Aşkın Gümüşsu haberini yalanladı

Gümüşhane Belediye Başkan Vekili Şevki Aşkın, bugün yerel bir gazetede Gümüşsu Fabrikasının kiraya verilmesiyle alakalı yayınlanan haberin gerçeği yansıtmadığı söyledi.

Aşkın Gümüşsu haberini yalanladı

Belediye Meclisi üyelerinin de katılımıyla Başkanlık makamında gerçekleştirilen toplantıda konuşan Aşkın, 5 Şubat tarihinde kiralama ihalesi yapılacak olan Gümüşsu Fabrikasıyla ilgili önceden adı geçen firmayla ne de başka firmalarla belirlenmiş bir anlaşma, yapılan bir ihale ya da kesinleşmiş bir karar bulunmadığını belirtti.

Yayınlanan haberin tamamen asılsız olduğunu ifade eden Aşkın, “Belediye başkanımızın il dışında olduğu bir zamana denk gelmesi ve yapılan haberin güncel ve ehemmiyetine binaen bu toplantı planlanmıştır. Basın toplantımızın, özellikle meclis üyelerimizin huzurunda yapılması konuya verdiğimizin önemi de göstermektedir. Nitekim önümüzdeki günlerde ihaleye çıkmayı planladığımız GÜMÜŞSU Fabrikası ile ilgili olarak önceden, adı geçen firmayla ne de başka firmalarla belirlenmiş bir anlaşma, yapılan bir ihale ya da kesinleşmiş bir karar bulunmamaktadır. Zaten bu durum ihaleye aykırı işler olup rekabeti de düşürmektedir” diye konuştu.

İhale sürecinin devam ettiğinin altını çizen Aşkın, “Meclisimizin 10 Ocak 2025 günü yapmış olduğu toplantıda Gümüşsu fabrikasının kiraya verilmesine oy birliğiyle karar verilmiş, karar neticesinde ilgili ihale iş ve işlemleri başlamış, gerekli duyuru ve ilanlar yapılmıştır. Henüz ihale süreci devam etmektedir. Haberde belirtilen ihalenin gerçekleştiği iddiası kesinlikle doğru değildir. Bu tarz haberler kamuoyunu yanıltmaya, ihaleye girecek firmaların aklını karıştırmaya ve süreci manipüle etmeye yönelik olup, belediyemizin zarar görmesine sebebiyet verecek niteliktedir. Buna binaen haberde adı geçen firmayla ve şahıslarla haberi yapanların organik bağımı vardır? Bu firmayı öncelemek rekabeti düşürmek mi istemektedirler? Gibi akla gelmekte olan bu tür soruların cevaplarını da kamuoyunun vicdanına bırakıyorum” ifadelerini kullandı. 

Gümüşhane Belediyesi olarak şeffaf ve hesap verebilir bir yönetim anlayışı benimsedikleri gibi, kamu kaynaklarının en doğru ve verimli şekilde kullanılması konusunda da hassasiyetlerini sürdürdüklerine vurgu yapan Şevki Aşkın, “Gümüşsu Fabrikası'nın kiralanması sürecine ilişkin ihale, 05.02.2025 Çarşamba günü saat 15.50’ de 2886 sayılı devlet ihale kanununun 45. Maddesi gereğince açık teklif usulü ile belediye encümeni huzurunda, şeffaf bir şekilde gerçekleştirilecektir. Bu ihale süreci belediyemizin resmi internet sitesi ve sosyal medya hesapları aracılığıyla kamuoyuna duyuruluyor olup, bir kez daha vurgulamak istiyoruz ki, herhangi bir gizli anlaşma veya önceden belirlenmiş bir karar kesinlikle söz konusu değildir. Gümüşhane Belediyesi olarak şeffaf belediyecilik anlayışımızdan taviz vermeyeceğimizi, kamu menfaatlerini koruma hususunda tavizsiz duruşumuzu sürdüreceğimizi bir kez daha vurguluyor, herkese saygılar sunuyorum” dedi.
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Ekrem ERDOĞAN
Ekrem ERDOĞAN - 7 saat Önce

Sn başkan vekili beyefendi ihale sürecinde olup olmamasını eleştirmiyoruz.Eleştiri konusu GÜMSAŞ ta milletin paralarını nere harcadığının hesabını veremeyen şaibrli ismin belediye ile ticari ilişki içerisinde isminin geçmesidir.Yarın bu şaibeli şahıs firması GÜMÜŞSU fabrikasının ini boşaltırsa ne yapacaksınız?? Bu tür insanların Güm0şhane Belediyesi ile ismünin anılması bilr rahatsız edici..

SIRADAKİ HABER