Gümüşhane Haberleri

Ne Yaptın Adem Abi!

data-auto-format="rspv" data-full-width>
Vefat İlanları

Gümüşhaneli işadamı ve eski Kırkpınar Ağası Adem Tüysüz, Kocaeli’nde ikamet ettiği evinde kendini asarak intihar etti.

Gümüşhaneli işadamı ve eski Kırkpınar Ağası Adem Tüysüz, Kocaeli’nde ikamet ettiği evinde kendini asarak intihar etti.

Kocaeli TV'nin sahibi olan Tüysüz, İzmit ilçesi Topçular Mahallesi Numan Sokak'taki evinin bulunduğu binanın bodrumunda kendini iple tavana astığı ve gelinleri tarafından bulunduğu iddia edildi. Tüysüz olay yerine çağırılan ambulansla Kocaeli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. 112 ekiplerinin tüm müdahalesine rağmen kurtarılamayan Tüysüz, hastane yolunda hayatını kaybetti.

Tüysüz'ün cenazesi Kocaeli Devlet Hastanesi morguna kaldırılırken, olayı haber alan çocukları ve yakınları olayın şokunu yaşarken gözyaşlarını tutamadı. Tüysüz'ün intihar ettiği bodrum katında inceleme yapan polis ekipleri intiharın nedenini araştırırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde geniş bir kesim tarafından tanınan işadamı ve aynı zamanda eski Kırkpınar Ağası Adem Tüysüz evli ve 3 çocuk sahibi idi. Çocuklarından Turgay Tüysüz ise halen Kocaeli TV Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapıyor.

Eski Kırkpınar ağası Adem Tüysüz'ün cenazesi yarın Kocaelinde toprağa verileceği öğrenildi.

3 KEZ KIRKPINAR AĞALIĞI YAPMIŞTI

Gümüşhane'nin Kelkit İlçesi'nde doğan Adem Tüysüz, kuyumculuk, sigortacılığın yanında yerel televizyon alanında faaliyet gösteriyordu. İşadamı Adem Tüysüz, 3 kez de Kırkpınar Ağalığı yapmıştı.

Adem Tüysüz, 2005 yılındaki Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde ihaleye katılarak Kırkpınar Güreşleri ağası olmuştu. Adem Tüysüz, 2006 ve 2007 yılındaki güreşlerde de bu unvanı kazanmıştı. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde ağalık ihalesini 3. kez kazandığı için Altın Kemer almaya hak kazanan Adem Tüysüz, "Bugünleri gösteren Allah'ıma şükürler olsun" demişti. Tüysüz'ün Edirne'de Sarayiçi Er Meydanı'na heykeli dikilmişti. Ancak Edirne Belediyesi, kente söz verdiği 'kalıcı bir eser bırakmadığı' gerekçesiyle heykeli sökmüştü.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.