Aile Destek Merkezindeki kadınlar kermes açacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından kadınların mesleki ve kişisel gelişimlerini desteklemek için kurslar düzenleyen, imkanlar sağlayan “Aile Destek Merkezi” Gümüşhane 26.Kültür ve Sanat Festivalinde kermes düzenleyecek.

Aile Destek Merkezindeki kadınlar kermes açacak

Gümüşhane’de 2022 yılı Ocak ayından beri faaliyet gösteren merkezde kadınlara yaşlı ve engelli bakımı, yöresel gıda ürünleri, aşçı yardımcılığı, el sanatları, pastacılık alanlarında mesleki kurslar, kadına yönelik şiddet, çocuklarda mahremiyet eğitimi, çocuk bakımı ve gelişimi, sağlıklı yaşam, bilinçli medya kullanımı gibi alanlarda kişisel gelişim kursları verildi.

Kursiyer kadınlara 3 aylık kurs sürecinin sonunda bin 800 TL teşvik verilirken, kurs sürecini tamamlayan kadınlar kermes alanında kendi el ürünlerini satışa sunarak bu ürünlerden gelir elde etmelerine imkan tanınıyor.

Bu bağlamda kurslara katılan kadınların yaptığı ürünler 26.Gümüşhane Kültür ve Sanat Festivalinin yapılacak Atatürk Parkında bulunan kermeste vatandaşların beğenisine sunulacak.

“Güçlü kadın, güçlü Türkiye, güçlü aile, mutlu çocuklar” mottosuyla hareket eden Kadın Aile Destek Merkezi yetkilileri kermes alanında yerini almalarına destek veren Vali Kamuran Taşbilek ve Belediye Başkanı Ercan Çimen'e, kursların açılması yürütülmesinde emek veren eğitmenlere ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Müdürü Zekai İnan ve personellerine, yaşam sevincini, inancını hiç yitirmeyen güçlü kadınlara teşekkür etti.
 

Güncelleme Tarihi: 28 Temmuz 2023, 15:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER