Gümüşhane Haberleri

Gümüş Gelişim Akademisi, Sungurlu’yu ağırladı

data-auto-format="rspv" data-full-width>
Gurbetten

Gümüşhaneli Bürokratlar ve Akademisyenler Derneği’ne (GÜBDER) bağlı Gümüş Gelişim Akademisi (GGA) bu hafta Adalet ve Milli Savunma eski bakanı Mahmut Oltan Sungurlu’yu konuk etti.

Gümüşhaneli Bürokratlar ve Akademisyenler Derneği’ne (GÜBDER) bağlı Gümüş Gelişim Akademisi (GGA) bu hafta Adalet ve Milli Savunma eski bakanı Mahmut Oltan Sungurlu’yu konuk etti.

Dernek binasında gerçekleştirilen programa GGA öğrencilerinin yanı sıra GÜBDER Başkanı Erol Tekçe, yönetim kurulu üyeleri Kemal Nalçacı, Coşkun Çildoğan, Adnan Yılmaz, Yusuf Özgün, Hakime Zal, Selahattin Kurt, Aysun Sincanlıoğlu da katıldı.

Daha çok soru-cevap şeklinde geçen söyleşide GGA öğrencileri, siyaset arenasında büyük ve önemli bir döneme şahitlik eden Sungurlu’ya, Özal döneminden, 28 Şubat sürecine, Başkanlık sistemi tartışmalarından, Türk siyasi tarihinin önemli noktalarına kadar soru sorma fırsatı buldu.

GÜBDER Başkanı Erol Tekçe, Ord.Prof.Dr.Ali Fuat Başgil’in Gençlerle Başbaşa kitabını anımsatarak, Sungurlu’ya Gümüşhaneli gençlere başucu kitabı ve öğretileri olarak tavsiyelerini sorması üzerine Sungurlu: “Gümüşhane’de doğdum, memleketimi her zaman çok sevdim, memleketimle, hemşerilerimle her zaman gurur duydum, duyuyorum. Genç arkadaşlara diyorum ki memleketinizi sevin, öncelikle insanları sevin. İlerde siyaset düşünüyorsanız siyaset sonrasını da düşünün ve nasıl temiz giriyorsanız hep temiz kalmaya çalışın, gücün sizi zehirlemesine asla izin vermeyin. Siyaset Allah için, vatan ve memleket için yapılırsa bir anlamı vardır. Bunun haricinde bir niyet olursa kazanan değil kaybeden olursunuz. Ne yaparsanız yapın elinizden gelenin en iyisiniz yapmaya çalışın. Kazananlar hep güçlü olanlar değildir, uyumlu olan, uyumlu çalışmasını bilenlerde başarılı olurlar. Hepinizi, sevgi ve saygı ile selamlıyor, bu söyleşi için davet edenlere, emeği geçenlere teşekkür ediyorum“ dedi.

GÜBDER Başkanı Erol Tekçe, Sungurlu’ya katılımlarından dolayı teşekkür ettikten sonra, söyleşi aile fotoğrafı ile son buldu.

Haber Kaynağı: Ekrem Yıldız-Ankara
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.