AGD’den “Ya zafer ya şehadet” programı

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Gümüşhane Şubesi, katil İsrail’in 76 senedir yaptığı zulümlere karşı başlatılan Aksa Tufanı’nın yıldönümünde Filistin’de yaşananları anlamak ve şehitleri rahmetle anmak üzere "Ya Zafer Ya Şehadet" programı düzenlendi.

AGD’den “Ya zafer ya şehadet” programı

Gümüşhane Üniversitesi Mustafa Çalık Kongre Merkezi Karaca Salonu’nda, TRT Kur’ân-ı Kerîm’i Güzel Okuma Yarışması Birincisi Hafız Muhammet Saka’nın Kur’ân-ı Kerîm tilavetiyle başlayan programa siyasi parti temsilcileri, kurum amirleri, çeşitli STK temsilcileri, üniversite öğrencileri ile vatandaşlar katıldı.

AGD Gümüşhane Şube Başkanı Furkan Ustakurt, burada yaptığı selamlama konuşmasında Gazze’de verilen Aksa Tufanı mücadelesinin bir ırk değil iman meselesi olduğunu, AGD’nin bu mücadele için son bir yıldır değil Millî Görüş Lideri merhum Necmeddin Erbakan başta olmak üzere diğer büyüklerin rehberliğinde 50 yıldır devam eden bir mücadele içinde olduğunu dile getirdi. 

Son bir yıldır hem Türkiye geneli hem de Gümüşhane’de Filistin için yapılan faaliyetler hakkında da bilgi veren Ustakurt, yapılan bu çalışmalarla Allah katında Aksa Tufanı’nda bir nefer olarak yazılmayı niyaz ettiklerini söyledi.

Programda Yusuf Çiftçioğlu İlkokulu Birinci Sınıf Öğrencisi Muhammed Said Ülgen “Mescid-i Aksa” şiirini seslendirirken, Filistin’deki zulmün anlatıldığı sinevizyon gösterisi ve Filistin’den HAMAS Gençlik Çalışmaları Büro Şefi Fethi Ammad tarafından programa gönderilen video mesaj ile program devam etti. 

Programa konuşmacı olarak katılan Trabzon Kudüs Kardeşlik Derneği Genel Sekreteri Kadir Öztürk, Filistin’deki zulmün 1 senedir değil uzun yıllardan beri devam ettiğini, artık son bir yılda zulümlerin giderek arttığını, Mescid-i Aksa’yı sinagoga çevirmek için çalışmaların hızlandırıldığı, tüm bunlara karşı Filistin’deki mücahitlerin İsrail’e bugüne kadarki en büyük kayıpları yaşattığını ve bu şanlı mücadelenin zafer ile sonuçlanacaklarına inandıklarını belirtti. Öztürk, “Biz her ne kadar silahlı bir mücadelede olmasak da aslında her an çarşıda pazarda bile savaş içindeyiz. Boykot da bir savaştır. Müslümanlar boykot çalışmalarına yeterince ehemmiyet vermiyor. Her bir Müslüman önce kendisi boykot çalışmalarına destek vermeli, ardından çevresine bu durumu anlatması gerekir” dedi. 

Gümüşhane Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdurrahman Altuntaş’ın konuşmacı Kadir Öztürk’e hediye takdimi ile program sonlandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER