Gümüşhane Haberleri

CHP'den Reyhanlı Değerlendirmesi

data-auto-format="rspv" data-full-width>
Siyaset

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gümüşhane Merkezi İlçe Başkanı Rıdvan Eryılmaz, Türkiye’nin AK Parti iktidarından önce hiçbir sorun bulunmayan tüm komşularıyla bugün kavgalı durumda olduğunu söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gümüşhane Merkezi İlçe Başkanı Rıdvan Eryılmaz, Türkiye’nin AK Parti iktidarından önce hiçbir sorun bulunmayan tüm komşularıyla bugün kavgalı durumda olduğunu söyledi.

Yaptığı açıklamada Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde meydana gelen patlamayı değerlendiren Eryılmaz, “Bizim en büyük sorunumuz, Suriyeden gelen mülteciler ve onların arasındaki Özgür Suriye Ordusu güçleridir” iddiasında bulundu.

Mültecilere yardım etmenin bir insanlık görevi olduğunu, devlet olarak tüm yardımı yapmak insani vazife olduğunu kaydeden Eryılmaz, “Ancak bir zamanlar Başbakanımızın kardeş ilan ettiği Esad’ı devirmek söz konusu olunca, ne uluslararası anlaşmalar, ne devletler hukuku nede Türkiye’nin sınır güvenliği söz konusu edilmemektedir. Sınırımızda El Kaide militanları gündüz savaşıp, gece sınırı aşarak ülkemizde istirahat etmekte, silah ve mühimmat takviyesi yapılmakta, ayrıca bu menem kişilere vergilerimizden kesilen aylıklar ödenmektedir.” dedi.

Başbakan Erdoğan ve AK Partililere CHP olarak “Ellerine kazıkları ve telleri alıp olmayan Suriye sınırımızı yeniden belirlemelidir” tavsiyesinde bulunan Eryılmaz, katliamın gerçekleştiği saatlerde başta TRT olmak üzere tüm televizyon kanallarında eğlence programlarının devam ettiğini belirterek, “Hükümetin yaptığı sadece TV ve gazetelere getirdiği yayın yasağıdır. Halktan ne gizleniyor. Yabancı gizli servis ajanlarının cirit attığı ülkemizde vatandaşın bilgi alma hakkı neden yasaklanıyor. Reyhanlı halkının yapmış olduğu beyanatlarda, olay günü ÖSO’nun kampta yaşayanlara bugün sokağa çıkmayın uyarısı ne anlam taşımaktadır. Resmi rakamlara göre 53 BBC ve Reuters kaynaklarına göre 170 kişi ölmüş ve kayıpların sayısı ise tam olarak bilinmemektedir. Ölenlerimiz için neden ulusal yas ilan edilmemiştir. Oysaki başbakanın icazet aldığı Amerika’nın 2- 3 askeri telef olduğunda ulusal yas ilan edilmektedir. 1,5 milyon Müslümanın öldüğü ve kadınlarına tecavüz edildiği Irak’ta CONİ’lere dua eden bir Başbakanımız olması ve Türk tarihince eşine rastlanmayan bu demecin yayınlandığı bir ülke ve onun Başbakanını düşünün. Reyhanlı’da çoğunluğu AK Parti seçmeni olan vatandaşlarımızın tepkilerinde, hükümet istifa söylemleri ise bu partinin ve uyguladığı yanlış politikaların eseri olduğu gerçeği göz ardı edilmemelidir.” dedi.

Gelinen bu sürecin Türkiye’yi Suriye batağına çekip, nihayetinde İran’la savaşa sokmak olduğunu savunan Eryılmaz, şunları söyledi: “Amerika’nın bulaştığı her coğrafyada kan ve gözyaşı hakim olduğu ortada iken bu ısrarlı CONİ sever politikanın hesabını birilerinin vermesi gerekmektedir. AK Parti ve milli görüş geleneğinin bu kadar kırılmasının sebebi nedir? 50 yıl önce rahmetli Erbakan bizlerle, insanlığın en büyük düşmanı Amerika’dır sloganı ne çabuk unutulmuştur. Bizler CHP olarak 50 yıl önceki söylemimizin hep arkasında durduk ve durmaya devam ediyoruz. Bu fikri kırılmanın AK Parti teorisyenlerince kabul edileceğine ihtimal vermiyoruz. Ancak bencil ve kimseyi konuşturmayan bir yapı içerisinde konuşmayanlarda bu vebalin altında kalacaklardır.”

Yorumlar (1)

antiakp 11 Yıl Önce

sayın başkan konuş sen konuşki duysunlar kimlere bu millet oy veriyor 11 yıl önce sıfır sorun olan komşu ilişkileri şuanda sırf sorun haline geldi...

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.