Annesi, eşi, kardeşi ve sevenleriyle parti binasına gelerek hazırladığı evrakları AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Erdoğdu’ya sunan Prof.Dr. Yıldız, Gümüşhane'nin vilayet oluşunun ikinci yüzyılındaki Belediye Başkanlığına talip olduklarını söyledi.
Türkiye’nin alanında en genç profesörlerinden birisi olan Yıldız, müracaatı sırasında yaptığı açıklamada 31 Mart seçimlerinde Gümüşhane'nin şehremini makamına talip olduklarını belirterek, “Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğindeki Adalet ve Kalkınma Partisi'nden nasip olursa 31 Mart seçimlerinde biz bu yolda partimizin bayrağı altında bu yarışa girmeye talip olduk. Nasip olur da Sayın Cumhurbaşkanımızın tevdi edeceği görevi bizler üstlenirsek bu yarış içerisinde inşallah şehrimiz adına bu yolda koşturmaya talip olduk. Zor bir sürece girdiğimizin farkındayız. Ancak abilerimizle, dostlarımızla, ailemizle birlikte zorlukların üstesinden gireceğimizi biliyoruz. Yolumuz dikenli de olsa, yolumuzda taşlar da olmuş olsa, yolumuzda dik rampalar da olmuş olsa, aşkla, şevkle bunu rahatlıkla aşacağımıza inancımız sonsuz. Her şey Gümüşhane için” dedi.
Gümüşhane'nin vilayet oluşunun ikinci yüzyılındaki Belediye Başkanlığına talip olduğunu ve bu şehri ikinci yüzyıllara, çocuklara, torunlara güzel bir halde bırakmanın vazifeleri olduğunu kaydeden Yıldız, “Bu anlamda bir yola çıktık, Bismillah dedik. Niyetimiz hayır, akıbet de hayır olur inşallah” ifadelerini kullandı.
AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Erdoğdu ise “Kelime haznemiz Oktay Hoca'yı tarif etmeye yetmez. Allah nasip ederse de temsil noktasında ilimizi de temsil eder. Bu bir nasip meselesi. Çıktığı yolda ona başarılar diliyoruz. Bizi mutlu etti. İnşallah sonucu da hayırlı olur” ifadelerini kullandı.
Prof.Dr. Oktay Yıldız kimdir?
1981 yılında Gümüşhane'de doğdu.
İnönü Üniversitesi Gıda Mühendisliği bölümünden birincilikle mezun oldu. Aynı alanda yüksek lisans yaptı.
Lisans sonrası Gümüşhane’de Gümüşsu A.Ş’de mühendis, üretim müdürü ve işletme müdürlüğü pozisyonlarında görev yaptı.
Karadeniz Teknik Üniversitesinde Biyokimya kürsüsünde Doktorasını yaptı. Bu alanda genç yaşta profesör unvanını aldı.
Giresun Üniversitesinde başladığı mesleki hayatına Karadeniz Teknik Üniversitesi, Eczacılık Fakültesinde/Biyokimya bölümünde Prof. Dr. devam etmektedir. Mesleki yaşamı devam ederken Anadolu Üniversitesi, Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu.
Gümüşhane’de Özel sektöre yatırım danışmanlıkları yaptı. Pestil ve kömenin sektör haline gelmesinde ciddi katkılar sağladı.
Gümüşhane’de ve ülke çapında yüzlerce yatırım, turizm, sosyal, sağlık alanında projeler yaptı ve ulusal / uluslararası fonlardan ülkeye ciddi kaynak kazandırdı.
İlimize çok sayıda coğrafi işaretli ürün kazandırılmasında Ticaret ve Sanayi Odasına danışmanlıklar yaptı.
Ülkemizde üç belediyeye danışmanlıklar yaptı ve ulusal/uluslararası (Avrupa Birliği projeleri, Dünya Bankası projeleri vb..) projeler ve fonların belediyelere kazandırılmasına katkı sağladı.
2012 yılı sonrasında, KTÜ'de üniversite sanayi işbirliklerini koordine eden ve dünyada nitelikli bilginin katma değere dönüşmesine öncülük eden Teknoloji Transfer Ofisi'nin kurulumunda yer aldı ve o tarihten beri yönetiminde bulundu. Bu süreçte, çoğunluğu KOBİ işletmeleri olmak üzere birçok firma için ar-ge, inovasyon, fikri sına-i mülkiyet hakları, projeler ve fonlar konularında destek sağladı. Halen bu merkezin müdürlüğünü sürdürmektedir.
180’den fazla bilimsel yayını, 8 patent/faydalı model başvurusu ile akademik camiada yer almaktadır. Birçok bakanlıkta kurul ve komisyonlarda yer almış, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Dairesi Başkanlığı, Stratejik Plan hazırlama komisyonunda görev almıştır. AB projelerinde hakemlikler yapmış, proje ekosisteminde yer almıştır.
Şehrimizin önemli bir insan kaynağı havuzunu oluşturan Gümüşhaneli Mühendisler Platformunun kurucu üyesidir.
İlimizin güzide sivil toplum kuruluşlarından olan Güsiad Trabzon üyesi ve Şiran Eğitim ve Kalkınma Vakfının kurucu üyesidir.
Evli ve iki kız evlat babasıdır. İngilizce bilmektedir.