Başkan Akçay: Kapatılan karakollarımız tekrar hizmete açılmalıdır

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Başkanı İsmail Akçay, Ankara’da İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın katılımı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde düzenlenen istişare toplantısına katılarak talepleri aktardı.

Başkan Akçay: Kapatılan karakollarımız tekrar hizmete açılmalıdır

TOBB çatısı altındaki 365 Oda / Borsa’nın Yönetim Kurulu Başkanlarının katılımıyla gerçekleştirilen istişare toplantısına katılarak Gümüşhane iş dünyasının taleplerini Bakan Yerlikaya’ya aktaran GTSO Başkanı İsmail Akçay, toplantıda kayıt dışı istihdamla mücadele ve ihtiyaç duyulan bölgelerde karakolların yeniden açılması konusunu gündeme getirdi.

Toplantıda Türkiye’ye kaçak yollarla gelen göçmenlere yerleşme politikalarına aykırılık oluşturulmayan çalışma politikalarının üretilmesi gerektiğini ifade eden Başkan Akçay, işletmelerde kayıt dışı yabancı istihdamının önüne geçilebilmesi için yapılması gereken çalışmalar hakkındaki görüşlerini aktardı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’dan kırsal bölgelerde hizmet veren ancak geçmiş dönemlerde kapatılan askeri karakolların yeniden açılmasını da talep eden Başkan Akçay, “Değerli Bakanım. Gümüşhane iş dünyası olarak PKK terör örgütü başta olmak üzere yasadışı örgütlerle yürütmüş olduğunuz başarılı mücadeleyi gururla takip ediyor, takdirle karşılıyoruz. Sizlerin ve değerli ekibinizin bu özverili başarısı her türlü takdirin üzerindedir. İlimizde de güvenlik en üst seviyede ve emniyet güçlerimiz özveri ile görevlerini yerine getirmektedir. Son yıllarda devletimizin yaptığı önemli yatırımlar ile köylerimizdeki altyapı sorunları giderilmiş ve artık köylerimizde tıpkı şehirlerimizde olduğu gibi belirli bir yaşam standardına kavuşmuştur. Bu yaşanan gelişimle köylerimize önemli ölçüde geri dönüşler var. Daha önceden kırsal nüfusun azalması ve güvenlik tedbirleri gerekçe gösterilerek bulunduğu köye ve bölge köylerimize hizmet veren karakollarımız kapatılmıştı. Köylerimiz ve bölgede yaşayan halk için önemli bir dayanak olan bu karakollarımızın yeniden hizmete açılmasını talep ediyoruz” dedi.

YORUM EKLE
YORUMLAR
yusuf sadık Eğitimci Yazar-Gazeteci eleştirmen
yusuf sadık Eğitimci Yazar-Gazeteci eleştirmen - 2 ay Önce

GTSO(Gümüşhane Sanayi Ticaret Odası) başkanı Sayın İsmail AKÇAY yaklaşık çeyrek asırdır bu görevini mecanen başarılı bir şekilde sürdürmektedir.
Oda başkanı olarak genel başkan Hisarcıklıoğlu nun itimadına mazhar olmuş bir .
bir şahsiyettir. Bu sayede Gümüşhane iş dünyasına Mükemmel bir hizmet binası sağlamışır.
Sayın Akçay Oda hizmetlerinin rutin işleri ile uğraşırken bir yandan da gümüşhene dertlerini dert edinerek çare aramakta hayli çabaları olmuştur,olmaya da devam etmektedir.
STK larla birebir ,ilet,işim ,içinde olan Sayın Akçay ın hergün mutlaka misafiri vardır.
Dertli vatandaşların dertlerine dermen olmak gibi insani görevinide asla ihmal etmemektedir.
Öte yandan müstakılen Oda olarak yada paydaşları ile Avrupa hibe programlarından. DOKA, dan DOKAP dan ve ulusal ajans programlarından da en çok yararlanan başkan olarak ün yapmıştır diye bilirim
Aile olarak düşkünlere yardım öğrenci,lere burs vermek gibi hemşeri yardımseverliğide bilinmeyen özelliklerinden bir tanesi. Başka yokmu? var:
Derki Sayın Başkan. "Eşim Aysel Hanım Emekli öğretmendir Ama maaşı evimnize girmez" Bunun anlamı Aysel hanımın kazancı fakır fukaranı rızkı oluyor. Allah bereket versin .
Şimdi bunları ne diye yazdın sorusuna cevap bulmaya çalışalım:
Bu değerler parmak sayısı kadar az ve bulunmuyor. Kıymetini bileleim biliyoruz.
Zamanı ve yeri geldiğinde kendisine karşı olan görevimieğimiz yaparız diye düşünüyorum.
En azından onuruna düzenleyeceğimiz bir programda kendisine hatıra plketi takdim ederekgeleceğe taşıyabiliriz.
UNUTMAYALIM: "Geçmişte muktedirken hizmet etmiş olanlara karşı vefa duymayan fertlerden oluşan toplumların gelecekten bir şey beklemeye hakları yoktur."Y:SADIK

SIRADAKİ HABER