Antoloji'ye 'Onur' Ödülü

Gümüşhane Kültür, Sanat, Gençlik ve Spor Kulübü Derneği tarafından 16 ayda hazırlanan 6 cilt, 3 bin sayfalık “Gümüşhane Halk Kültürü Antolojisi” Motif Vakfı tarafından onur ödülüne layık görüldü.

Antoloji'ye 'Onur' Ödülü
Gümüşhane Kültür, Sanat, Gençlik ve Spor Kulübü Derneği tarafından 16 ayda hazırlanan 6 cilt, 3 bin sayfalık “Gümüşhane Halk Kültür Antolojisi” Motif Vakfı tarafından onur ödülüne layık görüldü.

Gümüşhane Kültür-Sanat Kulübü Başkanı Talat Ülker, Motif Vakfı tarafından bu yıl 18.si gerçekleştirilen Motif Halk Bilim Ödülleri Töreni için davet aldıklarını söyledi.

Ulusal ve uluslararası alanlarda Türk folkloruna hizmet eden kişi, kurum ve kuruluş çalışmaları ile bu kültüre ışık tutan ve bu değerlerin dünya ülkelerine tanıtılmasına aracı olan vakfın, bu amaç doğrultusunda yurt içi ve yurt dışında bu çalışmaların desteklenmesi ve daha geniş kitlelere hitap edecek şekilde yaygınlaştırılması düşüncesinden yola çıkarak “Geleneksel Motif Halk Bilim Ödülleri” etkinliğinin yapıldığını ifade eden Ülker, bu yıl ki etkinlikte dernek tarafından hazırlanan “Gümüşhane Halk Kültürü Antolojisi” araştırmasının onur ödülüne layık görüldüğünü belirtti.

Türkiye’de ve dünyada Türk folkloruna hizmet ederek geçmiş ile gelecek arasında köprü oluşturmuş kişi, kurum ve kuruluşların her yıl aralıksız olarak “Geleneksel Motif Halk Bilim Ödülleri” ile onurlandırıldığını kaydeden Ülker, “Halk bilim camiası içerisinde itibar kazanarak kabul görmüş Geleneksel Motif Halk Bilim Ödülleri tarafsız ve objektif değerlendirmeler neticesinde sahipleri ile buluşmuş ve buluşmaya devam etmektedir.” dedi.

Gümüşhane Kültür, Sanat, Gençlik ve Spor Kulübü Derneği tarafından hazırlanan ve Aydın Doğan Vakfı’nın desteklediği proje kapsamında hazırlanan antoloji çalışması 3 bin sayfadan oluşan 6 ciltlik bir eser. Tamamı eğitimcilerden oluşan Talat Ülker, Necati Yılmaz, Şahin Kazancı ve Engin Doğru'dan oluşan 4 kişilik çekirdek kadro tarafından derlenen çalışmanın ürünü olan kitaplar, Gümüşhane’nin merkez ilçe dahil 6 ilçesindeki doğum, sünnet, askerlik, evlenme ve diğer ritüellerdeki inanç ve uygulamalardan, halk inanışlarına, halk hekimliğinden, halk matematiğine, halk hikayelerinden, halk oyunlarına, kıyafetlerden, Gümüşhane mutfağına, halk tiyatrosundan, yöre ağızlarına kadar çok çeşitli alanlarda çalışma yapılan eser, genel çizgileriyle bir şehir monografisi görünümünde.

Ülker, ödül töreninin 17 Kasım Cumartesi günü saat 19.00'da İstanbul Kültür Üniversitesi Akıngüç Oditoryumu'nda gerçekleştirileceğini de sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 08 Ekim 2012, 22:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER