Gümüşhane Haberleri

Maraton BESYO’dan iki yılda büyük başarı

data-auto-format="rspv" data-full-width>
Spor

Gümüşhane Kültür, Sanat, Gençlik ve Spor Kulübü Derneği bünyesinde kurulan Maraton BESYO, çok yönlü sportmen ve disiplinli sporcu öğrenciler yetiştirmek amacı doğrultusunda eğitim çalışmalarını sürdürüyor.

Gümüşhane Kültür, Sanat, Gençlik ve Spor Kulübü Derneği bünyesinde kurulan Maraton BESYO, çok yönlü sportmen ve disiplinli sporcu öğrenciler yetiştirmek amacı doğrultusunda eğitim çalışmalarını sürdürüyor.

2014 yılı itibariyle sporcu öğrenciler yetiştirmek amacıyla çalışmalarına başlayan ve 2 yıllık süre içerisinde bir çok sporcu yetiştirmeyi başaran dernek hakkında gazetemize açıklamalarda bulunan Maraton BESYO antrenörü Bahadır Koç, “2014 yılı itibariyle derneğimizin misyonu doğrultusunda, spor yapan öğrencilere daha çok imkan sağlamak, belli spor dallarında altyapı hazırlıkları gerçekleştirebilmek ve öğrencilerin okulun sürekli gelişen ortamından daha çok yararlanabilmelerini sağlayabilmek amaçlarıyla bu dernek kurulmuştur. Öncelikli hedefimiz Gümüşhane’deki gençlerimize spor konusunda yardımcı olabilmek ve aynı zamanda okul hayatını da başarıyla devam ettirebilen çok yönlü sportmen ve disiplinli sporcu-öğrenciler yetiştirmektir” dedi. Derneğin başarıları hakkında bilgi veren Koç, “2014 yılında 22 öğrencimiz vardı. Bunların 14 tanesi yüksekokulu kazandı. 2015’te ise 35 öğrencimizden 28’i kazandı” dedi.

BESYO antrenörlerinden Salim Kiraz ise yaptığı açıklamada, kursta hazırlanan öğrencilerle birebir ilgilenme imkânı sunmalarının onların başarıya ulaşmalarındaki en büyük etken olduğunu ifade ederek, “Arkadaşlarımızla birebir ilgilenip onlara birebir idman programı ve beslenme programı hazırlayıp uygulamaktayız. İdmanlarda tüm kursiyerlerimizin günlük performansları takip edilerek, tarafımızdan bir sonraki idmanda bu performanslar baz alınarak her öğrenci için günlük hazırlanmakta ve uygulatılmaktadır. Gümüşhane’deki gençlerimizin var olan yeteneklerini doğru yerde, doğru zamanda ve doğru insanlarla değerlendirip Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okullarına göndermek istiyoruz” şeklinde konuştu.

Maraton BESYO kayıtları Pazartesi günü Aydın Doğan Spor Salonu’nda 15.30’da yapılacak toplantıyla başlayacak.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.