Başer, Encümen Üyesi seçildi

Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği’nin 1. Olağan Meclis Toplantısı Trabzon’da gerçekleşti. Yapılan seçimli toplantıda Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği’nin başkanı olurken, Gümüşhane Belediye Başkanı Vedat Soner Başer Encümen Üyeliğine, Torul Belediye Başkanı Evren Özdemir ise Denetim Komisyonu üyeliğine seçildi.

Başer, Encümen Üyesi seçildi

Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği’nin 2024 Yılı 1. Olağan Meclis Toplantısı Trabzon Novotel toplantı salonunda gerçekleştirildi. Yapılan seçimli toplantıda üyelerin 109 oyunu alan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği’nin başkanı oldu. 

Belediyeler Birliği Meclis 1. Başkanvekili 103 oyla Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin olurken, 2. Başkanvekili ise 100 oy alan Artvin Belediye Başkanı Bilgehan Erdem seçildi.

Birlik Meclis Kâtip Üyeliklerine Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız ile Beşikdüzü Belediye Başkanı Burhan Cahit Erdem getirildi. Yedek üyeler, Eynesil Belediye Başkanı Barış Güdük ve Hemşin Belediye Başkanı Halim Kazım Bekar oldu.

Encümen üyeliklerine Gümüşhane Belediye Başkanı Vedat Soner Başer’in yanısıra Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, İyidere Belediye Başkanı Saffet Mete, Arhavi Belediye Başkanı Turgay Ataselim, Dereli Belediye Başkanı Kazım Zeki Şenlikoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya ve Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim seçildi.

Plan ve Bütçe Komisyonu üyeliklerine ise Ortahisar Belediyesi CHP Meclis Üyesi Onur Sungur, Muradiye Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi İlyas Küçükmustafa ile Akçaabat Belediyesi Ak Parti Meclis Üyesi Salih Tarakçı getirildi.

Denetim Komisyonu üyeleri ise şu isimlerden oluştu: Torul Belediye Başkanı Evren Özdemir, Doğankent Belediye Başkanı Rüşan Özden, Rize Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Dursun Bilgili.

Encümen Üyeliğine seçilen Gümüşhane Belediye Başkanı Vedat Soner Başer, yaptığı açıklamada, “Kurulduğu 1992 yılından beri Doğu Karadeniz illerimiz arasında iş birliği, tecrübe paylaşımı ve birlikte hareket etme kabiliyeti oluşturabilme yönünde çok önemli bir misyona sahip olan Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği’nin 1. Olağan Meclis Toplantısının öncelikle ülkemiz, bölgemiz ve belediyelerimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Belediyelerimizin sorunlarının çözümüne yönelik çok önemli çalışmalar yürütmenin yanısıra, belediyelerimizin hak ve hukukunun korunması ve gelişmesi için birliğimize büyük bir sorumluluk düşmektedir. Aramızdaki istişare ve dayanışma neticesinde ülkemiz, bölgemiz ve belediyelerimiz için faydalı hizmetler yapacağımıza yürekten inanıyorum. Birliğimizin daim olması temennisiyle; Birliğimize seçilen Başkan ve üyelerimize başarılar diliyor, bu oluşumun hayırlara vesile olmasını diliyorum.” dedi. 

Toplantıda 2023 Yılı Faaliyet Raporu ve Kesin Hesabı görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. Hibe fonlarından yararlanmak üzere birlik başkanına yetki verilmesi oy birliği kabul edilmesinin ardından tüzük maddelerinin yeniden değiştirilmesi ile ilgili gündem maddesi de oy birliği ile kabul edildi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER