Gümüşhane Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Niyazi Gül, tüketicileri özellikle abartılı bir şekilde anlatılan bal reklamları konusunda uyardı.
Gümüşhaneli tüketicilerin ne yediklerini çok önemsediklerini ifade eden Gül, konuyla ilgili yaptığı açıklamada Gümüşhane florasının bal üretimi için en uygun alana sahip ender illerden birisi olduğunu söyledi.
Gül, Gümüşhane’nin arı yetiştiriciliği ve dolayısıyla bal üretimi için uygun bir coğrafi yapı ve iklime de sahip olduğunu dile getirerek, “Temiz bir doğa, çok zengin flora üretilen balında çok yüksek kalitede olduğunun bir göstergesidir. İlimizin çeşitli yörelerinde üç yüz yetiştiricimiz otuz beş bin koloni (kovan) arıcıyla yılda 450 ton bal üretmektedir. Üretilen balın, yaptırılan tahliller sonucu değerli mineral ve vitaminler açısından oldukça zengin olduğu tespit edilmiştir. Durum böyleyken, ağız tadını bilen, sağlığını düşünen, aklıselim tüketicilerimizin nasıl bir doğandan hangi çiçeklerden oluştuğunu ve nasıl üretildiğini bilmedikleri ve tanımadıkları doğal besin kaynağı olan ‘bal!’ dan tüketmelerini öneriyor. Çünkü halkımızın sağlığını önemsiyoruz.” dedi.
Güncelleme Tarihi: 23 Ocak 2012, 21:17
Gümüşhaneli tüketicilerin ne yediklerini çok önemsediklerini ifade eden Gül, konuyla ilgili yaptığı açıklamada Gümüşhane florasının bal üretimi için en uygun alana sahip ender illerden birisi olduğunu söyledi.
Gül, Gümüşhane’nin arı yetiştiriciliği ve dolayısıyla bal üretimi için uygun bir coğrafi yapı ve iklime de sahip olduğunu dile getirerek, “Temiz bir doğa, çok zengin flora üretilen balında çok yüksek kalitede olduğunun bir göstergesidir. İlimizin çeşitli yörelerinde üç yüz yetiştiricimiz otuz beş bin koloni (kovan) arıcıyla yılda 450 ton bal üretmektedir. Üretilen balın, yaptırılan tahliller sonucu değerli mineral ve vitaminler açısından oldukça zengin olduğu tespit edilmiştir. Durum böyleyken, ağız tadını bilen, sağlığını düşünen, aklıselim tüketicilerimizin nasıl bir doğandan hangi çiçeklerden oluştuğunu ve nasıl üretildiğini bilmedikleri ve tanımadıkları doğal besin kaynağı olan ‘bal!’ dan tüketmelerini öneriyor. Çünkü halkımızın sağlığını önemsiyoruz.” dedi.