e-Fatura'ya Zorunlu Geçiş için Son Gün 1 Temmuz

Yıllık cirosu 3 milyon lira ve üzeri olan işletmelerin e-Fatura'ya, cirosu 500 bin lira ve üzerinde olan e-ticaret yapan şahıs firması veya şirketlerin de e-Fatura ve e-Arşiv uygulamasına zorunlu geçiş süresi için son gün 1 Temmuz. Bu tarihe kadar geçiş yapmayan işletmeler, cezai yaptırımlarla karşı karşıya kalabilir.

e-Fatura'ya Zorunlu Geçiş için Son Gün 1 Temmuz

Gümüşhane’de 20 yılı aşkın süredir bilişim sektöründe hizmet veren Özden Bilişim firması yetkilileri mükelleflerin herhangi bir sorun ve cezai işlemle karşılaşmamaları adına, söz konusu tarihten önce e-Belge uygulamaları geçiş yapmaları gerektiğini hatırlattı.

2015 yılından bugüne e-fatura, e-defter, e-irsaliye ve 15 dakikada yerinde e-İmza üretimi konusunda danışmanlık ve hizmet veren Özden Bilişim aynı zamanda Gümüşhane’de yerinde e-İmza üreten tek firma olma özelliği taşıyor.

Bulut tabanlı e-Fatura ve e-İrsaliye entegrasyonlu yerli ve milli yazılımlar da üreten firma buna ek olarak 2022 ve sonrasında cirosu 500 bin liraya ulaşan gayrimenkul ve motorlu taşıtlar alanında imalat, inşa, alım satım ve kiralama yapan mükelleflerin de bu düzenlemelere tabi olduğunu hatırlatarak, “Bu alanlardan elde edilen ciro değil, toplam ciro esas alınmaktadır. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile belediyelerden yatırım veya işletme belgesi almak suretiyle konaklama hizmeti veren otel işletmeleri de cirolarından bağımsız olarak 1 Temmuz'a kadar e-Fatura ve e-Arşiv Fatura sistemlerine dahil olmalıdır. e-Fatura kullanımı zorunlu olan tüm işletmeler, aynı zamanda 1 Ocak 2025 tarihine kadar da e-Defter'e geçmek zorundadır. İşletmelerin bu tarihlere dikkat etmeleri ve gerekli geçişleri zamanında yapmaları büyük önem taşımaktadır. Aksi takdirde, zamanında geçiş yapmayan mükelleflerin cezai yaptırımlarla karşı karşıya kalabilecekleri unutulmamalıdır” ifadelerini kullandı.
 

Güncelleme Tarihi: 24 Haziran 2024, 12:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER