Babasının izinde bir yazar: Çağrı Cebeci

Türkiye’nin diline pelesenk olan “Türkiyem” şiirinin sahibi Gümüşhaneli merhum şair ve yazar Dilaver Cebeci’nin oğlu Çağrı Cebeci’nin hem yazıp hem de çizimlerini yaptığı “İçimizden Bir Çocuk: Sakar Bora” adlı kitap serisi yoğun ilgi görüyor.

Babasının izinde bir yazar: Çağrı Cebeci

Türkiye’nin diline pelesenk olan “Türkiyem” şiirinin sahibi Gümüşhaneli merhum şair ve yazar Dilaver Cebeci’nin oğlu Çağrı Cebeci’nin hem yazıp hem de çizimlerini yaptığı “İçimizden Bir Çocuk: Sakar Bora” adlı kitap serisi yoğun ilgi görüyor.

Karikatür çizimleriyle tanınan Çağrı Cebeci son zamanlarda çocuk edebiyatı ile de ilgileniyor. Hem yazıp hem de çizimlerini yaptığı “İçimizden Bir Çocuk; SAKAR BORA” kitap serisi oldukça eğitici ve aynı zamanda eğlenceli bir seri.

Yüksek öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra çeşitli dergilerde karikatürist olarak görev alan Ceveci Birbirbir Dergisinde “İcat Taci” karakteri ile çizimler yaptı. Çağrı Cebeci, halihazırda TRT Çocuk Dergisi Sanat Yönetmeni olarak çalışmalarında devam ediyor.

10 kitap çıkarılması planlanan “Sakar Bora” serisi şu anda 5 kitaptan oluşuyor. 

Serinin ilk kitabı “Nereden Pörtledi Bu Sivilceler?” adlı kitapta zararlı beslenme alışkanlıklarının sonuçlarından bahsediliyor. “Lopokop” adlı çikolatanın sebep olduğu, kahramanlarımızın vücutlarında çıkan sivilceler ile mücadelesi mizahi bir şekilde anlatılmış. 

İkinci kitabın adı “Gizli Hazine Peşinde.” Burada da kahramanımız Bora, arkadaşları Emre ve Soner ile birlikte güzelim Anadolu’yu karış karış gezerek bir hazine arıyorlar. 

Üçüncü kitap “Başlarım Böyle Spora!” da Bora ve arkadaşlarının spora başlama öyküsü ele alınmış. Bu arada spor yapmanın önemi ve bazı spor dallarından teknik bilgiler veriliyor. 

Dördüncü kitap “Kim Korkar Bilimden?” Bora ve arkadaşlarının bilime merak sarması sonucu taa İsviçre’ye kadar yolculuk yapmalarına sebep olmuş. Türk-İslam bilginlerine de bolca değinildiği çalışma çocuklarımıza bilimi sevdirecek cinsten. 

Serinin son kitabı “Başka Sanat İstemez!” ise kahramanımız Bora’nın Müzik, Resim, Tiyatro gibi bazı sanat dallarını icra edeyim derken başına gelen komik olayları anlatıyor. 

Konuları itibari ile çocuklara birçok faydalı bilgiler sunan “Sakar Bora” her Türk ailesinin evinde gönül rahatlığıyla bulundurması ve çocuklarına okutması gereken bir kitap. 

Sakar Bora ile ilgili tanıtım yazısı şöyle:

“Yazının başlığında da belirtildiği üzere Sakar Bora içimizden bir çocuk. Üsküdar’da yaşayan bir ailenin tek çocuğu. Biraz meraklı ve hareketli olduğu için çeşitli sakarlıklar yapıyor. Ama bu sakarlıklar her zaman başa iş açacak tarzda değil. Hatta işe yarayan sakarlıkları da var. Mahallede yaşayan arkadaşları Emre ve Soner ile maceradan maceraya koşuyorlar. Bu maceralarda tipik bir Türk ailesinin yaşam tarzından yola çıkılarak, çocuklara milli ve manevi değerler verilmeye çalışılıyor. Mahalle kültürünün de bolca işlendiği kitaplarda sade ve akıcı bir dil kullanılmış.”


 

Güncelleme Tarihi: 09 Nisan 2021, 08:51
YORUM EKLE
YORUMLAR
İsmail HAYAL
İsmail HAYAL - 3 yıl Önce

Çağrı Cebeci'yi yürekten kutluyorum. Kitaplar gerçekten muhteşem. Her okul kütüphanesnde olması gerekir.

Hilal hanım
Hilal hanım - 3 yıl Önce

Çağrı CEBECi’nin kitaplarının anafikirleri
Güzel

SIRADAKİ HABER