'181 Yeni Eğitim Neferi İle Eğitim Öğretim Yılı Kutlu Olsun'

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Doç. Dr. Kemalettin Aydın, 2012- 2013 yılı eğitim öğretim dönemine Gümüşhane’nin hazır olduğunu ifade etti.

'181 Yeni Eğitim Neferi İle Eğitim Öğretim Yılı Kutlu Olsun'
AK Parti Gümüşhane Milletvekili Doç. Dr. Kemalettin Aydın, 2012- 2013 yılı eğitim öğretim dönemine Gümüşhane’nin hazır olduğunu ifade etti.

Aydın, yaptığı açıklamada yeni eğitim öğretim sistemi reformu ile Gümüşhane’nin son yıllarda yakaladığı başarı grafiğinin artırılması için çalıştıklarını belirterek, son öğretmen atamalarında şehre 181 öğretmen atandığını, 40 öğretmene yakın bir kadronun daha tahsis edilebileceğini söyledi.

Atamalarda, Gümüşhane’ye 34 farklı branşta 181 yeni öğretmenin atamasının gerçekleştirilerek, şehrin öğretmen ihtiyaçlarının büyük oranda giderildiğini ve yapılan girişimlere ek olarak Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü ile temaslarının devam ettirildiğini ek bir kontenjanın daha gönderilmesi konusunda destek istenildiği ve olumlu karşılanarak kısa sürede 40 öğretmene yakın bir kadronun daha tahsis edilebileceğini ifade eden Aydın, açıklamasında Gümüşhane eğitimine katkı koymak üzere görevlerine başlayan öğretmenlere “hoş geldiniz” diyerek başarı dileklerinde bulundu.

Çağın gereklerine uygun olarak revize edilen 4+4+4 eğitim sistemi ile daha nitelikli ve modern eğitim imkanları ile çocukların buluşturulduğunu, 4+4+4 sistemi ile 28 Şubat döneminin eğitimdeki son izlerini silindiğini, artık okullarda Hz. Peygamberimizin hayatı ile Kur’an-ı Kerim derslerinin seçmeli olarak verildiğini belirten Aydın, yine 28 Şubat döneminin dayatması olan ve yıllardır meslek liselerinin kan kaybetmesine yol açan farklı kat sayı uygulamasına da son verildiğini hatırlattı.

Gümüşhane’nin zeki, çalışkan ve ahlaklı evlatlarının da bu düzenlemeler ile daha başarılı yarınlara hazırlanacağını belirterek, “İlimizin 70’li sıralardan ilk 5 içerisine yükselme başarısı gösterilmesinde emeği geçenlere ve öğrencilerimize, velilerine, öğretmenlerimize, okul, ilçe ve il yöneticilerimize yeni eğitim öğretim döneminin hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.
Güncelleme Tarihi: 12 Eylül 2012, 22:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER