‘Başarı alın teri, emek, takip, plan ve proje istiyor’

Gümüşhane’de okul müdürleriyle 2014-2015 eğitim-öğretim yılı 2.yarıyıl değerlendirme toplantısı düzenlendi.

‘Başarı alın teri, emek, takip, plan ve proje istiyor’
Gümüşhane’de okul müdürleriyle 2014-2015 eğitim-öğretim yılı 2.yarıyıl değerlendirme toplantısı düzenlendi.

Gümüşhane Kültür Merkezi salonunda düzenlenen toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şahinkaya, Müdür Yardımcıları Mesut Olgun ve İbrahim Taş, Maarif Müfettişleri Başkanı Özcan Kol, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, Şube Müdürleri ve okul müdürleri katıldı.

“MİLLETE IŞIK TUTACAK TEK KURUM MİLLİ EĞİTİM”

Okul müdürlerine sisteme katmış oldukları katkılardan dolayı teşekkür eden Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şahinkaya, “Şanslıyız ki genç ve işini bilen eğitim kadrosu var elimizde. Kamuoyunun sizlerden bir beklentisi var. Bizim neslimizi sosyal, kültürel birey olarak yetiştirin diyoruz. Zaman bilişim çağın zamanı. Bunun içinde bu işi yapacak, millete ışık tutacak tek kurum Milli Eğitim. Bunu tarım yapamaz, ya da başka kurum yapamaz. Okullarda tiyatro, halk oyunları olacak. Aklınıza ne gelirse; sosyal, kültürel faaliyetler ve resim atölyesi olmalı.  2070'in neslini nasıl yetiştireceğiz? Bu işleri sizlerle yapacağız. Her okul proje yapabilme becerisine sahip. TEOG'da ilk meyveleri almaya başladık. Pansiyonlu okulları tek tek gezerek öğrencilerle sohbet ettik. Başarı alın teri, emek, takip, plan ve proje istiyor.” dedi.

“VELİLERİ ÇAĞIRIN TEŞEKKÜR EDİN”

Sistemin mükemmel bir şekilde organize edilmesi gerektiğinin altını çizen Şahinkaya, “Eğitim öğretimde nasıl başarılı olabiliriz? Sınavlar konu konu, soru soru değerlendirilecek. Yaptığınız her işi değerlendirme kriterlerine göre değerlendirmezseniz sonucunu alamazsınız. Artık tüm faaliyetler kazanım amaçlı olacak. Eksikler tespit edilecek, üzerine gidilecek. Sistemi mükemmel bir şekilde organize etmeniz gerekiyor. Taşımalı eğitim var. Kurs zamanı öğrenciler her hafta evlerine gitmeyecek. SODES projeleri yapacağız. Sportif faaliyetler, tarihi kültürel faaliyetler ve el sanatlar projesi olacak. Öğrencileri takip edeceksiniz. Yoksa sistemde sorun olmaya devam ediyor. Veli öğrencilerini bize teslim ediyor. Velileri çağırın, teşekkür edin. Boş derslerde öğrenciler eve gönderilmeyecek. Ders boş ise o gün boş olan öğretmen derse girecek. Her işin bir girdisi çıktısı olmalı. Bu sorun okullarda çözülecek. Çocuk okula gelecek, bir daha dışarı çıkmayacak. Bütün okullar SMS sistemine geçecek ve veliler bilgilendirilecek.” diye konuştu.

Yaklaşık 2 saat süren toplantıda TEOG istatistikleri ve okulların puanları sunu halinde paylaşıldı.
Güncelleme Tarihi: 05 Şubat 2015, 09:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER