Gümüşhane Haberleri

Gümüşhaneli Akademisyenler buluştu

data-auto-format="rspv" data-full-width>
Gurbetten

Gümüşhaneli Akademisyenler Platformu (GAP) İstanbul Işık Üniversitesi Maslak Yerleşkesinde bir araya geldi. 

Gümüşhaneli Akademisyenler Platformu (GAP) İstanbul Işık Üniversitesi Maslak Yerleşkesinde bir araya geldi. 

GÜSİAD Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte gerçekleşen programda, Üniversite Sanayi İşbirliği, Gümüşhane için akademisyenlerin rolü ve akademisyenlerin mesleki işbirliği gündemi görüşüldü.

24 Kasım Öğretmenler gününde gerçekleşen buluşmada, programa ev sahipliği yapan Işık Üniversitesi Rektörü ve GAP Başkanı Prof.Dr.Cemal İbiş, “GÜSİAD yönetimi ile birlikte gerçekleştirdiğimiz 2. buluşmamızda,  başta başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk nezdinde tüm öğretmenlerimizin ve meslektaşlarımızın  24. Kasım öğretmenler gününü kutluyorum. Yine şehit öğretmenimiz Necmettin Yılmaz ve görevi başında şehit edilen tüm şehit öğretmenlerimizi de yad ediyoruz. GAP, üniversite sanayi işbirliğini koordinasyonu, Gümüşhane’ye karşı olan sosyal sorumluluğu ve akademisyenlerimiz arası mesleki iletişimin geliştirilmesi bakımından çok önemli ve verimli bir oluşum olduğunu bir kez daha belirtmek istiyorum. İş dünyasının akademik yapı ile ortak program tasarımları GAP’ı daha fazla güçlendiriyor. Bu oluşumda birçok meslektaşımız görev yaptıkları üniversitelerinde gerçekleşen kongreleri, konferansları, akademik sempozyumları ve   konularındaki etkinliklerini paylaşıyorlar. Birbirimizin programlarına zaman zaman iştirak ediyoruz. Bunun yanında akademik alanda destek isteyen iş adamlarımız gerek Güsiad gerekse GAP üzerinden meslektaşlarımızla buluşuyorlar. Güsiad bünyesinde gerçekleştirilen teknik oturumlarda görev alıyoruz. Dolayısıyla, kuruluşumuzun amaçlarını gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Tabii doğaldır ki yapımız daha yeni olması sebebiyle olgunlaşması için de biraz zamana ihtiyaç var. Bu buluşmanın bir sonraki oturumunu Gümüşhane’de yapmayı teklif ediyoruz. Bu konuda GÜ Rektörümüz Prof.Dr.Halil İbrahim Zeybek ile daha önce bir görüşmemiz olmuştu. 2020 yılı içinde böyle bir programa odaklanabiliriz. Çalışma alanlarımız konusunda iş insanlarımızdan somut beklentiler ve proje çağrıları beklediğimizi de iletmek istiyoruz, GAP’ın gelişimi konusundaki çabalarından dolayı GÜSİAD’a ve yönetimine teşekkür ediyoruz” dedi.

GÜSİAD Genel Başkanı Yüksel Yalçın ise iş dünyasının iş başarılarını artırmaya ve gelişmeye ihtiyacı olduğunu belirterek, “Üniversitelerimiz bilim alanındaki çalışmalarını reel sektör olarak teknolojiye çevirebilirsek, süreçlerimize konusunda uzman bilim insanlarımızı daha etkin bir şekilde dahil etmeyi başarabilirsek mükemmel bir sorumluluk icra etmiş oluruz. Ekonominin gelişimi reel sektörün gelişimine bağlıdır. Kuvvetlerin işbirliği güce çarpan etkisinde değer katar. Bunu başarabilirsek ülkemiz ekonomisine değer katmış oluruz. Biz GÜSİAD yönetimi olarak iş dünyasını daha başarılı kılmak için, kuruluşunda akademisyenlerimizin, hukukçuların ve hekimlerimizin olduğu ve her birinin iş dünyası içinde aktif unsuru olduğundan Gümüşhaneli Akademisyenler Platformu’nu, Gümüşhaneli Hukukçular Platformunu, Gümüşhaneli Hekimler Platformunu oluşturduk. 2005 yılında kurulmuş ve sürekli etkinlikleriyle Gümüşhaneli Mühendisler Platformuyla birlikte mükemmel bir ağ yapısı oluşturduk. Nitelikli insan kaynağı potansiyellerinden oluşan bu yapıların desteği ile GÜSİAD daha güçlü bir yapıya dönüşüyor. Daha önceki yıllarda benzer amaçlarla bir araya gelmiş akademisyenlerimiz bugün Türkiye’nin dört bir yanında sayıları 200’e yaklaşan bilim insanları ağına dönüşmüştür” diye konuştu.

GAP Danışma Kurulu Başkanı aynı zamanda GÜSİAD Onursal Başkanı  Prof.Dr.Kenan Aydın ise “Gümüşhaneli akademisyenlerin zaman zaman bir araya gelmeleri hem kendi aralarındaki dayanışmayı sağlayacak hem de Gümüşhane için yararlı fikirlerin ortaya çıkmasına katkı sağlayacaktır. Büyük bir iftiharla söylemek isterim ki şu an bile aramızda kalp cerrahı, beyin cerrahı, ABD’de görev yapan akademisyenler olduğu gibi rektör, dekan, bölüm başkanı gibi her seviyede akademisyenimiz bulunmaktadır. Gümüşhane’nin gelişip kalkınmasına katkı sağlamak amacıyla önümüzdeki süreçte Gümüşhane’de geniş katılımlı bir sempozyumun yapılmasının çok yararlı olacağını düşünmekteyim.  Bu ikinci buluşmamız, bu buluşmaları daha verimli programlara dönüştürmek için gayret gerekiyor. Aynı zamanda yönetim kurulu üyemiz olan Prof.Dr.Cemal İbiş başkanımıza emek ve desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Sonrasında Gümüşhaneli Hekimler Platformu Başkanı Prof.Dr. Özkan Ateş, Prof.Dr.Ahmet Vural oturumda söz alarak GAP ve GÜSİAD’a önerilerde bulundu. Programda katılımcılar kendilerini tanıtarak programın temasına dönük konularda önerilerde bulundular.

Programda 2020’de Şile Kampüsünde tam günlük bir çalıştay ve Gümümüşhane Üniversitesi ile ortak programın Gümüşhane’de yapılması üzere mutabık kalındı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.