Baattin Seminere Konu Oldu

Son dönemde sosyal medyanın fenomenlerinden “Baattin” karakteri Gümüşhane Üniversitesinde ki seminere konu oldu.

Baattin Seminere Konu Oldu
Son dönemde sosyal medyanın fenomenlerinden “Baattin” karakteri Gümüşhane Üniversitesinde ki seminere konu oldu.

Gümüşhane Üniversitesi (GÜ) Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (GÜN-SEM) tarafından kişisel gelişim semineri düzenlendi.

GÜ onaylı sertifika verilen seminer programında Yrd.Doç.Dr. Sedat Bostan "Başarı ve Mutluluk", Öğretim Görevlisi Serhat Semercioğlu "Stressiz Misiniz?", Yrd.Doç.Dr. Taşkın Kılıç "Kaybeden Yoktur, Vazgeçen Vardır" başlıklarında katılımcılara bilgi ve birikimlerini aktardı.

GÜ Sağlık Yüksekokulu Konferans Salonunda gerçekleştirilen seminere öğrencilerin yanısıra vatandaşlardan da katılım oldu.

Seminerde Öğretim Görevlisi Serhat Semercioğlu, sosyal medya ve halk arasında fenomen olan “Baattin” karakteri üzerinde durdu. Semercioğlu’nun sunumunu katılımcılar tarafından yoğun ilgi gördü.

Sosyal medyanın yaygınlaşan internet sayesinde artık yaşamın ayrılmaz bir parçası haline geldiğini belirten Semercioğlu, “Bunun yanında kişilerin yazdıkları yazılar ve paylaşımları da yerel hatta genel gündemi oluşturmaktadır. Kişiler ayrıca sosyal medya aracılığıyla diğer insanların neler yaptıklarını öğrendikleri için kişisel ve toplumsal psikolojimiz etkilenmektedir.” dedi.

Son zamanlarda bir mizah dergisi tarafından çizilen “Baattin” karakterinin de paylaşımların en üst basamağında yer aldığının altını çizen Semercioğlu, özünde oldukça masum olan bu karakterin büründüğü rolün ise oldukça düşündürücü olduğunu söyledi. Semercioğlu, “Esprilerinin tamamında “pıçaklarım” veya “pis dalarım” gibi sözlerin yer alması ve özellikle ergenlik çağındaki gençlerimizin bu sözlere alışıp, şiddete olan bakış açılarını normalleştirmelerinin yanında, kişilerin fiziksel ve sosyal gelişimlerini olumsuz yönde etkilediği gerçeğini unutmamak gerekir. Paylaşımlar yapılırken, kişilerin kendi görüşlerini karakter söylemiş gibi yansıtmaları ise paylaşım sayısını artırmaktadır ve paylaşımları maalesef sempatik göstermektedir.” diye konuştu.

Türkiye’nin gün geçtikçe artan şiddet olaylarıyla Avrupa’daki birçok ülkeyi geride bırakarak ilk üçe girdiğini dile getiren Semercioğlu, tüm bu olumsuz tablonun yanında toplumun şiddet unsurlarını günlük hayatının bir parçası haline getirmeye devam etmesi halinde fiziksel ve sözlü şiddetin boyutlarını kontrol altına almanın imkansız hale geleceğini kaydetti.

Haberin Kaynağı: Ahmet Öksüz

Güncelleme Tarihi: 03 Aralık 2013, 22:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER