Ara
Gümüşhane
Kapalı
20°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
39,1134 %0.03
44,1183 %-0.23
4.107,37 % -0,62
Gümüşhane Haberleri Galeriler Gümüşhane Anne ve Kızın Hayali Gerçek Oldu: YaBa Mantı

Anne ve Kızın Hayali Gerçek Oldu: YaBa Mantı

Gümüşhane’de geleneksel Türk mutfağının zengin lezzetlerini modern dokunuşlarla sunan YaBa Mantı, kısa sürede büyük bir beğeni kazandı. 2 yıl önce, 6 Şubat depreminden sonra açılan işletme, sadece başarılı bir girişim değil, aynı zamanda kadın girişimciliğinin güzel bir örneği olarak dikkat çekiyor.

1557
Gösterim

Karaer Mahallesi, Sebahattin Aytaç Caddesinde hizmet veren YaBa Mantı, Kayseri'nin ünlü mantısını Gümüşhane’ye özgü özel tariflerle sunuyor. Bu lezzet yolculuğu Şengül Doğan ve kızı Elif Nur Bal tarafından başlatıldı. Anne ve kızın yıllardır süren hayali, zorlu zamanlarda ayakta kalmayı başararak gerçeğe dönüştü. YaBa Mantı, bu süreçte, yerel halkın yanı sıra öğrenci kitlesi tarafından da büyük ilgi gördü.

İşletme, her gün taze yoğurulan hamurlar ve özel çekilmiş etler ile hazırlanan mantılarıyla dikkat çekiyor. YaBa Mantı el yapımı yapılan su böreği, burma tatlısı, lemis, çiğ köfte ve yaprak sarması gibi geleneksel tatlarla da müşterilerine hizmet veriyor. Lezzetlerin her biri, 6 kadın çalışan tarafından özenle hazırlanıyor.

Hayallerinin eskiyi ve yeniyi birleştirmek olduğunu kaydeden işletmeci Şengül Doğan, “Hayalimiz eskiyi ve yeniyi birleştirerek, tariflerde küçük değişiklikler yaparak, geleneksel lezzetleri modernize etmektir. Her şey manuel olarak hazırlanıyor, hijyen ve lezzet bizim için en önemli unsurlar. Kültürümüzü öldürmeden daha değerli hale getirmeye çalışıyoruz” dedi.

Çocukluk yıllarından itibaren mutfağa olan ilgisi ve sevgisinin yoğun olduğunu ifade eden kızı Elif Nur Bal ise “Bizim oyun hamurlarımız keteydi. Küçük yaşlarda annemle mutfakta vakit geçirip yemekler yapardık. Şimdi de mantı yapmak benim için bir tutku. Dükkanımızda her şey evde yapılmış gibi” diye konuştu

YaBa Mantı’nın sadece geleneksel lezzetleri yaşatmakla kalmadığını aynı zamanda çevre bilincine de büyük önem verdiklerini kaydeden Bal, “Bir kapak dahi olsa atmamaya özen gösteriyoruz. Çevremizde gördüğümüz çöpleri hazine olarak değerlendiriyoruz. Evde de geri dönüşüme dikkat ediyorum. Gençlere de bunu tavsiye ediyorum” ifadelerini kullandı.

Gümüşhane’de anne ve kızın ortak hayaliyle geleneksel tarifleri modern bir anlayışla harmanlayan YaBa Mantı, kadın girişimciliğini ve çevreye duyarlı bir iş anlayışının örneği oldu.

Anne ve Kızın Hayali Gerçek Oldu: YaBa Mantı 1
1 / 4
Anne ve Kızın Hayali Gerçek Oldu: YaBa Mantı 2
2 / 4
Anne ve Kızın Hayali Gerçek Oldu: YaBa Mantı 3
3 / 4
Anne ve Kızın Hayali Gerçek Oldu: YaBa Mantı 4
4 / 4
Yorumlar
Aşağıdaki görselde işlemin sonucu kaçtır
Captcha Image
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *