Başkan Duran Başarıyı Ödüllendiriyor

Kelkit Belediye Başkanı Muammer Duran, ilçede Fen Liselerini kazanan öğrencileri yarım altınla ödüllendirdi.

Başkan Duran Başarıyı Ödüllendiriyor
Kelkit Belediye Başkanı Muammer Duran, ilçede Fen Liselerini kazanan öğrencileri yarım altınla ödüllendirdi.

Belediye Yeni Hizmet Binası Bahçesinde gerçekleşen ödül törenine,  İlçe Kaymakamı Ozan Gazel, Belediye Başkanı Muammer Duran, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükrü Köse, Belediye Meclis üyeleri, okul müdürleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

İlçe Kaymakamı Ozan Gazel, burada yaptığı konuşmada eğitime verdiği desteklerden dolayı Kelkit Belediyesine teşekkür ederek, “Kelkit öğrenci sayısı çok fazla olan bir ilçedir. Dolayısıyla akademik manada olması gereken yerde değiliz. Ama sürekli başarıyı kovalayan bir durumdayız. 31 öğrencimiz fen liselerine yerleşmiştir. Bu bizler için gurur vericidir.” dedi.

Belediye Başkanı Muammer Duran ise Kelkit’in son yıllarda eğitim alanında çok iyi yerlere geldiğini, bu yılda bunun meyvelerini topladıklarını belirterek, “Bununla birlikte öğrencilerimiz daha çok başarıya imza atıyor. Artık Kelkit Türkiye genelinde derecelere giriyor.” diye konuştu.

Bilginin cehaletin ve karanlığın düşmanı olduğunu belirten Başkan Duran, bu iki düşmanı ortadan kaldırmanın yegane yolunun da bilgiden geçtiğini ifade ederek, “Belediye olarak budan önceki yıllarda Fen Lisesine giren öğrencimiz olmadığı için Anadolu Lisesine giren öğrencilerimize ödül veriyorduk. Bu yıl 31 öğrencimize Yarım Altın verdik. Kelkit Eğitim alanında ciddi başarılara imza atıyor. Öğrencilerimizi başarılarından dolayı teşekkür ediyor, Üniversite sınavlarında da bu başarılarının devamını diliyorum.” dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükür Köse ise bu yıl Kelkit'te ilk yerleştirmede 437 öğrencinin Fen Lisesi, Anadolu lisesi ve Anadolu Öğretmen liselerine yerleştiğini ve elde edilen bu başarının devam edeceğini belirterek, bu yıl Kelkit'te başarı oranının yüzde 74 olduğunu ve bu başarının da kendilerini onurlandırdığını söyledi.

Konuşmaların ardından Kaymakam Ozan Gazel, Belediye Başkanı Muammer Duran, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükür Köse ve Belediye Meclis Üyeleri öğrencilere tek tek Yarım Altın hediye etti.

Fen Liselerini kazanarak Belediye’den yarım altın alan öğrencilerin isimleri şu şekilde: Hacer ARSLAN-Numan DURAN-M.Emin ZENGİN İ.M.K.B.P.İ.O,, Melisa SÖYLEMEZ-Gümüşgöze Beldesi Ortaokulu, Şeyda AKKAN-Mehmet. Can NASUHBEYOĞLU-Ferhat Ayvaz-Şule Vuslat FİDAN-Sümeyye AYVAZ-Çiftlik İlkokulu, Muhammet SEZGİN-Esra Nur ARSLAN-Mücahit NAS-Hayrunnisa SEZGİN-Söğütlü Beldesi Ortaokulu, F.Yağmur AKÇA-M.Oltan KARACA-Merve ÇOBANOĞLU-Doğukan KAYA-Cumhuriyet İlkokulu, Vuralcan TEMEL-Harun SANCAR-Ahmet GÜNER-Y.Emre BAŞARAN-Kaymakam Nuri OKUTAN Ortaokulu, Elif NAS-Fatih Sultan Mehmet İlkokulu, H.İbrahim TUNCAY-Behiye-Mustafa DOĞAN Ortaokulu, Esra DÖNMEZ-Selim GÜNEY-Mustafa Maruf ŞAHİN Ortaokulu, Zehra ÇEVİK-Ensar ÇELİK-Tunahan TUNCAY-Suna MANSIZ-Şehit Osman Şahin İlkokulu.
Güncelleme Tarihi: 11 Eylül 2013, 16:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER