10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü mesajları

Gümüşhane'de 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle yayımlanan kutlama mesajları.

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü mesajları
VALİ YÜCEL YAVUZ

“İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin, tüm insanların doğuştan hür ve eşit olduğu ilkesi doğrultusunda Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından 10 Aralık 1948 tarihinde kabul edilmesi münasebeti ve insan hakları bilincinin tüm dünyada gelişmesi amacıyla her yıl 10 Aralık, Dünya İnsan Hakları Günü olarak kutlanmaktadır.

İnsan hakları, demokrasi ve hukukun üstünlüğü gibi evrensel değerlerin toplumumuzda yerleşmesi ve vatandaşlarımızın da bu değerlerden yararlanabilmesi için son yıllarda çok kapsamlı düzenlemeler yapılmış, anayasamızda temel hak ve hürriyetlerle ilgili olarak değişikliklere gidilmiştir. Ayrıca valilikler ve kaymakamlıklar bünyesinde, vatandaşlarımızın hak ihlalleriyle ilgili kolaylıkla başvuruda bulunabileceği insan hakları kurulları oluşturulmuştur. Bu kurullarda hak ihlalleriyle ilgili konular titizlikle takip edilmekte olup, insan hakları bilincinin oluşturulması, korunması ve geliştirilmesi konusunda toplumumuzun her kesimine görevler düşmektedir. Dini, milliyeti, sosyal durumu ne olursa olsun tüm insanlar eşit, özgür ve insan onuruna yakışır bir yaşamı hak etmektedir.

Bireysel ilişkilerden sosyal ilişkilere kadar her alanda, hukukun üstünlüğünün korunduğu ve insan onuruna yakışır bir hayatın tesis edildiği bir dünya temennisiyle, tüm vatandaşlarımızın 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nü kutluyorum.”

BELEDİYE BAŞKANI ERCAN ÇİMEN

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle mesaj yayınladı.

Başkan Çimen, insan haklarının barış ve huzurun teminatı olduğunu belirterek, "İnsan hakları, kişiyi kendi özüyle yaşatacak kurallardır. İnsanın insana hükmetmesi, onu ezmesi insan onuruna yakışmayan ve kabul edilemeyecek bir davranıştır" dedi.

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin kabul edilişinin 67'nci yılının kutlandığını hatırlatan Başkan Çimen, "Tüm vatandaşlarımızın temel hak ve özgürlüklerden, bireysel olarak kanun önünde eşit ve serbest şekilde yararlanmaları siyasal ve toplumsal kültürümüzün dayandığı temellerden biri olmuştur. İnsan hakları bilincinin ve insan haklarının tam olarak benimsenerek uygulanması için gerekli sorumluluk duygusunun bireyler tarafından bilinmesi son derece önemlidir" dedi.

Başkan Çimen, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin bir rehber niteliği taşıdığını ifade ederek, "Tüm insanlığın ortak değerleri üzerine kurulan bu belge, hala temel hak ve özgürlükler konusunda en önemli belgedir. İnsan hakları ve temel özgürlükler alanında, diğer demokrasilerle aynı değer ve amaçları paylaşmasının yanı sıra insan hakları standartlarının en yüksek düzeye getirilmesini amaçlamış ve bu anlayış doğrultusunda insan haklarının korunması ve geliştirilmesi için çalışmaları kararlılıkla sürdürülmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle insan hak ve özgürlüklerinin herkes için tüm yönleriyle korunup hayata geçirildiği bir dünyaya ulaşılması temennisiyle 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nü kutlarım” diye konuştu.


MEMUR-SEN VE EĞİTİM-BİR-SEN İL BAŞKANI MUSA UNCU

Memur Sen ve Eğitim Bir Sen Gümüşhane İl Başkanı Musa Uncu, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada ‘İnsanlık arafta, insan hakları 'Aralık'ta kalmasın’ dedi.

Küresel emperyalist politikalar sonucu geçen her dakikada onlarca köy, kasaba ve şehrin bombalandığını, yüzlerce insanın öldüğünü, yetim veya öksüz kaldığını, yerinden yurdundan edildiğini, göçmen durumuna düştüğünü, ateş, kan ve gözyaşı içinde çaresizliği yaşadığını belirten Uncu, savaş, sürgün ve katliamların şiddetinin ulusal sınırlar içinde baskı ve darbe rejimlerinin hak ihlallerini neredeyse unutulur hale getirdiğini söyledi.

“ALGI MÜHENDİSLERİ, YÜZBİNLERCE MÜSLÜMANIN ÖLDÜRÜLMELERİ KARŞISINDA SESSİZ KALMAKTA”

İnsanlık haklarının hiçbir kıymetinin kalmadığı karanlık bir dönem yaşandığının altını çizen Uncu, “İnsan hak ve özgürlükleri temeli üzerine kurulduğu söylenen modern dünya, Gazze’de, Filistin’de, Arakan’da, Suriye’de, Irak’ta, Mısır’da ahlak ve ilkeleri bakımından iflas ve intihar etmiştir. Bugün dünyanın yaşadığı kültür ve medeniyet bunalımı doğrudan insan haklarına duyarsızlıktan kaynaklanmaktadır. Kutup buzulları arasında yol almaya çalışan balinalar veya ormanda yaralanmış bir panda üzerine çektikleri dikkatlerle acıma duygularını rahatlatma seansları yapan algı mühendisleri, yüz binlerce Müslüman sivilin, kadın, çocuk, yaşlı denmeden öldürülmeleri karşısında bigâne kalmaktadır. Hastaneler vurulmakta, emzikli çocuklar, hamile kadınlar paramparça edilerek öldürülmekte, sivil yardım malzemesi taşıyan araçlar füzelerle havaya uçurulmaktadır” dedi.

“BÜTÜN DÜNYA MAZLUMLARINI, İNSAN OLARAK HAKLARINI SAVUNMAYA, EMPERYALİZME KARŞI DİRİ BİR BİLİNÇ VE BİRLİKTELİK OLUŞTURMAYA DAVET EDİYORUZ”

İnsan haklarından yana bir kuruluş olan Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen olarak, son bulan her nefesin, insanlığı hapseden bir kafese dönüşmemesi için kim olduğuna bakmaksızın, haklının yanında, haksızın karşısında olma tutum ve duruşlarını sürdüreceklerini dile getiren Uncu, şunları söyledi: “Ancak, bunca faciadan olumsuz etkilenenlerin hep Müslüman olmasının da asla tesadüfî olmayan planlı saldırıların sonucu olduğunu biliyoruz. Kimden gelirse gelsin, kim yaparsa yapsın, bütün haksızlıkların karşısındayız; hangi gerekçeyle yapılırsa yapılsın, tüm şiddet, baskı ve haksızlıkları kesin bir dil ve net bir tavırla kınıyoruz. Biz, bütün dünya mazlumlarını, hiç olmazsa insan olarak haklarını savunmaya, insan onuru için sömürüye ve emperyalizme karşı diri bir bilinç ve birliktelik oluşturmaya davet ediyoruz.”
Güncelleme Tarihi: 10 Aralık 2015, 13:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER