Gümüşhane Haberleri

Kupa avcılarından madalya avcılarına destek

data-auto-format="rspv" data-full-width>
Spor

Sadece 2 yılda katıldıkları yarışmalarda 38 kupa kaldıran GÜMOFF ekibi kentte örneğine az rastlanır bir olaya imza atarak en son katıldıkları Türkiye şampiyonasında 21 madalya kazanarak tüm dikkatleri bir kez daha üzerine çeken Gümüşhaneli bilek güreşi sporcularına burs desteği sağladı.

Gümüşhane Offroad Kulübü Motor ve Doğa Sporları Derneği (GÜMOFF) son olarak Eskişehir’de düzenlenen Türkiye Bilek Güreşi Şampiyonasında 21 madalya alarak koleksiyonlarındaki madalya sayısını 100’ün üzerine çıkaran bilek güreşi sporcularına destek oldu.

Yıllardır hem Türkiye’de hem Avrupa’da hem de Dünya genelinde düzenlenen yarışmalarda rakiplerini dize getiren bilek güreşi sporcularının bu başarısına duyarsız kalmayan GÜMOFF ekibi 2022 yılında 12 ay boyunca bilek güreşi sporcularına nakdi destek olma kararı aldı.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Mücahit Atalay’ın makamında bilek güreşi milli takım antrenörü ve milli sporcu Davut Altuntaş’a sporcular için kullanılmak üzere ilk 3 aylık miktarı teslim eden GÜMOFF Başkanı Recep Şahin ve Başkanvekili Alper Akçay, başarılarından dolayı milli sporcuları tebrik ederek yıl sonuna her ay düzenli olarak belli bir miktar ödeyeceklerini söyledi.

Burada yaptığı açıklamada GÜMOFF olarak Gümüşhane’de başarılı sporculara yurt içi ve yurtdışından sağladıkları kaynaklarla imkanları ölçüsünde destek olacaklarını kaydeden GÜMOFF Başkanı Recep Şahin, ilk olarak bilek güreşi sporcularına 2022 yılı boyunca her ay toplam bin lira destek sağlayacaklarını söyledi.

Bilek güreşi sporcularının son dönemdeki başarılarını sıklıkla görüp gurur duyduklarını ve gururlandıklarını kaydeden Şahin, “Bilek güreşi sporcularımızın hem Türkiye hem de dünya çapındaki başarıları bizi çok etkiledi. Biz de buna duyarsız kalamadık. Spor derneği olduğumuz için derneğimizin vizyon ve misyonu kapsamında bu başarılı sporcularımızı desteklemek istedik. Diğer branşlardaki başarılı sporcularımıza da ilerleyen günlerde destek vermeyi planlıyoruz. Bu bağlamda bizim gibi derneklerin başarılı sporculara yönelik yapacakları bu tür faaliyetlerin sporcularımızın moral, motivasyon ve teşviki açısından önemli olacağını düşünüyor ve herkesi destek vermeye davet ediyoruz” dedi.

Bilek güreşi antrenörü ve milli sporcu Davut Altuntaş ise sporcularının moral ve motivasyonuna katkı sağladığı için GÜMOFF ekibine teşekkür ederek, “İlimizi hem ülkemiz içinde hem de yurtdışında temsil ediyoruz. Şehrimizde bilek güreşine olan ilgi ve buna paralel olarak yoğun emekler sonucunda elde edilen başarılar bizim olduğu kadar yüreği Gümüşhane diye çarpan herkesin de göğsünü kabartıyor. Bu bağlamda GÜMOFF ekibine sporcularımıza sağladığı moral motivasyon için özel olarak teşekkür ediyorum. Hep birlikte el ele vererek başarı halkamıza yenilerini eklemek için çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.