Arsızlıkta sınır tanımıyorlar

Gümüşhane’de önceki gün gündeme getirdiğimiz ulusal zincir marketlerin etiket oyunu haberinin ardından hem aynı markette hem de başka bir marketten çok sayıda ihbar yağdı.

Arsızlıkta sınır tanımıyorlar

Son dönemde fiyatları artan gıda maddelerinin sebeplerinden birisi olduğu ve haksız rekabet ortamı oluşturdukları gerekçesiyle ağır suçlamalara maruz kalan zincir marketler ucuz ve kaliteli ürün satıyoruz diyerek il merkezindeki her mahalleyi istila etmiş ve bakkalların kapanmasına sebep olmuştu.

Gümüşhane Üniversitesinin yüzyüze eğitime başlaması ve kentin nüfusunun birden bire artmasıyla birlikte özellikle ulusal zincir marketlerle ilgili şikayetlerin ardı arkası kesilmiyor.

Çalıştırdıkları işçilerin yaşam şartlarıyla ilgili ülkenin birçok yerinde hergün eylemlerin yapıldığı ulusal zincir marketler Gümüşhane’de de son günlerde fiyat etiketi oyunlarıyla gündeme gelmeye başladı.

Önceki gün peynir fiyatının etiket ve kasadaki fiyatı arasındaki 2 liralık fark ve bir ay önceye göre yüzde 13’lük zamlandığının ortaya çıkmasının ardından olayın yaşandığı günün ertesine yine aynı mağazada bu sefer mantı ürününde etiket oyunu olduğu tespit edildi.

Cumhuriyet caddesindeki 3 harfli ünlü markette fiyat etiketlerini ürünlere sürekli zam gelmesi nedeniyle çalışanların değiştiremediği hatta bu konuda kendilerini uyaran bazı vatandaşlara “İstediğiniz yere şikayet edebilirsiniz” benzeri abes yorumlarda bulunduğu iddia edildi.

Bir diğer ihbarda ise 4 harfli başka bir markette 7,5 lira etiketli meyvenin kasada 15 liraya satıldığı iddia edildi.

Tüm bu yaşananların ardından vatandaşlar sürekli etiket ve kasadaki fiyatları kontrol etmeye başlarken kamu otoritesinin de denetimler gerçekleştirdiği öğrenildi.

Güncelleme Tarihi: 12 Ekim 2021, 11:42

ilgili haber/ler:

YORUM EKLE
YORUMLAR
Halim Selim
Halim Selim - 3 yıl Önce

Bu fiyat artışı durumu Gümüşhane'de ki fırıncılar için de geçerli. Ekmeğe keyfi zam yapılıyor, iki hafta önce yine zam yaptılar ekmeğe. Karşıyaka Ekmek fırınından köy ekmeğini 10 TL ye aldım. Bu konuda da haber yapmanızı bekliyoruz.

.
. - 3 yıl Önce

2 sene bim, 4 yıl a101'de çalıştım ortada oyun, arsızlık falan yok, sabah fiyat değişikliği gelir, yazıcıdan bastırır etiketleri takarsın, ama koskoca marketlerde 4-5 adam çalıştırıyorlar köle gibi yetişemiyorsun, ipin ucu kaçıncada toparlaması zor oluyor. Fiyat değişikliğindeki farkıda personel cebinden öder, çünkü onun hatasıdır.
Merkezden fiyat değişikliği geldiği zaman yapmayın biz oyun oynuyoruz, arsızlık yapacaz diyecek halleri yok.
Tepki verecekseniz neden yetersiz eleman çalıştırıyorsunuz diye verin, migros'da ipekyolunda reyon görevlileri var orda neden bu sorunlar olmuyor çünkü saat başı kontrol ediyolar bu kadar basit olay.

cin
cin - 3 yıl Önce

Dört harfli üç harfli ne demek. Cin mi bunlar. Madem ifşa ediyorsunuz tam edin.

Yorumcu
Yorumcu @cin - 3 yıl Önce

3 harfli dediği ŞOK market, 4 harfili dediği de A101 sanırım

Tbkrn
Tbkrn - 3 yıl Önce

Ekmeği 7 buçuga alıyordum 15 günlük izin dönüşünde 8 olmuş. Şimdi de 8 buçuk. İki haftada bir ekmege zam bu nedir yaa

Hikmet
Hikmet - 3 yıl Önce

Bence de ekmeğe zam yapılıyor vede granajını düşürüyorlar ekmepede el atarsanız memnun oluruz

Nede Olsa Aç Kalamayız
Nede Olsa Aç Kalamayız - 3 yıl Önce

Boşuna Yazıp Çizmeye Gerek Yok Piyasa Onlarda Alıp Yiyeceğiz.Zam gelmiş gelmemiş Neyimize Hacet Bakmadan Alıp Gideceğiz.Bir gün Paketinde Oyun,Birgün Fiyatında Oyun Mutfak da kalmadı diyip Alıp Yiyeceğiz.1litrelik Yağa 250 ml daha koyup 33 liraya Yağ alıp kar edeceğiz. YAV ALLAH AŞKINA İFŞA MİFŞA FASA FİSO Perşembe Cumayı kapı önlerinde bekleyip daha neler göreceğiz.3 harflimi, 5 Harflimi

Erok geyik
Erok geyik - 3 yıl Önce

Serbest piyasa dıyorlar fiatlari helsinin ayni

Yeşim Okur
Yeşim Okur - 3 yıl Önce

Bu zulme bir dur denmesi gerekli. Hayat şartları kiralar doğalgaz kömür vs zaten had safhada yüksek halkımızın beli bükülmüş durumda. Üzerine bu gıda maddelerinin de zaten Gümüşhane ilinde herşeyin yüksek fiyatlı olması, üzerine üstlük bu haksız kazanç zulmü kabul edilemez hal almakta... Yetkililerin bu şartları denetleyip iyileştirmeye ve denetimlerde gerekli kurum ve kuruluşlara gereken cezayı vermeleri elzemdir. Çok önemlidir...


SIRADAKİ HABER