Başkan Ahmet Metin Genç’ten GTSO’ya ziyaret

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Başkanı İsmail Akçay, Meclis üyeleri ile bir araya gelerek görüş alışverişinde bulundu.

Başkan Ahmet Metin Genç’ten GTSO’ya ziyaret

Başkan Genç, zyarette Çakırgöl Kış Turizm Merkezi Projesi hakkındaki görüşlerini de paylaşarak yapılacak çalışmalarda Gümüşhane ile Trabzon’un birlikte güç birliği yaparak bu proje hayat geçirmesinin çok önemli olduğunu belirtti.

Çakırgöl Kış Turizm Merkezi Projesinin Gümüşhane-Trabzon ve bu bölgeye hizmet verecek çok önemli ve değerli bir proje olduğuna vurgu yapan Başkan Genç, “Çakırgöl Gümüşhane’nin toprağı ama bu bölgenin turizmine kazandırılması için önemli bir destinasyon. Bu önemli destinasyonun turizme kazandırılması için yapılacak çalışmaları sizlerle istişare etmek için bugün buradayım. Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy 22 Haziranda Kültür Yolu Festivali için Trabzon’a gelecek. Bizler de bu süreçte Turizm Bakanımızla bir toplantı gerçekleştirmeyi ve Çakırgöl Kış Turizm Merkezi Projesi hakkında bu zamana kadar yaptığımız tüm çalışmaları hem valilerimiz hem belediye başkanlarımız hem de ticaret odalarımızın başkanlarıyla birlikte bakanımıza iletmeyi düşünüyoruz. Bu toplantıda bakanlığın görüşü kapsamında Çakırgöl ’ün bu bölgeye kazandırılması noktasında nasıl bir yol haritası çizebileceğimizi konuşalım diye istişarede bulunacağız.  Bu vesileyle inşallah bu önemli turizm noktasının hem bu şehirlere hem bu şehirlerin insanlarına güzel bir katkı sağlayacağı kanaatindeyiz. Sizleri de bu toplantıya davet etmek ve yapılacak çalışmaları oluşturulacak çalışma grubu ile hep birlikte yürütmek istiyoruz. Trabzon Valiliği, Gümüşhane Valiliği, Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Gümüşhane Belediyesi, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası, DOKA, DOKAP gibi bölgenin dinamikleriyle birlikte Çakırgöl Kış Turizm Merkezi Projesi için birlikte çalışırsak başarılı olacağımıza inanıyorum” dedi.

“Bölgemizin geleceği turizmde”

Doğu Karadeniz Bölgesinde sanayinden ziyade turizmin öne çıktığına vurgu yapan Başkan Genç, “Küresel ısınmadan dolayı güneyde oluşacak sıcaklık farklılıkları ve artışları artık turizmi daha fazla kuzeye doğru taşıyacak. Artık bölgemizi turizmle beraber yeni bir ivme kazandıracak bir stratejiye girmememiz lazım. Bu minvalde bölgemizde 12 aya bu işi yayacak adımlar atmalıyız. Kayak merkezlerimizde bunlardan bir tanesi. Gümüşhane’mizde bu manada bir çalışma olduğunu biliyoruz. Süleymaniye kayak tesisi projesiyle ilgili çalışma olduğunu biliyorum. O da olsun. Kayak sporu birbirini tetikleyen bir şey. Onun için bu süreci de sizlerle beraber paylaşayım istedim” diye konuştu.

“Önceliğimiz Süleymaniye”

Nazik ziyaretleri ve değerli istişaresi için Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç’e teşekkürlerini ileten Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay ise Gümüşhane turizmi ile ilgili en önemli önceliklerinin Süleymaniye Kayak Merkezi projesi olduğunu dile getirerek, “Çakırgöl’de yapılacak çalışmaların Süleymaniye Kayak Merkezi projemizin önüne geçmesi endişesi bizleri rahatsız ediyor. Çakırgöl’ün yapılmasını tabii istiyoruz ama Süleymaniye Kayak Merkezi projemizle birlikte yapılmasının şehrimize daha büyük katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Süleymaniye Mahallemizde gerekli altyapı çalışmalarımız tamamlanmış. Yatırıma hazır bir konumda. Çakırgöl projesi tek başına hayata geçirilirse ilimizin mağdur olacağını düşünüyoruz. 22 Haziranda yapılacak olan toplantıda Turizm Bakanımıza Süleymaniye Kayak Tesisi Projemizin de sunulmasını istiyoruz. Projelerimizin sunulmasında sizin öncü olmanızdan biz de güç alırız” ifadelerini kullandı.

“Birlikten kuvvet doğar”

Çakırgöl projesi hayata geçince Süleymaniye Kayak tesisi projesi gölgede kalır gibi bir düşüncenin olmaması gerektiğini belirten Başkan Genç, “Aksine Çakırgöl’ün hayata geçmesi Süleymaniye kayak tesisi projesinin de önünü açacaktır. Gümüşhane Süleymaniye Kayak Merkezi Projesi içinde süre gelen bir çalışma olduğunu biliyorum. Bu tarz projeler birbirini tetikleyen ve destekleyen projelerdir. Süleymaniye’de Ziganada, Palandöken ve Sarıkamış’ta olsun. Böyle bütüncül baktığımızda daha faza fayda üretebiliriz. Bakanımızla gerçekleştirmeyi planladığımız toplantı sonrasında nasıl bir yol haritası çizeceğimiz ortaya çıkacak. Çakırgöl için nasıl bir konsorsiyum oluşturacağımız ve hangi altyapı çalışmalarına yoğunlaşacağımıza bu toplantıda karar verilecek. Sayın Bakanımıza toplantıda Süleymaniye Kayak Tesisi projesini de birlikte aktaralım. Birlikten kuvvet doğar” dedi.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Reşit GÜRMEN
Reşit GÜRMEN - 3 ay Önce

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Sayın İsmail Akçay endişelerinde sonuna kadar haklı… İşin içerisinde Trabzon tayfası var ise tedbirli davranmakta fayda var… Menfaatleri var ise, altın hisseye erişmek için her yola başvurur, her yolu mübah görürler… Yoksa Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç; karakaşımıza kara gözümüze hasret kalkıp ziyarete gelmemiştir! Yaklaşık dört yıl önce İl Özel İdaremizin “bu su Gümüşhane’ye gerekli veremeyiz” kararına rağmen Trabzon Belediyesi su borularını yenileme gerekçesi ile alım kapasitesini genişletti ve Çakırgöl’ün suyuna çöktüler… Şimdi de anlaşılan Siyaset Lobisini harekete geçirerek Turizm Bakanlığı üzerinden turizme kazandırmak adına Destinasyon hikâyesi ile bölgenin tamamına çökmek istiyorlar… Kendi ifadeleri ile eğer Çakırgöl Gümüşhane’nin toprağı ise uzak durun toprağımızdan, o pis ellerinizi toprağımızdan çekin! Yıllardır yaylalarımıza çöktünüz haksız bir şekilde bedava kullandınız ve tahrip ettiniz. Ne arsız bir topluluksunuz. Siz doymak bilmez misiniz? Modern Avrupa’nın Kapitalist Komprador Sömürgeci ülkelerinin Afrika’yı talan etmesi gibi topraklarımıza tebelleş oldunuz.
Turizme dair Destinasyonlarınızı kendi topraklarınızda icra ediniz…
Bu tayfa bu kez istediğini alamaz ise daha önce yaptıkları gibi siyasi güçlerini kullanarak, Ali – Cengiz oyunları ile Çakırgöl’ü Trabzon’a bağlarlar, Turizm kaymağını afiyetle yerler üzerine de Çakırgöl’ün suyunu içerler. Allah bunlara bu fırsatı vermesin.
Bir sözümüzde Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy’a. Gümüşhane Süleymaniye Kayak Merkezi Projesi yıllardır gündemde olmasına rağmen bir kez olsun bu Destinasyon için Bakanlık olarak çalışma yapmadınız. Ama Trabzon Siyaset Lobisine kayıtsız kalmadınız, hemen gündeminize aldınız. Yazıklar olsun.
O halde bütün bunlar yaşanırken İktidar Milletvekillerimiz ve iktidar partisinin yerel temsilcileri bu konu hakkında ne yapmayı düşünüyor. Bizim Destinasyon çalışmalarımız hakkında Bakanlığı neden harekete geçirmiyorlar…
Biz neden Süleymaniye Kayak Tesisi projesinin de bu kapsamda ele alınması için Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanından ricacı oluyoruz. Bir vatandaş olarak bu durum benim canımı aşırı derecede sıkıyor. Trabzon bizim toprağımıza gölge etmesin başka ihsan istemeyiz!

Mecit KURTARAN
Mecit KURTARAN - 3 ay Önce

Sahipsiz memleketin sahipsiz toprakları işgal altında. Kayak merkezi kuracaklarmış kimin yerine kayak merkezi kuruyonuz. Ankara'daki toplantıya niye bir Gümüşhane'li davet etmediniz de şimdi davet ediyonuz. Ben olsam Metin Gençe sorardım size ne çakırgölden. Ne kalmışsınız ayakta. Babanızın yerimi. Trabzondaki toplantıya davet ediyormuş, Ankara'da toplantı yap projeyi hazırla gönül almak için Trabzondaki toplantıya davet yap. Yemezler Metin Genç. Ama suç onlarda değil, suç sahipsiz Gümüşhane sivil toplum örgütlerini, siyasileri ve akil insanlarında. Bursa'dan güzel Gümüşhane'me selamlar saygılar.

Murat Yılmaz
Murat Yılmaz - 3 ay Önce

Sn. Başkan tutumundan dolayı kutluyorum. Trabzon belediye başkanının dediği gibi proje benzer projeyi tetiklemez, engeller..

Gültekin ŞENEL
Gültekin ŞENEL - 3 ay Önce

Bu haberi defalarca okudum. Okudukça da kahroldum. Söyleyecek çok şey var ama kimseyi yormadan kırmadan Başta Gümüşhane Kent Konseyi olmak üzere, Şehrin siyasetçisinden Bürokratına, Muhtarından azasına velhasıl tüm Gümüşhanelileri memleketlerine sahip çıkmaya davet ediyorum.
Kent Konseyinin alacağı tek kararla bu proje durdurulacağını umarım Kent Konseyi Başkanı ve yöneticileri biliyordur.

SIRADAKİ HABER