BİRDE TÜRKİYELİ’LİK ÇIKTI

Hangi ileri zekalı bu kavramı ortaya attı bilinmez ama mide bulandırmaya yetti.

Cihana sığmayan da oynayan artist ben Türkiyeliyim, Türkiye milliyetçisiyim diyor. Ve eleştirenlere de filmin ilk iki bölümünü seyredin diyor. Usanmadım sabah erkenden bu bölümleri seyrettim. Bu diziyi de takip ederim ama o bölümleri demek ki seyretmemişim.  Neyse Semerkant'ta geçen bu bölümler de atalarımızdan ,  dedelerimizden ve tarihimizden bahsediyor. Ayrıca Türklük kavramına sık sık vurgu yapılıyor. Ama Oktay KAYNARCA’ nın dediği gibi değil. Yani filmde başka diyor şimdi başka. Çelişkide kalıyor vesselam.

Gelelim Rasim  Ozan KÜTAHYALI‘ya . (bunun yönü belli değil)  Mahsun KIRMIZIGÜL‘u örnek vererek bu adam Kürt nasıl desin ben Türküm. Ulan onun bunun ne diyeceğinden sana ne. Önce Türk görünümlü gayrı Türklerden bu Türklüğü kurtarmak lazım.

Cem ÖZDEMİR Ben Almanyalıyım diye bir kitap çıkarıyor ama ne hikmetse Almanya'da bastıramıyor. Neden acaba?????

Erhan AFYONCU ve İlber ORTAYLI gibi aklı selim tarihçiler son noktayı koydular. Tabi anlayanlara.  İsmet ÖZEL ne diyor : Batı, ‘Türk eşittir İslam diyor’. Yani Türkiyeli eşittir İslam demiyor. Birileri, birilerine yaranmak için mi yoksa gündemde kalmak için mi ya da kendilerini bir şey zannederek mi yapıyorlar bilinmez.

Yılmaz ÖZDİL’ de  son yazısında da güzel örnekler vererek açıklamış bu konuyu. (Bir çok konuda bu kişiyle aynı görüşte değilim ama…)

Ey uyan Türk milleti bunların amacı seni milliyetinden  soğutmaktır. Dün anaya doğurgaç diyen zihniyetle bugün bunu diyen zihniyet aynıdır.

Dün çözüm süreci diyerek megri megri diyenlerle bugün bunu gündeme taşıyanlar aynı kişilerdir.

Dün askeri çözümü yapamayanlar şimdi kültürel çözünmeyi dile getirenler aynıdır.

Dün, ahirette Allah size milliyetinizden soru sormayacak diyen zihniyetle bugün bunları dile getiren zihniyet aynıdır.

Türklük bedenimiz İslam ruhumuzdur diyenleri sarsmak için bu tür söylemleri gündeme sokuyorlar birileri. Zaten 2016 darbe girişiminden sonra Türk, Türklük, Türk Milleti kavramlarıyla sık sık oynandığını görüyoruz.

Allah-u Teala bizi Türk yarattı ise bizim ne suçumuz var haşa.Türk Milleti asırlarca İslam'a hizmet ettiyse bu birilerine niye batıyor.  Türkler ırkçılık yaparsa karşısındayız. Ve şimdiye kadar kime ne gibi ırkçılık yapmıştır birileri çıksın açıklasın.

Uyan ey Türk Milleti uyan . Bunların amacı ( iç ve dış mihraklar) senin yeni dünya düzeninde sana yer vermemek için birliğini bozmaya çalışıyorlar.

En çok uyanması gereken teşkilatta Türk teşkilatlarıdır.

Ben Bir Alman ben Almanyalıyım demiyor. Ben Almanım diyor . Bir İngiliz bir Fransız da aynı şeyleri söylüyor . Ya size ne oluyor. Ha uyan kelimelerde yok değil var. Mısırlıyım, İranlıyım, Iraklıyım gibi. Ama tarihte Türkiyeli diye bir kavram yoktur. Türkeli, Türk yurdu, Türk vatanı gibi kavramlar vardır. Kısacası bunların dediği Türkiyeli kavramı Türk milleti ve Türk devletinin sırtına vurulan hançer olacaktır.

Ben tarihte yeri olmayan bu kavramı reddediyorum. Bana göre kucaklayıcı kavram  olan Türklük kavramı tartışmaya kapalıdır.

Ne mutlu Türküm diyene!

YORUM EKLE
YORUMLAR
Salim meral
Salim meral - 3 ay Önce

Ağzına ve kalemine sağlık hocam biz bu konuları çok duyuyotuz doğru biriler