Aile hayatımız SOS vermeye devam ediyor

Son yıllara kadar ataerkil bir aile yapısının hüküm sürdüğü, hane halkı sayısının yüksek olduğu Gümüşhane’de son yıllarda boşanma sayısındaki artışlar, ilk evlenme yaşının artması ve kaba evlenme hızının düşük olması dikkat çekiyor.

Aile hayatımız SOS vermeye devam ediyor

Son yıllara kadar ataerkil bir aile yapısının hüküm sürdüğü Gümüşhane’de son yıllarda boşanma sayısındaki artışlar, ilk evlenme yaşının artması ve kaba evlenme hızının düşük olması dikkat çekiyor.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Trabzon Bölge Müdürlüğü’nün hazırladığı 2019 yılı evlenme ve boşanma istatistiklerine göre Gümüşhane Türkiye’de kaba evlenme hızının en düşük olduğu il olurken, boşanma sayısı da bir önceki yıla göre yüzde 13,6 oranında arttı.

Evlenme sayısı bir önceki yıla göre yüzde 1,8 oranında azalara 728’e düştüğü Gümüşhane’de bin kişi başına düşen evlenme sayısını ifade eden kaba evlenme hızı da binde 4,45 olarak Türkiye ortalamasının altında kaldı ve Gümüşhane 81 il içerisinde en düşük il oldu.

Ortalama ilk evlenme yaşı erkeklerde 27,8 kadınlarda 24,8 olarak gerçekleşen Gümüşhane’de 2019 yılında boşananların sayısı bir önceki yıla göre Gümüşhane’de yüzde 13,6 oranında artarak 100’e yükseldi. Bin kişi başına düşen boşanma sayısını ifade eden kaba boşanma hızı ise Gümüşhane’de bin 0,61 olarak gerçekleşti. Gümüşhane’de evliliğin ilk 5 yılındaki boşanmaların oranı yüzde 35 olarak belirlendi.
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
KELKİTLİ
KELKİTLİ - 5 yıl Önce

TOPLUM SÜRÜKLENİYOR. KİMSENİN DE ÖNLEM ALDIĞI YOK

Zonguldaklı
Zonguldaklı - 5 yıl Önce

herke nasıl köşeyi dönme derdinde. kimse aile hayatına bakmıyor. Kanunlarımız da SOS veriyor. Allah yardımcımız olsun

SIRADAKİ HABER