BİR AZMİN HİKÂYESİ: NURSENA HAYAL

“BAŞ” olmak için “ARI” gibi çalışmak gerek.
Mümin SEKMAN

Hayatı okumak sayesinde tersine dönen ve makûs talihini çeviren bir kişi ve otuz yılı devirmiş bir eğitimci olarak şunu öğrendiğimi itiraf etmeliyim ki;

“Hiç kimse başarı merdivenleri elleri cebinde tırmanmamıştır…”

Ve yine çok ama çok sevdiğim bir söz vardır ki;

“Oturduğu yerde başarıya ulaşan bir tek canlı vardır o da tavuktur…”

Bundan önce ki bir köşe yazımda ifade ettiğim gibi okumayan, okuduğunu anlamayan, kendine bir plan hazırlamayan, hayalleri olmayan hiç kimse asla başarıya ulaşamaz. Zira okumayan çocukların uzun paragraf sorularında resmen duvara tosladıklarını gözlerimle gördüm.

Öte yandan kendine ve kapasitesine inanan, kendisine mütevazı bir hedef koyan, buna bağlı olarak da güzel bir plan çizen, birçok gereksiz aktiviteleri ve kendisini başarısızlığa götürecek kavramları uzak tutan öğrenciler de tıpkı Trabzon’da okuyan yeğenim Nursena Hayal gibi emeğinin, alın terinin, inancının, yorgunluğunun, uykusuz gecelerinin semeresini 2024 YKS Yüksek Öğretim Kurumlar Sınavı sonuçları açıklanınca almış olur.

İşte o öğrenci; mütevazı bir evin belki de şartları çok da müsait olmayan bir çalışma odasında, Trabzon Mahmut Celaleddin Ökten Anadolu İmam Hatip Lisesinde aldığı eğitimin yeterli olduğu, ne bir dershane ve ne de özel ders almadan sayısal Alanda aldığı 549 küsur puan ile Türkiye’de ilk 200’e giren Trabzon birincisi olarak adını tarihe yazdırır.

Evet, bu öğrencimiz anne ve babası Gümüşhaneli bir güzel kızımız. Yıllardır coğrafyası kendisine yetmeyen, tek çareyi göçte arayan Gümüşhanelilerin gittikleri yerlerde hamallık, rençberlik, seyyar satıcılık ve genelde hizmet sektöründe canla başla çalışmalarının emeği bu güzel yavrularımızın başarıları. Zira zoru görmeyen ve yokluk aslında en büyük imkân kabilinde Gümüşhaneli yavrularımız tıpkı yeğenim Nursena HAYAL gibi destan yazmaya devam ediyor.

Baba parası ile gününü gün eden, medeniyeti soyunmakta ve har vurup harman savunmak zanneden, uyuşturucu ve kumar bataklığında kendini avutan, vatanını, milletini ve dinini moda tabirle ti’ye alan, konuşması, giyimi, hal ve davranışları ile ecnebilere özenenlere inat Nursena gibi özüne bağlı, inançlı ve karakterli öğrencilerimiz geliyor umudumuzu yeşerten.

Hedefini tıp eğitimi olarak çizen Nursena öyle inanıyorum ki bu alanda ileride Türkiye’nin gurur duyacağı bir bilim insanı olarak bizleri gururlandıracaktır.

Başarısını disiplinli, düzenli ve planlı çalışmaya borçlu olduğunu ifade eden kızımız inandığı yolda üstün gayreti ve inancının meyvesini aldığını ifade ediyor.

Bizim de bir eğitimci olarak her zaman dediğimiz gibi;

“En kötü plan plansızlıktan evladır” hükmü gereğince ve Mümin Sekman’ın çok sevdiğim ifadesiyle “BAŞ” olmak için “ARI” gibi çalışmak gerek.

Evet, güzel yeğenim Nursena. Sen son zamanlarda şuurunu kaybetmiş, rotasını bozmuş, medeniyeti sadece eğlence gören, özgürlüğü soyunmak zanneden, helal lokmayı unutmuş, harama meyleden sorumsuz gençliğin karşısında gayretinle, başarınla ve inancınla bizleri ümitvar ve bahtiyar ettin. Bu yazıyı saklayıp ileride tıp alanında en üst seviyeleri gördüğünde bir kere daha okumanı ve hatıra olarak saklamanı temenni ediyorum.

Seni o pak alnından öpüyorum. Yolun ve bahtın açık olsun inşallah güzel kızım.    

YORUM EKLE
YORUMLAR
Murat Meydsn
Murat Meydsn - 2 ay Önce

Allah razı olsun hocam yazınla bizi duygu,landırdın kızımızın bundan sonraki hayatında,başarılar dilerim.

Admin
Admin - 2 ay Önce

MaşAllah kızımıza hayatında hep iyilikler olsun Allaha Amanet olsun

M.Yildirim
M.Yildirim - 2 ay Önce

MaşAllah, Rabbim başarılarını daim eylesin inşAllah. Tebrikler.