30 Ağustos mesajları

Gümüşhane'de Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kazanılan Büyük Zafer’in 102’nci yıldönümünde 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle yayımlanan kutlama mesajları.

30 Ağustos mesajları

VALİ ALPER TANRISEVER

“Cumhuriyetimizin kurucusu, Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, ordu-millet kenetlenmesiyle kazanılan 30 Ağustos Zaferi’nin 102. yıl dönümünü birlik ve beraberlik içerisinde kutlamanın onur ve gururunu yaşıyoruz.

102 yıl önce bugün, Kahraman Türk Ordusu, bu ülkenin birliğine, dirliğine, istiklaline kast eden düşmana karşı en anlamlı cevabı bu büyük zafere vermiştir. Tıpkı o gün olduğu gibi bugün de tek yürek halindeyiz. Gönüllerimiz bir, ideallerimiz bir, hayallerimiz, kaderimiz bir. Bu anlayışla Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma yolunda emin adımlarla ilerleyen milletimiz, bu yolda kendisini engellemeye çalışan mihrakların kurduğu tuzakları dün olduğu gibi bugün de bozacak inanç ve kararlılığa sahiptir.

Bu duygu ve düşüncelerle, tarihi şanlı zaferlerle dolu aziz milletimizin yeniden doğuşunu müjdeleyen ve Cumhuriyetimize hayat veren büyük zaferin 102. Yıl dönümünü en içten duygularımla kutluyor; Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Kurtuluş Savaşımızın bütün kahramanları başta olmak üzere, canları ve kanlarıyla bu toprakları vatan yapan tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı, rahmet ve minnetle yâd ediyor, Aziz Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı tebrik ediyorum.”

MİLLETVEKİLİ VE TBMM ANAYASA KOMİSYONU ÜYESİ AV. CELALETTİN KÖSE

“Tarih boyunca birlik ve beraberliğimizi yıkmaya tevessül eden her türlü girişimi, her türlü saldırıyı boşa çıkaran aziz milletimiz, 30 Ağustos 1922’de Dumlupınar’da elde ettiği büyük zaferle birlikte, ayrılmaz bir bütün olduğunu tüm dünyaya ilan etmiştir” diyen Köse, elde edilen bu destansı zaferle birlikte, hepimizin ortak mirası olan Cumhuriyetimizin temellerinin atılmış olduğunu hatırlattı. 

Büyük Zafer’in 102. yıldönümünü idrak etmenin mutluluğunu ve onurunu millet olarak hep birlikte yaşadığımızı belirten Milletvekilimiz Köse,” Aziz Milletimizin en önemli değerlerinden olan istiklalini ve istikbalini muhafaza uğruna verdiği destansı mücadele sonrasında kazanılan büyük zaferin 102.yıl dönümünü idrak etmenin büyük mutluluk ve onurunu hep birlikte yaşamaktayız. 30 Ağustos 1922'de Dumlupınar'da Başkomutan Gazi Mustafa Kemal komutasındaki kahraman ordumuzun kazandığı zafer, kazanılan bir muharebe olmakla kalmamış topraklarımızdaki işgali resmen sonlandırdığı gibi Cumhuriyetimizin de en sağlam temel taşlarından birisi olmuştur. Bu bakımdan, 30 Ağustos aziz milletimizin Anadolu coğrafyasındaki istikbali için çok özel bir anlam ve öneme sahiptir, hepimizin ortak bayramıdır, hepimiz için bir iftihar vesilesidir. 

Bugün, bizlere düşen, bütün imkânsızlıklara, bütün yokluklara rağmen türlü zorlukları aşarak kurduğumuz Cumhuriyetimizi, birlik ve beraberlik içinde, bin yıldan bu yana sürdürdüğümüz kardeşlik ruhu içinde daha da yüceltmek, daha da güçlendirmek olmalıdır. Barış içinde bir arada yaşama tecrübesini, tarihten tevarüs ettiği adalet ve eşitlik ilkesini Cumhuriyetini demokrasiyle taçlandırarak gösteren Türkiye, bugün bölgesinin üstün bir gücü ve istikrar unsuru olarak, bölgesel ve küresel barışa da değerli katkılar sağlamaktadır.

Büyük zaferin 102.yıl dönümünde tüm vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramını en kalbi duygularla tebrik ederken bu büyük zaferin gururunu bizlere armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve İstiklal Savaşımızın isimsiz kahramanları olmak üzere geçmişten günümüze tüm gazi ve şehitlerimizi minnet, rahmet ve şükranla anıyoruz.”
 

MİLLETVEKİLİ MUSA KÜÇÜK

“30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102. yıldönümünü muazzez bir heyecan, müteyakkız bir hissiyat, müstahkem bir iradeyle kutluyor, idrak ediyoruz.

Aziz milletimiz 102  yıl evvel Dumlupınar’da muhteşem bir zafere, yankıları hala devam eden göğüs kabartıcı bir başarıya imza atmıştır.

Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları öncülüğünde yapılan Kurtuluş Mücadelesi 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesiyle zirveye taşınmış, bu vesileyle söken zafer şafağı son yurdumuzun talihini, kaderini ve geleceğini pırıl pırıl aydınlatmıştır.

Esaret zincirleri parçalanmış, emperyalist hevesler paralanmış, düşman tasallutu pençelenmiş, küresel abluka milletimizin tertemiz ve imanlı mücadelesiyle çok şükür püskürtülmüştür.

30 Ağustos, Türk vatanını tahakküm altına almak isteyen müstevlilerin bozguna uğratıldığı kutlu bir gün olarak tarihe geçmiştir.

Türk milleti istiklal ve istikbaline sahip çıkmış, kendi geleceğine bizzat kendisinin yön vereceğini aziz varlığının kefaretiyle göstermiştir.

Bu zaferle aziz milletimiz muhasım odaklara haddini bildirmiş, Anadolu’yu ilelebet bir Türk yurdu olarak belgelemiş ve belleklere yerleştirmiştir.

Türksüz millet, milletsiz vatan, vatansız insan yığını planlayanlar geldikleri gibi def edilmişlerdir.

İstiklalimize kara çalmaya, itibarımıza leke düşürmeye cüret eden iç ve dış karanlık mihraklar hak ettikleri ibretlik dersi almışlardır.

Unutulmasın ki; bu vatan için, bu millet için, bu şanlı bayrak için candan, yardan ve serden vazgeçmeye hazır ve kararlı olan Türk milleti bizzat kendi müstakbelinin güvencesi, yenilmeyecek muazzam gücüdür.

Ecdadımızın kahramanlık ve fedakârlıkları, bizlere emanet ettikleri milli ve manevi kazanımların yaşatılması hem övüncümüz, hem de muhafaza konusunda yeminli olduğumuz tarihi görevler arasındadır.

Kafkaslar’dan Hicaz çöllerine, Çanakkale’den Yemen’e, Galiçya’dan Dumlupınar’a kadar insanlığa dik duruşu, bağımsızlık onurunu gösterip öğreten milletimiz karşısına çıkacak her külfeti aşacak, her zorluğu alt edecek muktedir vasfa sahiptir.

Türk milleti dün olduğu gibi bugün ve yarın da bekasına sahip çıkacak, aziz vatan üzerinde sinsi plan yapanların tezgâhlarını bozarak başlarına geçirecek cesaret ve dirayettedir.

Bu duygu ve düşüncelerle, 30 Ağustos Zafer Bayramı’mızı kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün kurucu kahramanları; büyük Türk milleti için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, şükran ve minnet duygularımla anıyorum.”
 

BELEDİYE BAŞKANI VEDAT SONER BAŞER

Gümüşhane Belediye Başkanı Vedat Soner Başer, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle bir mesajı yayımladı.

Başkan Başer, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinin ve vatan sevgisinin en önemli simgelerinden biri olan Büyük Taarruz’un zaferle taçlandığı bu anlamlı günün, milletimizin geleceğe güvenle bakmasını sağlayan bir dönüm noktası olduğunu belirtti.

Başkan Başer, mesajında 30 Ağustos’un sadece bir zafer değil, Türk milletinin dirilişinin ve geleceğe olan inancının sembolü olduğunu belirterek, “30 Ağustos 1922’de kazanılan Büyük Zafer, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde milletimizin yazdığı bir kahramanlık destanıdır. Bu zafer, yalnızca bir askeri başarı değil, aynı zamanda bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin, milletimizin azim ve kararlılığının en güçlü nişanesidir. Türk milleti, vatan topraklarına kasteden işgalcilere karşı bir an olsun tereddüt etmeden verdiği bu mücadele ile bağımsızlığını ve hürriyetini ebediyen koruyacağını tüm dünyaya göstermiştir. 30 Ağustos Zaferi, milli birlik ve beraberliğimizin, vatan sevgimizin en büyük göstergelerinden biridir. Bugün bizlere düşen görev, atalarımızın bize bıraktığı bu kutsal mirasa sahip çıkarak, ülkemizi daha ileriye taşımak, bağımsızlığımızı koruma kararlılığını gelecek nesillere aktarmaktır. Bu vesileyle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanımız için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Türk milletinin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor, bu büyük zaferin ruhunu yaşatarak, birlik ve beraberlik içinde daha aydınlık yarınlara hep birlikte yürüyeceğimize olan inancımı ifade etmek istiyorum” dedi
 

REKTÖR PROF. DR. HALİL İBRAHİM ZEYBEK

“Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kazanılan Büyük Zafer’in 102’nci yıl dönümünü coşku ve gurur içinde kutlamanın onurunu yaşıyoruz. Milletimizin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin simgesi olan bu büyük zafer, ülkemizin kaderini değiştiren bir dönüm noktasıdır. 26 Ağustos 1922’de başlayan ve 30 Ağustos 1922 gününe kadar beş gün beş gece devam eden Büyük Taarruz, Türk ordusunun kesin zaferi ile sonuçlanmıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının büyük fedakârlık ve kahramanlıkları sayesinde elde edilen bu zafer, Türk milletinin birlik ve beraberlik içinde neler başarabileceğinin en güzel örneğidir. Ecdadımızın bizlere emanet olarak bıraktığı bu toprakları dün olduğu gibi bugün de aynı gayret ve inançla korumaya devam etmeli, yarınlarımızın teminatı olan gençlerimizi en iyi şekilde yetiştirmeliyiz. Gümüşhane Üniversitesi olarak bu tarihi başarının getirdiği güç ve ilhamla, ülkemizin her alanda kalkınması ve refahı için çalışmaya devam edeceğiz.

Bu anlamlı günde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor; aziz milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum.”

İL GENEL MECLİSİ BAŞKANI EŞREF BALKİ

“Bugün, milletimizin tarihine altın harflerle yazılmış olan 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 102. yıl dönümünü büyük bir gurur ve coşkuyla kutluyoruz. Bu büyük zafer, bağımsızlığımıza giden yolda kararlılığımızın ve azmimizin bir sembolü olarak, Türk milletinin tüm dünyaya hürriyet ve bağımsızlık dersi verdiği tarihi bir gündür.

Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile taçlanan bu zafer, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde, milletimizin imkânsızlıklara rağmen verdiği mücadeleyle kazanılmıştır. O gün, her bir Türk evladı, toprağımızın kutsallığını korumak için canını hiçe sayarak, bağımsızlık aşkıyla meydanlarda savaştı. Bu ruh, sadece bir zafer değil, aynı zamanda bir milletin uyanışı, yeniden dirilişi ve özgürlüğe olan inancının tezahürü olmuştur.

30 Ağustos, bizlere birlik ve beraberlik içinde hareket ettiğimizde aşamayacağımız hiçbir engelin olmadığını bir kez daha hatırlatıyor. Ülkemizin bugün sahip olduğu özgürlüğün ve bağımsızlığın bedelini, kanlarıyla ödeyen aziz şehitlerimizi rahmetle anarken, gazilerimize de minnet ve şükranlarımızı sunuyorum.

Bu anlamlı günde, vatanımızın bölünmez bütünlüğüne, Cumhuriyetimizin kazanımlarına sahip çıkma sorumluluğumuzu bir kez daha vurguluyor; yarınlarımızı daha güçlü, daha müreffeh kılmak için durmadan çalışacağımıza dair söz veriyoruz.

30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyor; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bu vatan için canını feda eden tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi saygıyla anıyorum. Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlu olsun!”

İL ÖZEL İDARESİ GENEL SEKRETERİ EKREM AKDOĞAN

“Milletimizin bağımsızlık mücadelesinin taçlandığı 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102. yıl dönümünü büyük bir gurur ve onurla kutluyoruz. Bu zafer, tarih boyunca özgürlüğünden asla taviz vermeyen aziz milletimizin, varlığına kastedenlere karşı verdiği destansı bir direnişin ve zaferin en büyük nişanesidir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kazanılan Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi, yalnızca askeri bir başarı değil, aynı zamanda milletimizin bağımsızlık ve hürriyet sevdasının bir sonucudur. O gün, milletimizin her bir ferdi, kadınıyla, erkeğiyle, genciyle, yaşlısıyla düşmana karşı omuz omuza vererek bağımsızlığımızı kazanmıştır. Bu azim ve kararlılık, Cumhuriyetimizin temellerini sağlamlaştırmış ve milletimizin ebediyen hür yaşama iradesini tüm dünyaya ilan etmiştir.

30 Ağustos, bizlere birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuzda, hiçbir gücün bizi yıldıramayacağını bir kez daha hatırlatmaktadır. Bu vesileyle, vatanımız için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, onların emanetine sahip çıkma sorumluluğumuzu bir kez daha yeniliyoruz.”
 

GTSO BAŞKANI İSMAİL AKÇAY

“30 Ağustos 1922 günü Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün başkomutanlık ettiği büyük taarruz neticesinde işgal altındaki vatan topraklarının düşmandan bütünüyle temizlendiği bu destansı zafer, Türkiye Cumhuriyeti’nin de kuruluş temellerinin atıldığı çok önemli bir zaferdir.

30 Ağustos 1922’de Türk milleti, asla özgürlüğünden ödün vermeyeceğini, tüm dünyaya bir kez daha ilan etmiştir. Tüm dünya bilmelidir ki Türk Milletimiz bundan 102 yıl önce Dumlupınar’da aziz şehitlerimizin destansı mücadeleleri ve mübarek kanlarıyla tescil ettiği bu kutlu iradeye bugün de sahiptir.

15 Temmuz kanlı darbe girişimi karşısında milletimizin ortaya koyduğu tavırda bu topraklarda 'Büyük Taarruz' ruhunun ne kadar diri olduğunun, milletimizin asla diz çökmeyeceğinin ve boyun eğmeyeceğinin en güzel kanıtıdır.

Milletimizin istiklaline, istikbaline göz dikenler bilsin ki; bin yıldır bu coğrafyada nice düşmanları yenmiş, nice ihanet çetelerini çökertmiş olan aziz milletimiz, birlik ve beraberlik içinde tek vücut olarak her zaman iç ve dış düşmanların üstesinden gelmiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta büyük komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bu zaferi bize armağan eden İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, kanlarıyla canlarıyla bu toprakları vatan yapan ve ülkemizin milletiyle bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, şanlı Türk Silahlı Kuvvetlerimizin vatansever kahraman mensuplarının ve bütün vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutluyorum.”

ÜLKÜ OCAKLARI İL BAŞKANI SADIK COŞKUN

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Başkomutanlığında, silah arkadaşları öncülüğünde ve aziz milletimizin beraberliğinde 101 yıl evvel Dumlupınar’da ihtişamlı bir zafere, yankıları hâlâ devam eden gurur ve onur verici bir başarıya imza atılmıştır.

Yüreklerdeki millî alevin gücüyle, inanç ve iman ile yapılan kurtuluş mücadelesi 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesiyle zirveye taşınmış, bu vesileyle söken zafer şafağı son yurdumuzun bahtını ve mukadderatını aydınlatmıştır.

30 Ağustos zaferiyle; 30 Ekim 1918 tarihinde Mondros Limanı’nda imzalanan teslimiyet antlaşması ve 10 Ağustos 1920’de empoze edilen Sevr hıyaneti, Dumlupınar’da tarihin mezbelesine atılmıştır.

Cumhuriyetimizin banilerinin biz vârislerine bıraktığı bu meşalenin sönmemesi ise ilelebet sorumluluğumuzdur. Bugün de devletimizin ve milletimizin beraberliğine, ülkemizin bütünlüğüne ve kardeşliğimize kast eden saldırılara, terör eylemlerine ve kötü niyetli karanlık odakların maşalarına karşı milletimiz gereken cevabı verecek, tek vücut olarak birliğini ve beraberliğini sürdürecektir.

Biz Türk gençliğine inanıyor ve güveniyoruz. Muasır medeniyetler seviyesi mefkûremizin mesuliyeti büyük çınar olan Cumhuriyetimizi; her daim ilim, bilim, sanat, kültür ve teknolojinin faydaları ile bezemek, ecdadımızın miraslarını daima ileri! Diyerek yükseltmektir.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bu zaferi bize armağan eden millî mücadelemizin bütün kahramanlarını, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını feda edan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi minnetle anıyor, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum.”

TÜRK KADINLAR BİRLİĞİ BAŞKANI NERMİN DABAĞ

“30 Ağustos Zaferi, büyük Türk Milletinin küllerinden var olduğu ve yeni Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atılmasına vesile olan eşsiz bir zaferdir. Başkomutanımız Mustafa Kemal ATATÜRK, 30 Ağustos 1924 yılında Dumlupınar’da yaptığı konuşmada, Büyük Zaferin önemini şu şekilde anlatmıştır: “30 Ağustos zaferi, Türk tarihinin en önemli dönüm noktasıdır. Ulusal tarihimiz çok büyük, parlak zaferlerle doludur. Ama Türk ulusunun burada kazandığı zafer kadar kesin sonuçlu, yalnız bizim tarihimize değil, dünya tarihine yeni bir akım vermekte kesin etkili bir meydan savaşı hatırlamıyorum. Besbelli ki genç Türkiye Cumhuriyeti’nin temeli burada sağlamlaştırıldı, ölümsüz yaşayışı burada taçlandırıldı. Bu alanda akan Türk kanları, bu göklerde uçuşan şehit ruhları, devletimizin, cumhuriyetimizin ölümsüz koruyucularıdır.” Sözleriyle bu zaferin tarihimizdeki önemini vurgulamış ve geleceğimize ışık tutmuştur.  

Bu zafer tüm yokluklara ve imkânsızlıklara rağmen, başta fedakâr Anadolu kadınının gayreti olmak üzere, vatansever Türk halkının ordusuyla kenetlenerek gösterdiği büyük bir kahramanlık örneğidir. Geçmişte temeli atılan bu birlik ve beraberlik ruhu daha da sağlamlaşarak gelecek kuşaklara aktarılacaktır. Milli bayramlarımız toplumsal aidiyet ve birliktelik duygularının pekişmesi açısından bu yönüyle özel bir anlam taşımaktadır. 

Türk Kadınlar Birliği Gümüşhane Şubesi olarak, büyük zaferin 102. yıl dönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve bugüne kadar vatan uğrunda canını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, kahraman gazilerimizi minnetle yâd ediyoruz. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun!”
 

Güncelleme Tarihi: 29 Ağustos 2024, 16:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER