Başkan Başer: Mahkemelerde hesaplaşacağız

Gümüşhane Belediye Başkanı Vedat Soner Başer, seçildikten sonra ilk basın toplantısında belediyenin borcunun 302,5 milyon TL olduğunu, GÜMSAŞ yaşam evleri yükümlüğünün güncel bedelleriyle bu borcun 1 milyar 805 milyon TL’ye yükseldiğini belirtip eski başkan Ercan Çimen’in belediyeyi icraya verdiğini de açıkladı.

Başkan Başer: Mahkemelerde hesaplaşacağız

Sema Doğan Yaşam Alanında Belediye Başkan yardımcılarının da katıldığı toplantıda basın mensuplarının karşısına geçen Başkan Başer, önceki dönem Belediye Başkanı Ercan Çimen’e ağır eleştirilerde bulunarak mahkemelerde hesaplaşacaklarını söyledi.

“Bu gecikmenin Gümüşhane’ye ağır bedelleri oldu”

31 Mart'ta çok yoğun bir şekilde Belediye’ye fatura girişi olduğunu ve bunlara itiraz edilmemesi, süre kazanılıp belediyeye kesilen faturaların kesinleştirme amaçlı olduğu için sonuçlara itiraz edildiğini bütün Gümüşhane halkının bildiğini kaydeden Başer, “Bu arkadaşlar seçimi kaybedeceklerini hiç düşünmedikleri için inanılmaz derecede pervasız davranıyor. Kanundan, kuraldan hiç çekinmediler. Zaten geçmişten gelen alışılmış bir durum söz konusuydu. Onun için bizler Belediyeyi biraz gecikmeli aldık. Bu gecikmenin Gümüşhane’ye ağır bedelleri oldu maalesef. Ben buradan bu itirazları yapanlara ve buna önayak olanlara milletimin hakkının helal olmayacağını söylüyorum” dedi.

“Belediyemizin GÜMSAŞ konutlarıyla birlikte net borcu 1 milyar 805 milyon TL’dir”

Basın toplantısını geç yapmalarının sebeplerinin birisinin Cumhur İttifakı'na zarar verecek söylem ve eylemin içinde olmamak için genel merkez, il teşkilatı ve milletvekiliyle yoğun bir istişare halinde olmaları olarak açıklayan Başer, “Belediye’de yapılan işlemler o kadar dolambaçlı ve o kadar her şey kılıfına uydurulmaya çalışılmış ki gerçekten anlaşılması ve çözülmesi o kadar kolay değil. Onun için biraz gecikmeli çıktık. Ben kamuoyunun beklentilerini son derece iyi hisseden, gözlemleyen bir siyasetçiyim. Kamuoyu bizden bu toplantıyı ağır bir şekilde yoğun bir şekilde istiyordu ve bugüne nasip oldu. Belediyemizin ve şirketimizin toplam borcu 302 milyon 521 bin TL'dir. Bu borç arasında iller bankası, SSK borcu, vergi dairesi, piyasa borcu, Halk Bankası'ndan alınan krediler ve kayıtsız faturalar bir bölüm açtık. O yoğun faturaları henüz biz kayıtlara geçirmedik. Doğalgaz, Aksa Elektrik, Belediyeler Birliği ve diğerlerinin toplam borcu 302 milyon 521 bin TL. Bunlar belediyeye fatura edilmiş borçlar. Ve ayrıca GÜMSAŞ yaşam evlerinin 496 tane bağımsız bölüm yükümlülüğümüz var. Bunların bugünkü yapım maliyeti yaklaşık 1,5 milyar TL. Bununla beraber belediyemizin gerçek ve net borcu 1 milyar 805 milyon TL’dir. Aldığımız belediyenin borç durumu bu” diye konuştu.

“Seçimin Belediyeye fatura maliyetinin 65 milyon TL”

Sadece seçimin Belediyeye fatura maliyetinin 65 milyon TL civarında olduğunu kaydeden Başer, “Maalesef seçim faturası Belediye’ye yüklenmiş durumda. Sadece 15 Mart'tan sonra kesilen ve ağırlığı da 31 Mart olan faturaların toplamı 28 milyon 322 bin TL.  Bir firmanın 22 faturası var ard arda kesilmiş ve her biri 202 bin 950 TL. Günlük kesiliyor, arda arda kesiliyor, kuruşu bile aynı. Akla, izana, vicdana uyuyor mu? Seçim maliyeti yaklaşık 65 milyon TL belediyeye seçim faturası kesilmiş. Şimdi bunların hiçbirinde teklif yok, kayıt yok. Maalesef belediyemizdeki devlet yapısı devlet sistemi ortadan kaldırıldığı için geçmişte de daha önceki alımlarında da hiçbir şekilde bir malın ne piyasa araştırması ne ne kadar alındığı var ne teslim tutanağı var ne nereye gittiği var. Demirbaş kaydı yok. Faturayı kesenle faturayı ödeyen arasındaki vicdani durum söz konusu. Belediyeye bu zamana kadar alınan hiçbir malın adet ve kontrolü yapılmamış. Öyle bir belge düzenlenmemiş. Aklınıza ne geliyorsa” ifadelerini kullandı.

“5 yılda Belediye Çimenler Gruptan bugünkü parayla 44 milyon 778 bin TL’lik alışveriş yapmış”

Belediye’nin son 5 yılda Ercan Çimen’in de ortak olduğu Çimenler Gruptan bugünkü parayla 44 milyon 778 bin TL’lik alışveriş yaptığını açıklayan Başer, “Mesela bu şirketten akaryakıt alınmış. 2019'da aylık dolar bazında söylüyorum: 15 bin dolar her ay buradan mazot alınmış. 2020 yılında 16 bin dolar, 2021 yılında 4 bin dolar, 2022 yılında 23 bin dolar, 2023 yılında seçim başlıyor 35 bin dolar, 2024'ün 3 ayında aylık 70 bin dolar. Bunun izahatını önce şahsın kendilerinin yapması lazım. Ve değerlendirmesini de saygıdeğer Gümüşhane halkına yapması lazım. Yine Çimenler araç bakım onarım toplamı 6 milyon 180 bin TL. Bir örnekle bunu size açıklamak istiyorum. Bir tane aracımız kaza yapıyor. Nissan marka araç. Bu araç nerede kaza yaptı? Kim kaza yaptı? Belli değil. Hiçbir tutanak tutulmamış. Yine aynı araç ne hikmetse FIAT servisine yani Nissan aracı olan marka araç FIAT servisine götürülüyor. FIAT servisinin kimin olduğunu hepiniz biliyorsunuz. Bu araç hiçbir şekilde yine kayıtsız götürülüyor, Belediye’de kaydı yok. Araca gönderilen yapım faturası 980 bin TL. Aracın kendi değeri 1 milyon TL. Arabayı bağışlasaydık daha kardaydık. Buradan yine yorumu Gümüşhane halkına bıraktım. Yine bu şirkete ait bir otel var. Bu otele toplam ödenen para 5 milyon 347 bin. Bunların hepsi 5 yıllık. Bu otelden 2001 yılından başlayarak böyle 125 bin dolar yıllık, 65 bin dolar, 42 bin dolar. Belediyemize 31 Mart akşamı gecesi bu şirketten otel faturası geliyor. Ağırlığı otel faturası olmak üzere çok çok az bir kısmı da yakıt faturası olmak üzere 266 bin TL belediyemiz şirketine fatura getiriyor. Biz soruyoruz otelinizde kim kaldı? Ve şirketimizle bağı neydi? Şirketimizle ve belediyemizle hiçbir bağı olmayan normal zamanlardaki özel misafirlerini seçim zamanında da seçim için getirilip çalıştıranların tamamını otelinde yatırıp kaldırıyor. Üstüne de bunu belediyeye, şirketimize fatura ediyor. Bunların karşılığı adli makamlarda farklı olacak. Şirketi zararı uğratmaktan başlayıp başka başka yerlere de gideceğiz” dedi.

“Tüyü bitmemiş yetimin hakkını onlardan bu devlet söke söke alacak”

Tüm bunlarla birlikte Çimen’in Belediye’yi icraya verdiğini belirten Başer, “Bu da dahil toplam 6 milyon 900 bin liralık alacağıyla bizi icraya verdi. Ve biz bunu icradan öğrendik. 10 yıldır Belediye Başkanlığı yapmış bir şahıs belediyeyi icraya veriyor ve Gümüşhane'de belediyeyi icraya veren ilk adam. Ve etrafındaki esnaflara da etrafındakilere da siz de gidin icraya verin diye teşvik ediyor. Utanmadan arlanmadan. O tüyü bitmemiş yetimin hakkını onlardan, bu şirketten bu devlet söke söke alacak. Böyle bir şey olabilir mi? Nerede bunların Gümüşhane sevdalılığı. Gümüşhane’nin ve belediyenin bütün imkanlarını, hortumlarını kendinize bağlayacaksınız ve dönüp Gümüşhane sevdalılığından bahsedeceksiniz. Bu şirket belediyemizle yoğun bir şekilde ticaret yapmış gözüküyor. Belediye başkanı kendisi de dahil birinci derecede ve zaman zaman da bazı ihalelerde ve bazı kanun maddelerine göre de belediyeyle iş yapamaz. Bizim kanunumuzda olmasına rağmen yoğun bir şekilde hem şirketimizle hem de belediyemizle ticaret yapılmış. Bütün hortumlar, kanallar kendilerine ve kendi yandaşlarına aktarılmış. Acımasız bir şekilde. Bu arkadaşlarımızın öyle Cumhur İttifakı, Cumhurbaşkanı falan filan böyle bir dertleri yok. Bunların hepsini bizler daha önce bu ülke, bu toplum maalesef gördü. 15 Temmuz'a kadar yaşandı bunlar. 15 Temmuz'dan sonra bu arkadaşımız niye 3 sefer sorgulanmış” diye konuştu.

“Bütün hortumlar, bütün rantlar kendi ve kendi yandaşlarına çevrilmiş”

Gümüşhane mahkemeleri önünde hesaplaşacaklarını, diğer konularla birlikte suç duyurusunda bulunacaklarını dile getiren Başer, “Bunların hepsi mahkemelerde ortaya çıkacak. Ercan Bey'in Mescitli’deki konağını da belediyenin işçileri ve belediyenin imkanlarını kullandığını bütün Gümüşhane ve kamuoyu biliyor. Bu malum. Ama bu arkadaşımızın Ayvalık'ta da bir yer yaptırıyormuş. Bizim belediyemizden 2 tane araç ve 8 tane personel tam 27 gün bu arkadaşımızın orada yaptırdığı villa mı, konak mı, inşaat mı neyse orada çalışıyor. Görevlendirme gerekçesinde elektrik, peyzaj ve park, bahçe malzeme alınıp alınması konusunda belediyelerle istişare etmek üzere oraya gönderilmiş. İstişareye gönderilenler elektrik işçisi, park bahçe işçisi, inşaat işçisi. İçlerinde memur yok. Evraklara göre 7. ayın 7'sinde gidiyor. Bu duyulunca, gündem olunca 9.ayın 21’inde Ercan Bey'in eşi tarafından belediyemize 20 bin TL araç kiralama bedeli yatırılıyor.  Üç ay sonra. Bu yatırılan bedel de ne olduğunu biz bilmiyoruz da böyle yatırılmış. 8 kişi 27 gün boyunca arkadaşımızın villasında çalışıyor ve biz belediyeden ona ne kadar daha malzeme vermişiz, onun da kayıtları yok. Görüldüğü üzere bütün hortumlar, bütün rantlar kendi ve kendi yandaşlarına çevrilmiş” ifadelerini kullandı.

“GÜMSAŞ’tan Gümüşhanespor’a bugünkü parayla 67,2 milyon TL ödenmiş”

GÜMSAŞ’tan Gümüşhanespor’a verilen toplam paranın da yeniden değerlendirme oranıyla 67 milyon 275 bin 698,94 TL olduğunu açıklayan Başer, “Bunların tamamı mobil şube üzerinden yapılmış. Şirketten ödenen paraların tamamı mobilden yapılmış. Kimse görmesin diye. Şirket yönetim kurulu başkanı kimse ondan. Çünkü diğer türlü evrak düzenliyorsunuz. Ben 4 aylık belediye başkanıyım bir tane mobilden işlem yapmamışım. Böyle yüzlerce, binlerce mobilden paralar transferi. Buraya aktarılan paraların çok çok büyüğü GÜMSAŞ yaşam evlerinin hesabından yapılmış. Ama tamamı mobil bankacılıktan yapılmış. Eski otogar yeri güncellenmiş değerle 14 milyon 522 bin TL’ye birine veriliyor. İnşaat yapılsın diye devrediliyor. İnşaat yapılmıyor, tekrardan adamdan geri almak üzere Gümsaş'a, inşaat yapmak için almak üzere 14 milyon 521 bin TL para ödedi. Adam hiçbir şey yapmadan bir inşaat şirketine burayı yap diye verdiler. Yer teslimi yaptılar. Adam da bir çivi çakmadı oraya. Gümüşhanemizde de bir firmaya 4 milyon para ödeniyor. Bu 4 milyon daha sonra parça parça parça faturalarla kapatılıyor” dedi.

“Vidanjör almak için tahsis edilen para seçimde harcanmış”

Göreve ilk geldiği günlerde başından geçen ilginç bir olayı da anlatan Başer, “Bana müdürlerimden biri dedi ki başkanım 1 milyon 400 bin lira bulursan daha önce 3 milyon 100 binde çevre şehircilik bakanlığından hibemiz var. Biz devlet malzeme ofisiyle anlaştık. Bir vidanjör alacağız 4,5 milyona. 3 milyon 100 bin lirasını çevre şehircilik hibe etti 1 milyon 400 de biz vereceğiz. Yemedik, içmedik, oradan buradan Ankara'ya gittim Devlet Malzeme Ofisi'nden ek süre istedim. Parayı ödemeye gittik ki tahsisli para seçimde harcanmış. GÜMSAŞ yaşam evlerinde 496 tane bağımsız bölüm borcumuz var. İnşaata yatan para bugünkü güncel değeriyle 330 milyon civarı bir paraya yatırılmış. Vatandaşlardan toplanan paranın bugünkü mali değeri 330 milyon. Bizim kayıtlara göre inşaata harcanan para 120 milyon. Aradaki fark 210 milyon. İşte Gümüşhanespor'a ve ağırlıklı belediyenin diğer ödemelerine, maaş ödemelerine esnaf borcuna kullanılmış. Başkalarının parasıyla, bu milletin parasıyla ağalık yapılmaz” dedi.

“İngiltere’den 9 kişi para ödemiş ama 30 kişiden para alındığı söyleniyor”

GÜMSAŞ evleriyle alakalı İngiltere'den hesaplara 201 bin sterlin girdiğini anlatan Başer, “Sterlin bazında yatıran insan sayısı 4. TL bazında da 5 kişi yatırdı. İngiltere'deki temsilciyle görüşürken 30 kişiden para alınmış. Alınırken de GÜMSAŞ hesaplarına alınmamış, kuyumculara, şirket genel müdür İngiltere’ye geldiğinde ona nakit olarak verdiklerini söyledi. Ben buradan duyuru yapıyorum İngiltere'deki vatandaşlarımıza. Kim nereye para verdiyse, belediyemize para verdiğine inanan, düşünen kim varsa gelsin kayıtlarına baksın. Belediyemizde toplam 9 kişinin ödemesi gözüküyor. 8 kişinin de 5 kişisi henüz borcunu bitirmedi. Varsa böyle şeyler gelsin şirketimize müracaat etsin. Artık boyut Gümüşhane mahkemelerinde dönecek” diye konuştu.

“Derebeyliği gibi bir belediye yönetilmiş”

Kendisi ve ekibinin yoğun bir şekilde Belediyede çökertilen sistemi yeniden oluşturmaya çalıştıklarını kaydeden Başkan Beşer, “Biz geldiğimizde belediyede 9 ay 76 kişi sigortasız bir şekilde çalıştırıldı. Ben buradan yine suç duyurusunda bulunuyorum. Bu devlet nerede? Özel sektör 2 gün birisini çalıştırsa başına binen devlet 76 tane vatan evladı 90 gün boyunca sigortasız çalıştırılıp ve son 3 ayda da alacakları ödenmeyen, ödenmediği zaman neredeydi bu devlet? Kayıtları yok. Elektrikte çalıştırıyorlar, kaynakta çalıştırıyorlar, temizlik işlerinde çalıştırıyorlar. Kamyonların arkasına bindiriyorlar ve bu insanların sigortası yok. Bu insanlar da belediyede çalıştığını zannediyorlar. Gelir gelmez kapımıza toplandılar paramızı alamıyoruz diye. Ödedik paralarını ödedik. Devlet ortadan kaldırılmış, tamamen bir kişinin ağzıyla derebeyliği gibi bir belediye yönetilmiş ve inşallah biz bunları düzeltiyoruz, düzelteceğiz. Kararlıyız, gücümüz var yükümüz ağır ama kaldıracağız. Bundan kimse şüphe etmesin” ifadelerini kullandı.

“Ne yaparsa yapsın, Gümüşhane halkına, Gümüşhane Belediyesine diz çöktüremeyecek”

Eski Başkan Çimen’e yönelik eleştirilerini ve Belediye’yi icraya vermesini “Bu memleketin temiz esnaflarında, dürüst esnaflarında icraya vermesi noktasında teşvik ediyor. Ne yaparsa yapsın, Gümüşhane halkına, Gümüşhane Belediyesine diz çöktüremeyecek. Bizlerin hizmet etme aşkını engelleyemeyecek. Kendini halen kaf dağında görüyor. Milletten büyük hiç kimse hele hele sen Gümüşhane'den büyük değilsin. Bu yaptıklarının hesabını sana 31 Mart'ta vatandaş sordu ama bir de yargı soracak. Gümüşhane mahkemelerinde hesaplaşacağız” ifadeleriyle eleştiren Başer, “Hortumları kendini çevirip rantı götüreceksin. Bir de AK Parti'ye, Cumhur İttifakı'na, Cumhurbaşkanı'na sığınmaya çalışacaksın. AK Partili hiçbir temiz yönetici bunlara cevap vermez. Ben Sayın Milletvekilini de tanıyorum, il başkanını da tanıyorum. Onların vicdanlarında bunlar yer bulmaz. Zaten AK Parti'den hariç kendi oluşturduğu bir klik yapıyla bunları yaptı. AK Parti'nin de bunlardan haberi yok” dedi.

“Bu milletin sırtından ineceksiniz”

Hazırladıkları dosyanın aynısını hem AK Parti Genel Merkezine hem de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ileteceklerini belirten Başer, “Millet tırnaklarıyla geliyor. Sizin öyle sırça köşklerde yaşama devriniz bitti. Bu milletin sırtından ineceksiniz. Hem kendisi hem yandaşları. Bu milletin bir kuruşuna dahil artık el uzatamayacaklar” ifadelerini kullandı.

“Ben ve ekibim bu ağır yükü kaldırıyoruz, kaldırmaya devam edeceğiz ve kaldıracağız”

Vatandaşlardan rahat olmalarını isteyen Başkan Başer, “Ben ve ekibim bu ağır yükü kaldırıyoruz, kaldırmaya devam edeceğiz ve kaldıracağız. Bu ağır yükü de sıfırlanmış şekilde bu şehrin çocuklarına, gelecek nesillerine teslim edeceğiz. Benim koltuk diye bir derdim yok. Benim bir tane derdim var Gümüşhane. Bir tane resmimi bir yerde göremezsiniz. Benim Allah'a şükür reklama şuraya buraya ihtiyacım yok. Biz ülkücü milliyetçi hareketiz. Biz çalmayız, aynı zamanda da farkımız şudur: Çaldırtırmayız. Herkes böyle bilsin. Yükümüz ağır mı ağır ama kaldıracağız. Hiçbir sıkıntı yok. Hiçbir bahaneye de sığınmıyoruz ve hiçbir bahane da aramayacağız. Allah'a şükür bu zamana kadar da çarkı döndürdük” diye konuştu.

“Gümüşhane esnafına 10 milyona yakın borç ödedik”

Göreve geldiğinden beri önemli oranda borç ödediklerini ifade eden Başer, “Ödediğimiz borç tamamen esnafımızadır. Gümüşhane esnafının durumunu biliyoruz. Yaklaşık 10 milyona yakın gelir gelmez borç ödedim bu zamana kadar. Borcumuzu aşağıda çektik. Zorlanacak mıyız? Zorlanacağız. Yorulacak mıyız? Yorulacağız. Sıkıntı yaşayacak mıyız? Yaşayacağız. Vatandaşımıza bu işler biraz yansıyacak mı? Yansıyacak. Ama gelecek nesillere de yaşanılabilir bir şehir, sürdürülebilir bir belediye bırakacağız” dedi.

“GÜMSAŞ konutları için biraz sabır lazım”

Bir gazetecinin seçim öncesi GÜMSAŞ konutlarıyla ilgili sözüne dair sorusunu da cevaplandıran Başer, şunları söyledi: “Ben bu konuda öncelikle en başta Sayın Cumhurbaşkanıma güveniyorum. Çünkü Sayın Cumhurbaşkanı söz verdi. En başta ona güveniyorum. Sonra Sayın Genel Başkanıma güveniyorum. Sayın Genel Başkanım da bu konuda çok büyük desteği olacak. Sonra da devletin ilgilerine de güveniyorum. Kendime de güveniyorum. Ne olursa olsun ben burayı çözeceğiz. Yani gerekirse ben çeşitli temaslarda bulunuyorum. TOKİ’ciler 2 kez geldi. Ben bakan yardımcısıyla iki kez görüştüm. Biz de inşallah gerekir teşkilatımız gerek milletvekillerimizin ikisi de ben buradan Celalettin beye de çok çok teşekkür ediyorum. İki yere de kendisiyle gittim. Teşekkür ediyorum. İşte Gümüşhane evladı odur. Bir Gümüşhane'ye yakışan da odur. Gümüşhane çatısı altında nasıl birleşilir? İşte böyle birleşir. Bazıları anlayamadı ama bazıları çok iyi biliyor. Çünkü onlar samimi. Sadece ve sadece biraz sabretsinler. Biz hem özel sektörle görüşüyoruz hem devletimizin ilgili birimleriyle görüşüyoruz. Devletimizin ilgili birimleri 2 kez geldi, durum tespiti yaptı. Hem mali açıdan hem inşaatın fiziki yapım açısından inşallah bu mağduriyeti el birliğiyle ortadan kaldıracağız ama biraz sabır lazım. Ve şu dönemde tasarruf tedbirlerinin çok katı bir şekilde uygulanıp ve olan paranın da depreme aktarıldığı bir dönemde biz bunu başaracağız inşallah.”

“Hortumların tamamını kestik kesmeye de devam edeceğiz”

Seçim vaatleriyle ilgili soruyu da cevaplandıran Başer, “Ben mali açıdan belediyeyi disipline edip sürdürebilir hale getireceğim dedim. Ve bunu yoğun bir şekilde yapıyorum. Mal alım ve ihale birim müdürlüğü kurduk. Artık kimse belediyede kafasına göre bir şeyi alamaz, satamaz, veremez. Önceden nasıldı biliyor musunuz? Her birim kendisi kafasına göre mal alıyor. Birimler alıyor. Ne kadar suistimal açık ve denetimsiz olduğunu tahmin edebiliyor musunuz? Kim almış, neyi almış bilen yok sadece fatura var. Biz bunu tek ele indirdik. Yani belediyede bir çivi dahi alınacaksa o birimin araştırmasından, onayından ve en sonunda da benim talimatımdan geçiyor. Bu mali disiplin sağlanamazsa biz yamayı kapatamayız. Hortumların tamamını kestik. Ve kesmeye de devam edeceğiz. Bu arada İller Bankası'ndan gelen para bizim maaşların yüzde 60’ını ödüyor. Personel maaşlarının yüzde 60’ını ödüyor. Ben yüzde 40’ını bulup ödeyeceğim maaşları. Suyu nasıl akıtacağım? Elektriği, kanalizasyonu nasıl, araçları nasıl yürüteceğim. Belediye kanunu diyor ki bütçenin yüzde 40’ını geçemez personel maaşları. Mali durumumuz da son derece ağır, tablo çok ağır. Özel kalemden İstanbul ve Ankara uçak bileti hariç bir kuruş harcamamış bir belediye başkanıyım. Bir TL harcamamış. Hiçbir şeyi israf etmemeye çalışıyorum. Bir belediye başkanı nasılsa ondan aşağısı öyle şekillenir. Benden iki şey beklemesin kimse. Ben bu milletin bir TL'sini çarçur etmem, ettirmem. Belediyemde de maaş verip kimseyi yatırmam” diye konuştu.

“Bize 5 yıldır verilmeyen ruhsatı 2024'ün Ocak ayında Anıtlar Kurulu'ndan aldık”

Belediye meclisinden kendi otel binasının ruhsatının geçirildiğiyle ilgili soruya da cevap veren Başer, “Bizde her şey açık ve şeffaftır. Çünkü biz şunu bilir ve inanırız. Şeffaf olmayan bir yönetim başarılıya ulaşamaz. Bir yerde şeffaflık yoksa ileride orada çürümeler başlar. İnsanoğlunu vicdanıyla baş başa bırakamazsınız. Otokontrol şart. Kim olursa olsun. Bizler Milliyetçi Hareket Partisi olarak, ülkücüler olarak beytülmala hassas bir yapımız vardı zaten. Açık, şeffaf bir şekilde de yürütmemiz gerekiyordu. Kim olursa olsun, hangi siyasi görüşten olursa olsun, hangi aileden olursa olsun, hangi yöreden olursa olsun, hak olan herkes belediyeden hakkını alacak dedik. Ayırmayacağız, ayrıştırmayacağız dedik. Böyle söz verdik. Benim mensup olduğum siyasi partinin sloganı bile ayırmadan, ayrıştırmadan değil mi? Zaten bu millet eskiden yapılanlardan bıktığı için bizi destekliyor. Eskiden yapılanları bizler de yapacaksak bizler niye geldik. Bizde vatandaşlarımızın taleplerine cevap vermek durumunda, verdiğimiz sözleri de yerine getirmek durumundayız. Bize 5 yıldır verilmeyen ruhsatı 2024'ün Ocak ayında Anıtlar Kurulu'ndan aldık. Gümüşhane'de iş yapacak herhangi birisi kim olursa olsun müteahhitlerin tamamı dahil. Kanuni çerçevede gelsin ruhsatlarını alsın işlerine başlasın. Korkmasınlar kimse onlardan bir şey istemiyor. Korkular var korkular. Acaba benden bir şey isterler mi diyorlar. Bütün müteahhitlere ilan ediyorum bütün iş yapanlara gelin yasal haklarınız neyse alın. Endişe ediyormuşlar. Niye endişe ediyorlar bilmiyorum” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER