez. Ben Gümüşhaneliyim. Ömrüm ve imkânlarım el verdiği sürece Gümüşhane’ye hizmet etmeye devam edeceğim. 6 yıl gururla yaptığım kulüp başkanlığı görevimi bırakıyorum. İlk günden son güne kadar beraber çalıştığımız arkadaşlarımızın yanı sıra dönem dönem kader birliği ettiğimiz arkadaşlarımız var. Bütün çalışma arkadaşlarıma, yönetim kurullarında yer almayan fakat hep yanımızda olan gönül dostlarımıza, taraftarlarımıza, Türkiye’nin her köşesinde bizleri yalnız bırakmayan gurbetçilerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ben bütün haklarımı helal ediyorum. Herkeste hakkını helal etsin” dedi.

Başkan Karagöz’ün ardından söz alan Onursal Başkan Osman Akgül ise konuşmasında bazı serzenişlerde bulundu.

Osman Akgül

Zaman zaman yapılan eleştirilerin tutarsızlığına değinen Akgül, “Olumlu eleştiriler her zaman doğruyu bulmanıza yardımcı olur. Ancak yapıcı olmayan eleştiriler birde tutarsızsa, hiçbir karşılık beklemeden memleketine hizmet eden gönüllülerin gönüllerini kırıyor. Özellikle tesis konusunda spekülasyonlar çok oldu. Kendimize otel yapmışız, tesisler neden bir şahsın üzerine tapulu gibi arkası boş, can sıkıcı konuşmalar kulağımıza geliyor. Öncelikle bizler kendimize otel yapmak istesek yapamaz mıyız? Yaparız. Bunun için bizlere bir engel mi var? Kendime otel yapacaksam neden böyle bir yol izleyeyim. Tesisin yeri hazine arazisi, antrenman sahasının yeri ise vereseli şahıs malıdır. Tekke belediyesi şahıs malı olan araziyi kamulaştırmak için çalışmalarını sonlandırmak üzere. Mahkemeden gelecek kararı bekliyoruz. Bu karar geldikten sonra tesisi tamamen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne devredilecek ve sembolik bir rakamla 45 yıllığına Gümüşhanespor’a kiralanacak. Tesisi direk olarak kulübün üstüne de yapabiliriz. Ancak yarın ne olacağını bilemeyiz. Kulübün maddi bir sıkıntıya düştüğü bir boşlukta icra yoluyla bu tesis elimizden gidebilir. Bu yüzden en sağlam yol devir ve ardından yapılacak kiralamadır” dedi.

Kongre hakkında da görüşlerini açıklayan Akgül, “Kimileri için başarılı, kimileri için başarısız olarak addedilse de benim için son derece başarılı olan Kurban başkana bugüne kadar yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum ve herkesten bir alkış istiyorum. Kendisi bizlere belki bir şampiyonluk yaşatmadı ama gelecekte yaşanacak çok sayıda şampiyonluğun temellerini attı. Bunca yılda edindiğim tecrübeyle anladım ki, kulüp başkanlığı uzaktan kumandayla olmuyor. Başkanın mutlaka Gümüşhane’de olması lazım.  Her gün 4-5 saatini tesislerde geçirmesi ve ağırlığını hissettirmesi lazım. Biz yeni yönetime de her türlü desteğimizi sürdüreceğiz. İnanıyorum ki, önümüzdeki hafta kulübümüzü daha ileriye taşıyacak bir yönetim kurulu oluşacaktır” şeklinde konuştu.

Vali Dr. Yusuf Mayda

Kongrenin son bölümünde söz alan ve özellikle tesislerin mükemmelliğinin altını çizen Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, “Göreve geldiğim ilk günlerde yönetim kurulu üyesi arkadaşlarla tesisleri gezme fırsatımız oldu, gerçekten ilk gördüğümde ilimiz adına gurur duydum. Başta Genel Müdürümüz Sayın Osman Akgül olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim. Geçtiğimiz günlerde Karate Milli takım menajeri ilimizde yapılacak minikler karate şampiyonası öncesi çeşitli ziyaretlerde bulundu. Bu bağlamda Gümüşhanesporumuzun yeni tesislerini gezdi ve birçok büyük ilde bu derece modern tesisler görmediğini ve uygun görülmesi halinde milli takım olarak burada bir yaz kampı yapmak istediklerini söyledi. Tabi bunları duymak bizleri gururlandırıyor. Umut ediyorum bu tesiste kalarak ilimizi layıkıyla temsil edecek futbol takımımızı idare edecek yeni yönetim kurulumuz da bu hafta içinde oluşacaktır. Sayın genel müdürümüz desteklerinin devam edeceğini beyan ettiler. Bizde bu hafta içinde, gerekli girişimlerde bulunarak bu sürecin içinde olacağız. Yaklaşık 6 yıldır bu görevi başarıyla sürdürdükten sonra ayrılma kararı alan Sayın başkan ve çalışma arkadaşlarına hizmetleri adına teşekkür ediyor, yeni gelecek yönetime başarılar diliyorum” dedi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.