Dua alan bir güzel düzenleme
Uzun yıllardan beri şikâyet konusu olan ve şoförlerin sürekli tepkisine neden olan Karşıyaka mahallesinde transit yol üzerindeki trafik ışıklarında yapılan yeni düzenleme Gümüşhane’yi büyük oranda rahatlattı.
Araçlar için 72 saniye kırmızı ışığın, 17 saniye de yeşil ışığın yandığı eski uygulamada çok sayıda araç geçişini tamamlayamadan sık sık kırmızı ışığa yakalanıyor ve uzun süre kuyrukta bekliyordu.
Diğer taraftan kısa süre önce başlayan Alibeyler semtindeki yol düzenleme çalışmalarıyla da transit yoldaki taşıt yoğunluğu iki katına çıkmış ve araçlar Karşıyaka mahallesindeki ışıklara gelince daha da uzun kuyruklar oluşturmaya başlamışlardı.
Geçen hafta başlayan yeni uygulamayla şehir rahat bir nefes aldı. Kırmızı ışık süresi 72 saniyeden 40 saniyeye indirilirken yeşil ışık süresi de 40 saniyeye çıkarıldı.
Karayolları Şube Şefliği'nce başlatılan yeni uygulamayla şehir rahat bir nefes alırken, vatandaşlar da “Ramazan da Gümüşhane’de yapılan en hayırlı iş budur.” şeklinde mutluluklarını ifade ettiler.
Transit yoldaki yaya geçişlerine acilen el atılmalı
Şehrin içinden geçen transit yol üzerinde, yaya geçişinin yoğun olduğu noktalarda da yeni ve etkili önlemler alınmalıdır.
Özellikle; transit yolun karakol köprüsünün karşısına denk gelen bölümünde büyük problemler yaşanmaktadır. Bu bölge, transit yolda çalışan dolmuşların ve servis otobüslerinin yolcu indirme ve bindirme yeridir. Burada dolmuşlardan ve servis otobüslerinden inenler ve ya da binecekler transit yolu karşıdan karşıya geçmek zorundadır. Ama, herhangi bir sinyalizasyon sistemi olmadığı için insanlar yolda karşıdan karşıya geçmede büyük zorluk çekmekte ve tehlike yaşamaktadır. Bu bölgeye de mutlaka bir çare bulunmalıdır.
Üst geçitler kime hizmet veriyor?
Daltaban bölgesi, Mortut bölgesi ve Üniversite önündeki üst geçitlerde de sıkıntılar yaşanmaktadır.
Üst geçitler özellikle yaşlı, hasta ve engelliler için kullanıma uygun değildir. Bu konularda da yeni çareler üretilmelidir. Ya bu bölgelere yeni, herkesin, özellikle yaşlı, hasta ve engellilerin de rahatça kullanabileceği özellikte modern üst geçitler yapılmalı, ya da şu anda kullanılan üst geçişler kaldırılarak alt geçitler veya sinyalizasyon sistemleriyle yeni çareler üretilmelidir.
Karakol köprüsü üzerindeki taşıtlar
Karakol köprüsü şehir merkezinden transit yola çıkış için araçların en çok kullandığı köprüdür. Ayrıca burası yayaların da en çok kullandığı köprüdür. Bu köprünün üzerine sıklıkla emniyet araçlarının park etmesi de sorun oluşturmaktadır. Park eden araçlar zaten dar olan köprüyü daha da dar hale getirmektedir. Bu köprünün üstüne de giriş kısmına da hiçbir resmi ve özel araç park etmemelidir.
Kaldırım labirent yürüyüşünde Gümüşhaneliler birinci olur
Atatürk Caddesindeki kaldırımlardan sağa sola sapmadan dosdoğru yürüyerek giden biri var mıdır?
Kaldırımda yürümeye başladığınızda adeta bir mücadele başlıyor. İki adım attığınızda önünüze çıkan kişiden kaçıp, sağ çiziyorsunuz, iki adım sonra tekrar sola geçiyorsunuz. Derken, tekrar sağ, tekrar sol… Adeta labirent yarışı yapar gibi, bir sağ bir sol ve yılan eğrisi gibi yürüyüp gidiyorsunuz.
Kısa zamanda geniş kaldırımlara kavuşmak dileğiyle.
İş duaya ve bedduaya kaldı
Yukarıdaki konular bu şehirde sürekli gündeme gelip, yazıldı, çizildi. Yine yazılıp çiziliyor. Görünen o ki, yetkililer görev ihmali kapsamında ceza almaktan da korkmuyorlar. Onun için iş artık “Dua ve Bedduaya” kaldı. Yani bu şehirde vatandaşlardan “Dua almak” da, “Beddua almak” da çok kolay bir iş. Bu konuda tercihi yöneticiler yapacak.
Güzel günler dileğiyle.
BU ŞEHİRDE YÖNETİCİLERİN DUA ALMASI DA BEDDUA ALMASI DA ÇOK KOLAY