Akçay: Deveboynu kaynak suyu için çalışmalara başlamalıyız

Geçtiğimiz günlerde Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever Başkanlığında ilki gerçekleştirilen “İl Su Kurulu Toplantısı’na katılan Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, toplantıda Deveboynu su kaynağının kente içme suyu olarak tahsis edilmesi ve kazandırılması için gerekli çalışmalara bir an önce başlanmasını talep etti.

Akçay: Deveboynu kaynak suyu için çalışmalara başlamalıyız

Gümüşhane’nin Deveboynu su kaynağına ihtiyacı olduğunu ve bu değerli su kaynağının şehre içme suyu olarak tahsis edilmesi için çeşitli girişimlerde bulunduklarını ifade eden Başkan Akçay, Deveboynu su kaynağının tahsis işlemlerinin tamamlanarak, yapılacak bir çalışma ile kentin içme suyu ihtiyacını karşılaması amacıyla yapılan Bahçecik Barajına aktarılmasını istedi.

Merkez ilçe sınırlarında bulunan Deveboynu kaynak suyunun cazibeli bir şekilde akıp gittiğini, Gümüşhane’nin ise bu değerli kaynağı kente kazandırmak için geç kaldığını ifade eden Akçay, “Sayın Valimiz Alper Tanrısever de toplantının açılışında yaptığı konuşmada temiz ve kullanılabilir suyun tüm dünyada en kıymetli olgu haline gelmeye başladığını değişen iklim yapısı nedeniyle temiz suya erişmek için hepimizin daha fazla çalışmamız gerektiğini belirtti. Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası olarak bizlerde son 4 yıldır yapılan İl Koordinasyon Kurulu toplantılarında, çeşitli platformlarda sözlü ve yazılı olarak şehrimiz için çok önemli gördüğümüz ve gelecekte şehrimizin hayat kaynağı olacak olan bu değerli su kaynağını ilimize içme suyu olarak kazandırılması için çeşitli girişimlerde bulunuyoruz. Ancak istediğimiz tahsis bir türlü yapılmadı. Deveboynu su kaynağının tahsis sürecinin bir an önce tamamlanmasını, Bahçecik barajına akıtılması içinde hiç vakit kaybetmeden yatırım programına alınarak çalışmalara başlanmasını talep ediyoruz” dedi.
 

ilgili haber/ler:

YORUM EKLE
YORUMLAR
Murat Yılmaz
Murat Yılmaz - 3 ay Önce

Tek kelime ile sizi kutluyorum, sn Akçay... İl özel idaresi, siyasi otorite konuyu olgunlaştırıp;hayata geçirilmeli....

SIRADAKİ HABER