GİDENLER GELİYOR MU?

Hepinize hayırlı ramazanlar sevgili okur, sevgili dostlar. Evet malum mübarek ramazanı uğurlamak üzereyiz inşallah tekrar oruç tutmak nasip olur. Tekrar görür müyüz gidip geri döner mi maalesef kendi akıbetimizi bilemiyoruz, sadece inşallah diyoruz. Kimleri üzdük bu güzel zaman dilimde kalpler kırıldı mı, bizi üzen oldu mu? Sadece aç ve susuz kalarak oruç tutmadık dimi? Kuşların bile ibadet yaptığı bize bahşedilen bu zaman diliminde kalben gönül ile zihin ile ibadetlerimizi iştirak ediyoruz. Doğruları (insan, zaman, mekan) bulmamıza yardımcı olan aya bizde en güzel şekilde misafir olarak ağırlamalıyız. 

İnsan insandan bunu bekliyor dimi dostlar istiyor ki evine gideyim dostumun arkadaşımın çayını çorbasını içeyim yüzünü asmasın hem yanında olmasını isteyip hem de değişik şeyler yaşatmasın karşı tarafa. Mümkün mü bu peki. Evet mümkün, peki nasıl şöyle ki tekrar yaşatmıyoruz önce karşılıklı sorunları çözmeye yardımcı oluyoruz gidenin gelemeyeceğini ona anlatamaya çalışıyoruz. Farkında mısınız hep siz emek çaba veriyorsunuz. Çok kötü bir durum değil mi evet dediğinizi duyar gibiyim. Çünkü evet hatta kocaman evet. Tek taraflı olmuyor dostlar her şeyin karşılıklı olanı güzel. Mütevazı tek başınıza olmazsınız büyük emek büyük yük karşı tarafında size tampon desteğinde bulunması gerekir. Hep siz harika mükemmel olmazsınız bu mümkün değil bir yerde dağılırız. Hani diyoruz ya bir yerlere gidesim var uzaklaşasım var işte tam olarak bu yorgunluk. Evet bir yerlere gidin ama geri dönecek yüzünüz olsun. Kapıları sert çarpıp gitmeyin, çünkü geri döndüğümüzde beklenmedik bir durumla karşı karşıya kalabiliriz. Bugüne kadar hiçbir kapıyı sert kapatmadım ama yine mi aynı olur insan diyenleriniz var biliyorum. Siz yine gidin ama dönmeyin arkadaşlar. Ne kadar iyi olursanız karşı taraf o kadar kötü oluyor düzelmiyor düzeltemiyoruz. Önemli olan sensin senin sağlığın karakterin kişiliğin sen sen sen ….

Mükemmel olmaya çalışırken çok şey kaybedebiliyoruz. Yani her giden geri dönmüyor. Her yaptığımız ibadet çok doğru olmuyor. Ey dost en güzel ibadet kalbi temiz tutmaktır. Ne kadar temiziz zihnimizi dedikodu dan arındırabiliyor muyuz? Helallik alıyor muyuz sevdiklerimizden? Yüzümüze tebessüm ekliyor muyuz? Dilimize bal sürdük mü güzel kelimeler dökülsün dilimizden diye? Ne yaptık karşı taraf için? Ne yaptık diğer taraf için? Bakın aynı şey aslında. Öyle iki Cuma kutlamayla olmuyor bu işler. Paylaştığımız ayetler, hadisler ne anlama geliyor bilmiyoruz. Önce elimizdeki aşırı akıllı telefonlara bir soralım anlamlarını sonra paylaşalım. Sizin Cuma mesajınıza dönmeyene haftaya Cuma mesaj atmayın arkadaşlar. Darılmaca kırılmaca yok. Geri dönmüyorsa ısrar etme. Sen sadece Allah için Allah’a ısrarcı ol. Yani her giden geri gelmiyor, herkeste gitmiyor gidip geri dönenlerimiz. Kırmayalım dostları, üzmeyelim insanları, gençlere anlayışlı olalım, yaşlılarımızla göz teması kuralım konuşurken… Sevgiyle kalın.
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Şükran selvi
Şükran selvi - 6 ay Önce

Karşı tarafımızdaki kişiyle Güzel konuşmak ve gülümsemek onun sevildiğini ve önemsendigini hissettirir tıpkı güneşin kalbimizi ısıtması gibidir sevgi