Gümüşhane Haberleri

Demir: Bu karar çokça su götürür

data-auto-format="rspv" data-full-width>
Siyaset

Saadet Partisi (SP) Gümüşhane İl Başkanı Av.Akın Demir, tasarruf tedbirleri kapsamında Köse ilçesindeki Mal Müdürlüğü’nün kapatılmasının ilçedeki birçok kamu hizmetinin aksamasına neden olacağını belirterek, “Bu karar çokça su götürür” dedi.

Yaptığı açıklamada bir ilçede mal müdürlüğünün olmamasının düşünülemeyeceğini kaydeden Demir, en zaruri hizmetlerden biri olan Mal Müdürlüğünün kaldırılmasının o ilçedeki birçok kamu hizmetinin aksamasına neden olmasının yanında ilçenin canlılığına, ekonomik göstergelerine de olumsuz yansıyacağını söyledi.

Köse ilçemizde Adliye’nin Kelkit ilçesine taşındığını, Erzincan yolu güzergahının Köse Dağından Pekün Dağı güzergahına taşındığını, hastane ve diğer hizmetlerin kısıtlanarak bu uygulamalarla ilçe merkezinin adeta göçe zorlandığını savunan Demir, “En son bu işe tuz biber olarak ta Köse Mal Müdürlüğünün kapanması eklenmiştir. İlimizin diğer ilçeleri ana yollar üzerinde bulunmakta bu sebep ile sosyal ekonomik canlılıkları Köse ile kıyas edilemeyecek oranda canlıdır. Bu manada Köse’mize can suyu olacak kamu yatırımlarına ihtiyaç bulunmaktadır. Sayın Vekillerimiz Ankara’da bu süreci yakinen takip etmek zorundalar. İlçemizin tekrar eski canlılığına kavuşması için muhalefeti ile iktidarı ile birlikte iş birliği yapmak zorundayız. Eğer ilçemize bugün sahip çıkıp yeniden eski canlılığına kazanması için adım atmazsak sonradan yapılacak çalışmalar beyhude olacaktır. İşte bunun ilk adımı da Mal Müdürlüğümüze sahip çıkıp yerinde kalmasını sağlamaktır” diye konuştu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.