Havalar soğudu, Yaz tatili sona erdi, Maraton kaldığı yerden devam ediyor…
Yeni Eğitim-Öğretim yılı mini mini 1.sınıfların oryantasyon ısınma eğitimleri ile başladı. Haftaya kısmetse Tüm Türkiye…
Yeni Sistem yeni bakan ile beklentiler yüksek…Teog sınavının adı kaldırıldı lakin etkileşimi rehabilite henüz edilemedi. Geçen yıl TEOG sınavıyla girilen okullar nitelikli ve niteliksiz olarak ikiye ayrıldı.Nitelikli olanlar sınavla öğrenci almaya devam ederken niteliksiz olanlar adres sistemine dayalı olarak öğrenci almakta.Durum oldukça karışık bir o kadar vahim görünüyor.Şimdi gerçek örnekler üzerinden açıklamaya çalışalım:
Geçen yıl adres sistemine göre oturduğumuz siteye en yakın olan Anadolu lisesi taban 470 puanla öğrenci aldı. Geçen yıl sınava girmiş ve 440 puan alan komşumuzun oğlu haliyle bu okula giremedi ve puanı eve en yakın Batıkent civarında bir Anadolu Lisesine yetti.Ev okul arası 15 km. Servis ücreti geçen yıl 500 TL Bu yıl 550 TL.Sonra 2 yıl daha var.Bir de yemek parası? O Kadar yol git gel cabası… Gümüşhane gibi küçük vilayetlerde bu durum sorun gibi görünmez ama Ankara,İstanbul,İzmir’i düşündüğünüzde hayat cidden çok pahalı…
Bu yılda yine oturduğumuz sitede komşumuzun kızı sınavdan 340 puan aldı.Geçen yıla göre hiçbir yere yerleşecek bir puan değildi lakin teog kaldırıldığından adrese dayalı sistemden dolayı geçen yıl 470 puanla öğrenci alan bu yıl niteliksiz okula dönüştürülen Anadolu Lisesine kayıt yaptırma hakkı kazandı.
Komşu oğlu tarafı madem o zaman bizi de yatay geçiş ile aynı okula kayıt edin talebinde bulunduklarında siz puana tabisiniz puanınız tutarsa geçersiniz yok sa yok cevabını alıyorlar..
Komşumuzun oğlu soruyor peki o zaman Bu mudur Adalet? Benim ve de benim gibilerin suçu neydi? Bir yıl önce doğmak mı? Ya da okulu yarım okumamak mı?
Komşu oğlu cevap bekliyor…
Bir parantez açarak hani onlarda seçilmiş öğrenci ile seçilmemiş öğrenciyi karıştırmak istemiyorlar ama bu şekilde bir çözüm de çözüm değil.
Hem öğretmenlerin işide zor. Bir yıl önce 470 puan almış öğrenciye ders anlat, bir yıl sonra 330 puan alana.
Şarkı sözü gibi, nerden baksan tutarsızlık, nerden baksan…
Sn.Bakan’dan ve Kurmaylarından bu duruma aciliyetle adil bir çözüm yolu bulmalarını tüm bu durumları yaşayanlar adına talep ediyoruz..
……….
Birde 703 Sayılı KHK ile kapatılan Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü(TODAİE) Yüksek Lisans ve Doktora sınavlarını kazanan Mağdurlarımız var. Onlar içinde talebimiz olacak.
TODAİE 2018-2019 öğretim yılı için Yüksek Lisans ve Doktora sınavlarına her yıl olduğu gibi rutin bir şekilde devam ederken 9 Temmuz 2018 de yayınlanan 703 sayılı KHK ile YÖK’e devredildi, kayıtlı eski öğrenciler Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesine devredilirken 9 Temmuz tarihinde yazılı sınavı kazanmış mülakatları yapılan ve sonrasında kazanan öğrenciler için herhangi bir açıklama bu güne kadar yapılmadı!Tüm üniversitelerde güz dönemi yüksek lisans işlemleri başlayıp bitti lakin TODAİE 2018-19 mağdurları için tık yok.YÖK,CİMER,KDK, tüm yollar deneniyor?Ne kadar acı bir durum!!!Hele YÖK’e yazılan dilekçelerin cevaplarını gördüm, ağlanacak halimize güldüm.
Yukarıdaki şarkı sözünün nakaratı gibi…
Bu aralar nasılsınız diye sorarsanız
Yabancı şarkı gibiyim. Dinleyenim çok, anlayanım az…
Sevgi ve Saygılar.
Not:
11 Eylül Hicri Yıl Başımız Muharrem ayımız kutlu olsun.
Eskisinin Muhasebesi ile yeninin ümit ve gayreti içinde Yeni Hicri Yılımız Mübarek olsun. Hicret ve Aşure’nin mana ve önemini belirten izahların vatanın dini tüm kurum ve kuruluşlarında Ehli Beyt aşkını anlatmaları temennisi ile..
Oruç ve Dualarınız kabul olsun…
12 Eylül Askeri Darbesi sonucunda “ Eğer Ölümüm getirecekse devleti, Bu canı koruyan nefse yazıklar olsun” şehadete yürüyen tüm şehitlerimizi Rahmetle yad ediyoruz…
SAYIN MİLLİ EĞİTİM BAKANINA AÇIK MEKTUP...
Paylaş