Artabel Vadisi iletişimsizlikten muzdarip

Gümüşhane’nin son dönemde parlayan yıldızı olan Artabel Gölleri Tabiat Parkının alt kısmında bulunan Gülaçar köyünde son dönemde yaşanan iletişim sorunları hem bölgede ticari faaliyet yapan işletmeleri hem de ziyaretçileri mağdur ediyor.

Artabel Vadisi iletişimsizlikten muzdarip

Köyün Esentepe Mahallesi'nde alabalık üretim işi yapan firma yetkilileri, Artabel Vadisinde alabalık üretimi yapan 3 tesis ve restoran olduğunu hatırlatarak bölgede yaşanan iletişim sorununa değindi.

Özellikle yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası olan Artabel Gölleri Tabiat Parkının dibinde bulunan vadide uzun zamandır telefon hatlarında yaşanan problemler ve internet sorunları nedeniyle güçlük yaşadıklarını kaydeden firma yetkilileri, telefon hatlarında eskiye dönük tamirat ve yıpranmalardan dolayı internet hizmetinin Türk Telekom tarafından sağlanamadığını ifade etti.

Başvuru yapılsa bile o bölgede “internet hizmetimiz yok” deyip başvurularının geri çevrildiğini ifade eden yetkililer, “Kaldı ki diğer GSM operatörlerinin uzakta ve vadiyi görmeyen baz istasyonları nedeniyle kablolu ve kablosuz internet, konuşma hizmeti ne köyde ikamet eden vatandaşlar nede turistik amaçlı gelen turistler ve işletme sahipleri ödeme alırken mağdur olmaktadır. Telefon ve internete bağımlı olduğumuz bir dünyada ve yılda gelen misafir ve müşterileri bu durum etkilemektedir. Gelen misafirlerin bu konuya gülerek 2024 Türkiye’sinde hala böyle bir yer var mı diye espri yapmaktadır. Yıllardır yetkililere yazılı ve sözlü mağduriyetimizi bildirdiğimiz halde sürekli bu konuyla ilgileneceklerini söylediler ama bir sonuca varamadık. Gümüşhane'nin bir vatandaşı olarak bir baz istasyonu veya mevcut kablolu hattın yeniden yapılarak çözüme kavuşmasını talep ediyoruz” dedi.
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Yılmaz Yilmaz
Yılmaz Yilmaz - 5 gün Önce

Çok dillerdiniz yakında heryer çöp olur o guzelllikte biter bugün Van Akdamar kilisesine giderken bütün vatandaşların çöplerini Van gölüne bıraktıkları gibi

SIRADAKİ HABER