Gümüşhane’de ilk kez düzenlenen etkinlik üniversitenin Kongre ve Kültür Merkezinde “Hayatın ritmi” temasıyla düzenlenirken programa katılan 11 kişi sunum eşliğinde deneyimlerini aktardı.
Etkinlikte konuşmacılar genel olarak “Ne istediğinizi bilin”, “Hayalleriniz olsun”, “Hayallerinizi gerçekleştirmek için çok çalışın”, “Sınırlarınızı geniş tutun”, “Hayallerinizi sınırlamayın”, “Yenilikleri ve teknolojiyi takip edin”, “Duygularınıza sahip çıkın”, “Kendi hayallerinizin peşinden koşun”, “İnandığın yolda yürü”, “Fırsatların ne zaman geleceği belli olmaz” mesajları verdi.
“Başarı zorlu bir süreçten ve çok çalışmaktan geçiyor”
Programın ilk bölümündeki konuşmacıların tamamını dinleyen Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever, salonu dolduran öğrencilere yaptığı konuşmada milattan önce 3 bin yılında bulunan bir yazıtta bile “Şimdiki gençler hiç laf dinlemiyor” şeklinde bir ifade olduğunu hatırlatarak, “Biz bazen sizden nüfus cüzdanında daha kıdemli olanlar olarak sizleri eleştirirken bu cümleyi de kullanabiliyoruz. Bu bugünün problemi değil geçmişte de böyleymiş. Yaklaşık 23 yıllık meslek hayatımda şunu gözlemledim gençlerimiz, özellikle zamane gençlerimiz başarıyı bir an önce elde etmek istiyor, parayı bir an önce kazanmak istiyor ve bir an önce popüler olmak istiyor. Böyle bir dünya yok. Olanlar suni hayatlardır, bunu ilerde yaşayarak göreceksiniz. Başarı zorlu bir süreçten geçiyor ve çok çalışmaktan geçiyor. Çalışmadan ve yorulmadan başarının elde edilemeyeceğini tüm başarı hikayelerinde rahatlıkla görebilirsiniz” dedi.
“Elinizden geleni yaparak Cumhuriyeti nice yüzyıllara taşımanız gerekiyor”
Gençlerin hayattan ümitsiz olabileceğini, üniversiteyi bitirince ne olacağını sorgulayabileceğini ne iş yapacağını düşünerek ümitsizliğe düşmüş olabileceğini kaydeden Vali Tanrısever, “Türk milleti olarak bizim fıtratımızda ümitsizliğe yer yoktur. Bunu bize en fazla ve en iyi gösteren kimdir? Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür. Eğer o dönemde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmasa, Anadolu’daki insanların yüreği ile bu vatanı kurtarmaya aşkla, şevkle çalışmasaydı bugün çok daha farklı bir ortamda olabilirdik. Yakın coğrafyada da bunu bugün görüyoruz. O zaman her daim ümitvar olmak gerekiyormuş. Kesinlikle geleceğe aydınlık yüzlerle bakmak gerekiyor. Sizlerden beklentimiz ve isteğimiz de budur. Atalarımız eğer bu toprakları kazanmak için kanını yere döktüyse sizler de bu memleketi kalkındırmak için elinizden geleni yapmanız ve de Cumhuriyeti nice yüzyıllara taşımanız gerekiyor” diye konuştu.
“Yönetici işi doğru yapar, lider doğru işi yapar”
Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Halil İbrahim Zeyrek ise lise yıllarında liderlerin vasıfları ile ilgili okuduğu kitaptaki “Yönetici işi doğru yapar, lider doğru işi yapar” sözüne atıfta bulunarak, “İşin özü başarı, başarıyı nasıl yakalarız? Hayatta başarılı olma gayreti içerisinde oluyoruz her birimiz. Başarının üç kolay yolunu öğretti 35 yıllık akademik hayatım. Bunlar görgü, tecrübe ve liderlik. Bazı insanlar doğuştan diğer insanlardan daha farklı oluyor. Onlara lider diyoruz. Çabuk karar veriyorlar, hızlı karar veriyorlar, doğru karar veriyorlar. Bunlardan da çok fazla yok. Öyle yüz yılda bir, iki yüz yılda bir, milletten millete, toplumdan topluma değişiyor. Bunların sayısı az ama doğru işi yapmada bir doğru yol tecrübeyi önemsemek lazım. Bizler sizlerin önlisans, lisans ve lisansüstü programda bir taraftan öğrenim alanlarınız ile ilgi donanımlarınız noktasında katkı sağlamaya çalışırken bu tür etkinliklerle de aynı zamanda da sizleri hayata hazırlıyoruz. Bu tür etkinlikler sayesinde alanında uzman ve tecrübeli misafirlerimizin o başarılarına nasıl ulaştıklarını sizlerle paylaşmalarında imkan hazırlamaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.
Etkinlikte daha sonra sırasıyla Dilek Ertürk, Orhan Koç, Güney Sevindik, Fatih Aydın, Buğra Ayan, Aydanunr Aydın, Ecehan Yıldırım, Oktay Yıldız, Barış Yalçınkaya, Deniz Toprak ve Ahmet Can Altunışık sahne alarak başarı hikayelerini, hayat tecrübelerini aktardı.