15 Temmuz mesajları

Gümüşhane'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle yayımlanan kutlama mesajları.

15 Temmuz mesajları

VALİ ALPER TANRISEVER

“Şanlı tarihimiz, milletimizin bütün dünyaya karşı onurunu, namusunu ve bağımsızlığını kanının en son damlasına kadar nasıl koruduğunu gösteren emsalsiz destanlarla doludur.

Vatanımızın bölünmez bütünlüğüne göz diken ve işgale kalkışan yedi düvele, bu toprakların sahipsiz olmadığını her zaman gösteren aziz milletimiz, 15 Temmuz 2016 tarihindeki karanlık gecede başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere TBMM Başkanımız, Başbakanımız, Bakanlarımız, Milletvekillerimiz, güvenlik güçlerimiz ve necip milletimiz, darbecilere karşı onurlu ve güçlü duruş sergileyerek, milli iradenin tecelligahı olan Türkiye Büyük Millet Meclisimize, demokrasimize ve devletimize sahip çıkmışlardır. Aziz Milletimiz, tıpkı Çanakkale’de, İstiklal Savaşında olduğu gibi tüm fertleriyle tek yürek olarak sokaklara dökülmüş ve bir kez daha yeri geldiğinde vatan ve bayrak uğruna şehit ve gazi olunabileceğini göstermiştir.

Ülkemizin dört bir yanında olduğu gibi Gümüşhane’mizde de değerli hemşehrilerimiz, siyasi partilerimiz ve sivil toplum örgütlerimiz başta olmak üzere tüm dinamiklerimiz, hain darbe girişiminin öğrenildiği ilk andan itibaren ortaya koyduğu irade ile birlik ve beraberlik ruhunun, bütün engellerin üstesinden gelmek için en önemli güç kaynağı olduğunu bir kez daha kanıtlamıştır.

Kahraman milletimizin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününü kutladığımız bugün vesilesiyle; istiklali ve istikbali için canı pahasına ülkesini savunan 15 Temmuz şehitlerimizi ve tarih boyunca aynı mukaddes değerler uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle yâd ediyor, tüm gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.”

MİLLETVEKİLİ VE ANAYASA KOMİSYONU ÜYESİ AV. CELALETTİN KÖSE

“15 Temmuz 2016 gecesi demokrasimize, birlik ve beraberliğimize kasteden terör örgütü FETÖ’nün iç ve dış destekçileri marifetiyle kalkıştığı hain darbe girişiminin sekizinci yılındayız.

Binlerce yıllık tarihinde sayısız savaşları, felaketleri ve badireleri geride bırakan necip ve aziz milletimiz 15 Temmuz 2016 gecesi Cumhuriyetimizi, demokrasimizi ve milli iradeyi yok etmek isteyen hainlere karşı kahramanlığı ile dünya tarihine altın harflerle yazılmış şanlı bir demokrasi zaferi kazanmıştır.

Söz konusu vatansa gerisi teferruat olduğunu tüm dünyaya gösteren aziz ve asil milletimiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısına kulak vererek tıpkı Çanakkale’de, milli mücadelede olduğu gibi tüm fertleri ile yekvücut olmuş sokaklara, meydanlara çıkarak istiklaline ve istikbaline sahip çıkmış ve şehitlerin kanından rengini alan al bayrağımızı çiğnetmemiştir.

Yüreğinde vatan ve millet sevdası taşıyan milyonlar o gece kirli hesapları bozarak, demokrasiye ve Türkiye’nin aydınlık geleceğine sahip çıkarak, kanlarını, canlarını ortaya koydular.Türkiye böylesine zor bir geceden milli birlik ve beraberliğini daha da güçlendirerek çıkmış, tüm hainlere ve şer odaklarına gereken cevabı vermiştir.

Aziz milletimiz kadim medeniyetimizden aldığı ilhamla milli birlik ve beraberlik şuuru içinde hür ve bağımsız yaşama azmini ve kararlılığını ilelebet sürdürecektir. Ülkemiz üzerinde kirli emelleri bulunanlar artık şunu çok iyi bilmeli ki; Türkiye’de artık darbeler tarihi sonlanmıştır.

Bu duygu ve düşüncelerle; 15 Temmuz 2016 hain darbe girişiminin 8. yıl dönümünde aziz şehitlerimizi sevgi, minnet ve rahmetle anıyor, gazilerimize ve şehit ailelerimize saygı ve şükranlarımızı bildiriyor, her zaman yanlarında olacağımızı ifade etmek istiyorum.”

MİLLETVEKİLİ MUSA KÜÇÜK

"Türkiye’den yana olanlarla Türkiye’nin karşısında duranların mücadelesi bitmeyecektir.

Ölürsem şehit kalırsam gaziyim diyen soylu bir iradeyi yenecek, yıkacak, geçecek, teslim alacak muhasım bir güce henüz dünya üzerinde tesadüf edilmemiş, bundan sonra da edilemeyecektir.

Aziz milletimiz işte böyle bir iradenin övüncüdür. 2016 yılının 15 Temmuz’unu 16 Temmuz’a bağlayan gecede yaşananlar bu övüncün beratı ve belgesidir.

Tarih boyunca nice ateş çemberleri yarılarak bugünlere ulaşılmıştır. Nice badirelere direnç gösterilerek bu cennet vatana leke düşürülmemiştir. Tam sekiz yıl evvel az kalsın Türkiye işgal edilecekti. Az kalsın, emek emek bugünlere gelen, şehidin, şühedanın göz nuru olan Türkiye Cumhuriyeti tarih sahnesinden silinip gidecekti.

Hamd olsun, milletimizin feraset ve fedakarlığı sayesinde teröristler hak ettikleri tepkiyi şiddet ve cesaretle görmüşlerdir.

Uzun zamandır özlemini çektiğimiz kardeşlik ve yardımlaşma duygusu 15 Temmuz gecesi ayağa kalkarak; zalimlerin kullandığı tankın, uçak ve helikopterlerin önünü perdelemiş ve son aşamada da imha etmiştir.

Siyasi düşüncesi, parti aidiyeti, fikri kaynağı ne olursa olsun herkesin ortak hassasiyeti, ortak gayesi Türkiye’nin varlığı ve bağımsızlığı üzerinde tam bir mutabakat sağlamak olmalıdır. Türkiye ve Türk milleti karşısında saf saf toplanıp sıralanan odaklarla can pahasına da olsa mücadeleden kaçmadık bundan sonrada kaçmayız.

Ganimet avcılığı yapmak için devreye girenlere, karmaşadan mal kaçırma hevesinde olanlara, sürekli gizli gündemlerine yatırım yapanlara sabır ve demokratik tavrımızla direnir, bunların da oyununu bozarız.

Üzerinde yaşadığımız topraklar tarih boyunca Türk’ün kanıyla mühürlenmiş ve sulanmıştır. Mensup olduğumuz millet asırlardan beri çok şükür bağımsızlığına ve onuruna tavizsiz düşkün olmuştur.

Vatan, bayrak ve mukaddesat ortak paydasında Türkiye’nin şeref ve haysiyetini cihana savunmak hepimizin milli görevi, ecdadımıza da olan manevi borcumuzdur.

Eğer birlik olmazsak, eğer Türk milleti şemsiyesi altında toplanmazsak, eğer siyasi ve ideolojik önyargıları geri plana itmez, dayanışma ruhunu ayakta tutamazsak son vatanımızda selamızı verecek imamı arasak bile bulamayız.

Bizim Türkiye’den başka ülkemiz, bu aziz vatandan başka gidecek yerimiz, yurdumuz yoktur.

Bizim birbirimize çok ihtiyacımız vardır.

Türk milleti ayrılık kabul etmeyen, varlığının bedelini kanla, fedakarlıkla ödemiş büyük bir kudrettir.

Gün büyük düşünme, istiklalimize sahip çıkma, küçük hesap yapanları, dağılmamızı gözleyenleri mağlup etme günüdür.

Türk milleti gazi bir millettir.

Türk devleti gazi bir devlettir.

Bu vesileyle İstikbaline ve istiklaline sahip çıkan aziz Türk milletine en iyi dileklerimi sunuyor.

15 Temmuz darbe ve işgal teşebbüsü esnasında vatanını ve milletini kahramanca müdafaa eden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize uzun, huzurlu ve sağlıklı bir ömür diliyorum."

REKTÖR PROF. DR. HALİL İBRAHİM ZEYBEK

“15 Temmuz 2016 gecesi, milletimizin bağımsızlığına ve demokrasiye olan inancına yönelik hain FETÖ terör örgütünce gerçekleştirilen darbe girişiminin yıl dönümünde, şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyoruz. Bu tarih, milletimizin iradesine sahip çıkma kararlılığının en önemli göstergelerinden biri olarak hafızalarımıza kazınmıştır.

15 Temmuz’da sergilediğimiz direniş, ülkemizin geleceği için büyük bir dönüm noktası olmuştur. Bu direniş, vatan sevgisinin, milli birlik ve beraberliğin en somut örneğidir. Halkımızın cesareti ve kararlılığı sayesinde, demokrasimize kastedenler amaçlarına ulaşamamış, milletimizin gücü ve devletimizin kararlılığı tüm dünyaya bir kez daha gösterilmiştir.

Bizler, Gümüşhane Üniversitesi olarak, bu anlamlı günde milletimizin yanında olmanın gururunu yaşıyoruz. Gençlerimizi, ülkemizin geleceği için bilinçli, vatanına ve milletine bağlı bireyler olarak yetiştirmek en büyük görevimizdir. Bu bilinçle, devletimizin ve milletimizin daima hizmetinde olmaya devam edeceğiz.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle, vatan uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi bir kez daha saygı ve rahmetle anıyor, gazilerimize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm milletimizin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü kutluyorum.”
 

GTSO BAŞKANI İSMAİL AKÇAY

“15 Temmuz günü kalkışılan hain darbe girişiminin asıl amacı; ülkemizde bir kardeş kavgası başlatarak, iç savaş ortamı yaratmak ve Türkiye Cumhuriyetini bir daha ayağa kalkamayacak duruma düşürmekti. Ancak Allah’a şükürler olsun ki 15 Temmuz günü başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Gazi Meclisimiz, siyasi partilerimiz, milletimiz, sivil toplum kuruluşlarımız ve medyamızın kararlı duruşuyla demokrasimizin, hiçbir kaba kuvvete teslim olmayacak kadar güçlü olduğunu herkese göstererek, bu hain darbe girişimine teşebbüs eden tüm hainlere gereken cevabı vermiştir.

Milletimiz canı pahasına Türkiye Cumhuriyeti devletini Milletin iradesi dışındaki hiçbir gücün yönetemeyeceğini darbeye karşı dik durarak açık şekilde ilan etmiştir.  Bu, tüm dünyaya örnek olacak bir tavırdır.  Kaynağı ne olursa olsun darbe ve terör bir insanlık suçudur. Bizler ülkemiz ve milletimiz için her zaman daha büyük bir azimle çalışacak ve Türkiye’yi büyük hedeflerine taşıyacağız. Bir kez daha 15 Temmuz’u asla unutmayacağımızı ve unutturmayacağımızı belirterek, şehitlerimizi rahmetle yad ediyor güvenlik güçlerimize, gazilerimize ve aziz milletimize şükranlarımı sunuyorum”
 

MEMUR-SEN VE EĞİTİM-BİR-SEN İL BAŞKANI ERGİN ASLAN

“Zilletin ihanetini izzetin direnişiyle ezdik 

15 Temmuz, büyük bir darbe ve işgal girişimine karşı milletimizin seferber olduğu direnişin adıdır. Vatanın dört bir yanında sokakların, caddelerin, meydanların, havalimanlarının ve şehirlerin yıkılamaz birer direniş cephesine dönüştüğü muazzam destandır. Emperyalistlerin asırlık hesap ve planlarının altüst edildiği, kurdukları oyunların ve hayallerin başlarına geçirildiği kritik bir eşiktir. Türkiye’nin mücadele tarihinin yeniden yazıldığı bir dönüm noktası; vatan için canını ortaya koyanlarla vatana ihanet edenlerin amansız mücadelesidir. 

Bu destansı mücadele, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nden Boğaziçi Köprüsü’ne, Genelkurmay Kavşağı’ndan Saraçhane’ye, Ankara Emniyeti’nden Vatan Caddesi’ne ve Gölbaşı Özel Harekât’tan Marmaris’e ve yurt genelinde saatlerce, günlerce devam etmiştir. Uçaklara, helikopterlere, tanklara ve teçhizatlı cuntaya karşı genç-yaşlı, kadın-erkek milyonlar kalpleriyle imanlarıyla meydanlara akın etmiştir. Bu mücadelede vatan için canını ortaya koyanlar, ihanete dur demiş, hainleri bir daha gün yüzü göremeyecekleri şekilde cezalandırmıştır. 

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen’in, vatan ve millî değerler söz konusu olduğu zaman asla başka hesapların içinde olamayacağı, o gece bir kez daha görülmüştür. Bu duyarlılıkla o karanlık gecede, hiç düşünmeden, tereddüt etmeden, ‘bekleyip sonucu görelim’ demeden, sağımıza solumuza bakmadan, el ele, omuz omuza verip kenetlenerek, kalplerimizi ve heyecanlarımızı birleştirip alanlara çıktık. Milyonlarla birlikte direniş grupları oluşturduk, direndik. Tankların önünde set, silahların namlularına hedef olduk. İhanet şebekesi bu sarsılmaz direnişle hüsrana uğradı. O büyük direnişte 251 şehit verdik, 2 bini aşkın gazimiz oldu. Hepsine Allah rahmet etsin, mekânları cennet olsun. Gazilerimize de uzun, sağlıklı ömürler diliyoruz. Onların hiçbirini unutmadık, unutmayacağız. 

Dinî, manevi değerlerimiz başta olmak üzere, en saf, en nezih duyguları istismar etmekten çekinmeyen alçakları asla unutmayacak, muhtemel yeni biçim ve tezgâhlarına karşı hep teyakkuzda olacağız. 

Milletimizin 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü’nü tebrik ediyor, 8. yılında 15 Temmuz Direniş Destanı’nı selamlıyoruz.”

ÜLKÜ OCAKLARI İL BAŞKANI SADIK COŞKUN

"15 Temmuz’da zalimler tetikçiliği alenen üstlenip cani ve hain yüzünü hayâsız bir şekilde göstermiştir. Türkiye üzerinde hesap yapılmış, aziz millet varlığının birliğine, dirliğine ve tarihsel devamlılığına kanlı cephe açılmıştır. Ülkemiz hem içerden hem de dışardan siyasi, ekonomik ve diplomatik dayatmalar kanalıyla ağır operasyonlara uğramış ve 15 Temmuz’da iç kargaşa ve kaosa düşmesi, hatta bölünerek yok edilmesi amaçlanmıştır.

Binlerce yıllık tarihimizde elde ettiğimiz zaferlerimizin intikamını, fetihlerimizin rövanşını almak için sıraya giren Türk düşmanlarının sinsi bir şekilde ya doğrudan ya da devşirdikleri hainlerle devletimizin ve milletimizin rehavetini büyük bir yanılgıyla bekledikleri ve karanlık bir yol izledikleri bilinen bir husustur. Çağlar değişip tarih nehri hızla aksa da zaman değişiklik gösterse de karanlık senaryoların hep aynı, değişenin ise sadece zulüm figüranları olduğu bellidir, milli hafızalarda bütünüyle mahfuzdur. Gelişmelere tarih şuuruyla bakıldığında her meseleyi kolaylıkla sınıflandırmak ve ayırt etmek elbette mümkün ve mutlaktır.

15 Temmuz her şeyden önce terörist darbe kalkışmasıdır. FETÖCÜ Darbecilerin gasp ettiği tanklar altında ezilseler de teslim olmayan, korsan savaş uçaklarının sortileri ve sonik patlamalarına boyun eğmeyen, helikopterlerden açılan ateşlere hedef olsa da korkmayan, meydanlarda, yollarda, köprülerde varlığını Türk varlığına adayan aziz milletimizle övünüyor, şükran duyuyoruz. 15 Temmuz’da hıyanet imanı yenememiştir. 15 Temmuz’da batıl Hakk’ı alt edememiştir. Milli birlik ve dayanışma ruhu bu hayasız saldırıyı yerle bir etmiştir. O gece okunan tüm selalar Türk milletinin istiklal sancağının manevi ve maşeri vicdanda temsili olmuştur.

Binlerce yıllık mazisi olan aziz Türk milletinin ne kaybedecek vatanı ne de yıkılacak bir devleti vardır. Milletimizin kaderi devletle bir ve aynıdır. 

Ecdadımızın zamanlar üstü çağrısı da bu ilkesel kararlılığa dayanmaktadır. Çare milli kucaklaşmanın her zemine taşınması ve bunun tecellisidir. 

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde aziz vatanımız uğruna destansı mücadeleleriyle gönüllerde taht kuran 251 şehidimize Allah'tan rahmet diliyor, Gazilerimize şükranlarımı sunuyorum."

İLİM YAYMA CEMİYETİ ŞUBE BAŞKANI ADEM VARAN

"Bugün, 15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanan hain darbe girişiminin 8. yıl dönümünde, milletimizin demokrasiye olan inancını ve birliğini bir kez daha vurgulamak için buradayız. O karanlık gece, Türkiye Cumhuriyeti'ne ve demokrasimize kasteden hainlerin oyununu, milletimizin cesareti ve kararlılığı sayesinde bozduk. 

15 Temmuz, sadece bir darbe girişiminin başarısızlığa uğratılması değil, aynı zamanda milli iradenin zaferi, demokrasimizin ve özgürlüğümüzün sembolüdür. Bu vesileyle, o gece tankların önüne çıkarak, canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz.

Milletimiz, 15 Temmuz gecesi gösterdiği direnişle, demokrasiye olan bağlılığını ve vatan sevgisini tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir. Bu birlik ve beraberlik ruhu, ülkemizin geleceğine dair en büyük teminatımızdır. 

Bugün, millet olarak bir kez daha söz veriyoruz: Demokrasiye, hukuk devletine ve millet iradesine sahip çıkacağız. Hiçbir güç, milletimizin iradesini hiçe sayamaz. Türkiye, bağımsızlık ve demokrasi yolunda kararlılıkla ilerlemeye devam edecektir.

Bu vesileyle, bir kez daha tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize sağlık ve huzur diliyoruz. Milletimizin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü kutluyor, böyle acı olayların bir daha yaşanmamasını temenni ediyoruz."

HAK-İŞ İL BAŞKANI YAŞAR KÖSE

“HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, 15 Temmuz gecesi demokrasimize sahip çıkan milletimizin zaferini bir kez daha duyurmak için tüm teşkilatımızla birlikte buradayız.

15 Temmuz darbe girişimini önlemek için milletimizin büyük bir kesimi bir araya gelmiş, sivil toplum kuruluşları, medya ve halkımız birlik ve beraberlik içerisinde hainlere karşı tek vücut olmuştur. 15 Temmuz, bir daha yaşanmamak üzere tarihin altın sayfalarına “demokrasiye sahip çıkan milletin zaferi” olarak yazılmıştır. 

15 Temmuz gecesi demokrasiye, vatana, millet iradesine sahip çıkmak için eli kanlı teröristlerin karşısına dikilen 251 vatandaşımız şehit düşmüş, 2 bin 301 vatandaşımız ise gazi olmuştur. 15 Temmuz gecesi şehitlerimiz, gazilerimiz ve milyonlarca vatan evladıyla tarihi bir direniş gerçekleştirmiştir. 

HAK-İŞ Konfederasyonu, bütün darbe girişimlerinde olduğu gibi Türkiye’nin beka sorununa, geleceğine, milli iradesine, birliğine ve bütünlüğüne karşı yapılan bu hain saldırılara karşı mücadele etmiş, 15 Temmuz gecesi ilk sokağa çıkan, canını ortaya koyan bir tutum sergilemiştir. HAK-İŞ Konfederasyonu, 15 Temmuz darbe girişimine karşı tüm sendikaları ve teşkilatı ile birlikte, milletten, demokrasiden ve özgürlüklerden yana olan tavrını kararlı bir şekilde ortaya koymuş, sağlam bir demokratik duruş sergilemiştir. 

HAK-İŞ Konfederasyonu, 15 Temmuz hain darbe girişimi gecesi de millet iradesinden yana tavır almış, demokrasi yolunda şehit ve gaziler vermiştir. Bu uğurda HAK-İŞ üyesi Ahmet Özsoy, Ali Karslı, Celalettin İbiş ve Hakan Gülşen şehit olmuş ve onlarca üyemiz de gazi olmuştur. HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyoruz. 

Darbe girişimi içerisinde yer alan hainlerin en ağır şekilde cezalandırılmalarını isteyen HAK-İŞ Konfederasyonu, demokrasi nöbetlerinde de en önde yer almıştır. 26 gün süreyle Türkiye’nin her bölgesinde bu terör örgütüne karşı teşkilatıyla birlikte mücadele içerisinde hareket etmiştir. 

HAK-İŞ Konfederasyonu, ulusal ve uluslararası arenada gerçekleştirdiği etkinlik, sempozyum, konferans ve panellerde 15 Temmuz bilincini uyanık tutmaya, darbeci zihniyeti telin ederek milletimizin yazdığı destanı gelecek nesillere aktarma kararlılığında olmaya devam etmektedir. HAK-İŞ Konfederasyonu milletten, devletimizden ve adaletten yana olan taraflılığını bundan sonra da devam ettirecektir.

HAK-İŞ Konfederasyonu, 15 Temmuz’u Unutmamayı, Unutmayacağını ve Unutturmayacağını ilke olarak benimsemiştir. Bu yıl da “Türkiye Aşkına” diyor, 15 Temmuz hain darbe girişimini unutmadığımızı, unutmayacağımızı ve unutturmayacağımızı kamuoyuna ilan ediyoruz.

Bugün de HAK-İŞ Konfederasyonu Yönetim Kurulu olarak Üye Sendikalarımız ve tüm teşkilatımız ile birlikte 15 Temmuz’u unutmadığımızı, unutmayacağımızı ve unutturmayacağımızı göstermek için 15 Temmuz şehitlerimizi Ankara Karşıyaka Mezarlığı’nda bulunan 15 Temmuz Şehitliği’nde dualarla anıyoruz. 

15 Temmuz’da, Türkiye’yi işgal ve hain darbe girişimine kahramanca direnerek şehit ve gazi olan, ayrıca vatanı, milleti, inançları, özgürlüğü ve Cumhuriyetimizin bekası için canlarını feda eden bütün şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet, ailelerine sabır, gazilerimize bir kez daha şifalar diliyoruz. Milletimizin başı sağolsun.

15 TEMMUZ’U UNUTMADIK, UNUTMAYACAĞIZ VE UNUTTURMAYACAĞIZ”
 

Güncelleme Tarihi: 15 Temmuz 2024, 14:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER