Gümüşhane Valiliği, açık yer toplantısı, miting ve gösteri yürüyüşleri için toplanma alanı, yürüyüş güzergahı, toplantı-miting alanı ve dağılma güzergahları ile afiş ve pankart asılacak yerleri yeniden belirledi.
İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan açıklamada 15 gün sonra geçerli olmak üzere temel hak ve özgürlüklerden olan toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkının, Anayasa ve kanunlarda belirtilen esaslar çerçevesinde özgürce kullanılabilmesi amacıyla 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nun 6’ncı maddesi ve bu Kanunun Uygulanmasına Dair Yönetmeliğin 3’ncü maddesi uyarınca Gümüşhane il merkezinde yapılacak “Açık Yer Toplantısı (Miting) ve Gösteri Yürüyüşleri” için toplanma alanı, yürüyüş güzergahı, toplantı (miting) alanı ve dağılma güzergahları ile afiş ve pankart asılacak yerler duyurudan 15 gün sonra geçerli olmak üzere Valilik Makamınca yapılan değerlendirme sonucunda yeniden belirlendiği ifade edildi.
Alınan karar şöyle:
1- ACIK YER TOPLANTISI (MİTİNG) ALANI :
A) FATİH PARKI SINIRI ÖNÜ: Cumhuriyet Caddesi üzerindeki Bizim Şarküteri isimli işyeri ile Divan Pastanesi isimli işyeri arasında kalan hat, Polisevi giriş kapısı ile Köprübaşı Polis Merkezi Amirliği önündeki tarihi köprü arasında kalan hat, Atatürk Caddesi üzerindeki Güven şarküteri isimli iş yeri ile Turkcell İletişim isimli işyeri arasında kalan hat ve bu meydanda bulunan çay bahçesinin giriş kısmı sınır kabul edildiğinde ortaya çıkan alandır.Ancak toplantının kalabalık olması durumunda bu alan Atatürk Caddesi üzerindeki Akbank ile Nazar Shop isimli işyeri arasında kalan hat arasında ortaya çıkan alandır.Toplantı bitimi dağılım yönü ise Cumhuriyet Caddesi, Atatürk Caddesi, Belediye Köprüsü ve Karakol Köprüsü istikametindedir.
Ancak, bu alanın toplantı yapılmasına müsait olmadığı ya da muhtemel katılımcı sayısının daha fazla olduğu durumlarda ise alternatif toplantı alanı olarak Zafer Meydanı belirlenmiştir. Bu meydanın açık yer toplantısı (miting) alanı olarak ne şekilde kullanılacağı aşağıda arz edilmiştir.
B) ZAFER MEYDANI: Ergin Ticaret isimli iş yeri ile açık otopark girişinden tüm pazar yeri alam dahil, meydan içerisinde bulunan sıralı dükkânlar, Ahmet Ziyaüddin Caddesi çıkışı kapalı otoparkın yanında bulunan merdivenler ile Adliye merdivenleri arasında kalan hat olmak üzere ortaya çıkan alandır. Toplantı bitimi dağılım yönü ise Hasanbey Caddesi, Hürriyet Caddesi, Zafer Meydanı'ndan PTT Kavşağına ve Ahmet Ziyaüddin Caddesi istikametine doğrudur.
2- GÖSTERİ YÜRÜYÜŞÜ TOPLANMA VE BAŞLANGIC YERİ, YÜRÜYÜŞ GÜZERGAHI, YÜRÜYÜŞ BİTİŞ VE DAĞILMA YERİ:
A) CUMHURİYET CADDESİ ÜZERİNDE YAPILACAK GÖSTERİ YÜRÜYÜŞÜ:
a) Gösteri Yürüyüşünün Toplanma ve Başlangıç Yeri:
Daltaban Köprüsü, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Binası önü, Cumhuriyet Caddesi ile Hasanbey Caddesi'nin kesiştiği noktalar arasında bulunan yol toplanma alanı ve yürüyüş başlangıç yeridir.
b) Gösteri Yürüyüşü Güzergahı:
Daltaban Köprüsü, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Cumhuriyet Caddesi ile Hasanbey Caddesinin kesiştiği yerler arasındaki noktadan başlayarak, Cumhuriyet Caddesi'ni takiben Fatih Parkı önündeki kavşağa kadar bulunan Cumhuriyet caddesi üzeri gösteri yürüyüşü güzergahıdır.
c) Gösteri Yürüyüşünün Bitiş ve Dağılma Yeri:
Bitiş noktası Cumhuriyet Caddesi'nin sonunda ve Fatih Parkı önünde bulunan kavşak olup, dağılım yönü ise Cumhuriyet Caddesi, Atatürk Caddesi, Belediye Köprüsü ve Karakol Köprüsü istikametindedir.
Şayet bu güzergâhın, gösteri yürüyüşü yapılmasına müsait olmadığı durumlarda ise alternatif gösteri yürüyüşü güzergâhı olarak belirlenebilecek Hasanbey Caddesi'nin ne şekilde kullanılacağı aşağıda arz edilmiştir.
B) HASANBEY CADDESİNİ TAKİBEN CUMHURİYET CADDESİ ÜZERİNDE YAPILACAK GÖSTERİ YÜRÜYÜŞÜ:
a) Gösteri Yürüyüşünün Toplanma ve Başlangıç Yeri:
Hasanbey Caddesi, Hürriyet Caddesi, PTT Kavşağı ve Ahmet Ziyaüddin Caddesinin Zafer Meydanı 'na birleştiği noktalar arasındaki bulunan yol toplanma alanı ve yürüyüş başlangıç yeridir.
b) Gösteri Yürüyüşü Güzergahı:
Zafer Meydanından takiben Hasanbey Caddesinin Cumhuriyet Caddesi ile kesiştiği yerden dönülerek Cumhuriyet Caddesini takiben Fatih Parkı önündeki kavşağa kadar bulunan Hasanbey Caddesi ve Cumhuriyet Caddesi üzeri gösteri yürüyüşü güzergâhıdır.
c) Gösteri Yürüyüşünün Bitiş ve Dağılma Yeri:
Bitiş noktası Cumhuriyet Caddesi'nin sonunda ve Fatih Parkı önünde bulunan kavşak olup, dağılım yönü ise Cumhuriyet Caddesi, Atatürk Caddesi, Belediye Köprüsü ve Karakol Köprüsü istikametindedir.
Bu güzergâhında gösteri yürüyüşü yapılmasına müsait olmadığı durumlarda ise alternatif gösteri yürüyüşü güzergâhı olarak belirlenebilecek Hasanbey Caddesi ve Cumhuriyet Caddesi'nin ne şekilde kullanılacağı aşağıda arz edilmiştir.
C) HASANBEY CADDESİ ÜZERİNDE YAPILACAK GÖSTERİ YÜRÜYÜŞÜ:
a) Gösteri Yürüyüşünün Toplanma ve Başlangıç Yeri:
Daltaban Köprüsü, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Binası önü, Cumhuriyet Caddesi ile Hasanbey Caddesi'nin kesiştiği noktalar arasında bulunan yol toplanma alam ve yürüyüş başlangıç yeridir.
b) Gösteri Yürüyüşü Güzergahı:
Daltaban Köprüsü, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Binası önü, Cumhuriyet Caddesi ile Hasanbey Caddesinin kesiştiği yerler arasındaki noktadan başlayarak, Hasanbey Caddesi'ni takiben Zafer Alanına girişteki Hürriyet Caddesi ile kesişme noktasına kadar olan yer gösteri yürüyüşü güzergahıdır.
c) Gösteri Yürüyüşünün Bitiş ve Dağılma Yeri:
Hasanbey Caddesi'nin Hürriyet Caddesi ile kesiştiği kavşak olup, dağılım yönü ve güzergâhı Hasanbey Caddesi, Hürriyet Caddesi, Zafer Meydanı'ndan P1T Caddesi istikametine doğrudur.
3-AFİŞ VE PANKART ASILABİLECEK YERLER:
Ekteki çizelgede adresleri belirtilen;
A) AFİŞ ASILABİLECEK YERLER: Şehrin değişik noktalarında bulunan 22 adet Raket Reklam Panosu, 14 adet Dönerli Raket Reklam Panosu, 8 adet Otobüs Durakları ve 10 adet Billboardlar afiş asılabilecek yerler,
B) PANKART ASILABİLECEK YERLER: Açık yer toplantısının (miting) yapılacağı alan, Atatürk Caddesi üzeri, Cumhuriyet Caddesi üzeri pankart asılabilecek yer olarak belirlenmiştir.