Başkan Kara hız kesmiyor

Türkiye’nin en genç Belediye Başkanlarından birisi olan Şiran ilçesinin yeni Belediye Başkanı Abdulbaki Kara, göreve başladığı günden beri hız kesmeden çalışmalarına devam ediyor. 

Başkan Kara hız kesmiyor

Seçim sonuçları ile dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Kara, yaklaşık 2,5 ay gibi bir sürede yaptığı çalışmalar ve sosyal etkinliklerle de gönüllerdeki yerini sağlamlaştırıyor.

Kısa sürede yaptığı ve özellikle de sosyal etkinliklerle vatandaşların taktirini toplamaya devam eden Kara, ortaya koyduğu performansla sadece Şiran’da değil bölgede yaşayan bütün ilçelerde adından söz ettirip gönülleri fethetmeye devam ediyor. 

60 Günlük Değerlendirme   

Geçtiğimiz haftalarda göreve başladığı günden itibaren geçen 60 günü değerlendirdiği bir videoyu sosyal medya hesaplarından paylaşan Abdulbaki Kara, göreve başladığı ilk hafta Ramazan Bayramı öncesi ilçede düzenlediği Hacivat & Karagöz ve Semazen gösterisi etkinlikleri ile takdir toplamıştı. Okulların kapanması döneminde ilköğretim, ortaöğretim ve lise öğrencilerine karne hediyesi dağıtan Kara, ilçede belirlenen ihtiyaç sahibi öğrenciler için de okullara kıyafet yardımı yaparak öğrencilere her fırsatta destek oldu.

İlçede Bir İlk: Çocuk Şenliği 

Öğrencilerin yaz tatiline girmesini değerlendirmek için kolları sıvayan Başkan Kara, karnelerini alarak tatile giren öğrenciler için ilçede bir ilki gerçekleştirdi. Şiran ilçe stadında bir çocuk şenliği düzenleyen Kara, çocukların doyasıya eğlenerek eğitim öğretim yılının stresini atmasını sağladı. Çocuklar için birbirinden eğlenceli etkinliklerin yer aldığı şenlikte çevre ilçelerden katılımın olması da dikkat çekti. Şiran’da ilk kez yapılan Çocuk Şenliğinde çocuklarla bir araya gelen Kara bu tür etkinliklerin devam edeceğinin müjdesini de verdi.

Öğrenci şehri Şiran

Göreve başladıktan sonra sosyal etkinliklere ara vermeyen Kara, ilçede yaşayan her kesime hitap edecek programlarla çalışmalarını sürdürüyor. İlçede eğitim veren Gümüşhane Üniversitesi Dursun Keleş ve Mustafa Beyaz Meslek Yüksek Okulu öğrencileri için mezuniyet konseri düzenleyen Kara, üniversite öğrencilerinin de gönlünde yer edinmeye devam ediyor. Sanatçı Oytun Elaman ve Ceren Ece Öksüz’ün sahne aldığı üniversite konserinde konuşan Kara, öğrencilere yönelik hizmet ve etkinlikleri devam ettirerek Şiran’ı öğrencilerin yaşamaktan mutlu oldukları bir şehir haline getireceklerini belirtti.
 

Yaza Merhaba Konseri

Üniversite konserinden yaklaşık bir ay sonra ilçe merkezinde Şiran halkına yönelik Yaza Merhaba Konseri düzenlendi. Aşık Kul Nuri, Zeki Erdali, Mahmut Polat ve Onay Şahin’in sahne aldığı konsere katılımın oldukça yüksek olması dikkat çekti. Çevre ilçelerden de katılımın olduğu konserde aşıklar atışması ve türkülerin ardından Onay Şahin ile eğlenceye doyan vatandaşlara hitap eden Abdulbaki Kara, bu tür etkinliklerin senede bir gün yapılması yerine seneye yayılarak devam ettirileceğini belirtti. Yapılan etkinliklerle ilgili bilgi veren Kara katılım gösteren ve destek olan herkese teşekkür etti. 

Şiran Tekstilkent Hayata Geçiyor

Seçim kampanyası vaatleri arasındaki Şiran Tekstilkent projesi için de ilk adımı attıklarını aktaran Kara, Şiran halkına verdiği istihdam oluşturma sözünü de yerine getiriyor. İlk yatırımcı ile gerekli görüşmelerin yapıldığını ve tekstil atölyesi için uygun bir yer kiralandığını kaydeden Kara, kısa bir süre içinde atölye kurulumunun da tamamlanarak yaklaşık 50 kişilik bir istihdamla tekstil atölyesinin faaliyete başlayacağını belirtti. Kara, projenin sürecinde yatırımların artarak devam edeceğini ve ilerleyen süreçte ilçede tekstil fabrikasının da kurularak istihdamında artacağını dile getirdi.  

Söz Verilen Parkların Yapımı Tamamlanıyor 

Sosyal etkinliklerin yanı sıra ilçedeki hizmetlerine de hız kesmeden devam eden Kara, seçim sürecinde vatandaşlara sözünü verdiği parkların yapımına devam ediyor. İlçe merkezinde 3 adet parkın yapımının tamamlanmak üzere olduğunu ve çok yakında hizmete açılacağını belirten Kara, “Çocuklar için sözünü verdiğimiz parklarımızın yapımını tamamlıyoruz. Çok yakında hizmete açacağız. Parklarımızı sadece çocuk parkı olmaktan çıkarıp ailelerinde rahatça kullanabileceği aile parkları olarak planlıyoruz. Çocuklarımız parklarımızda güven içinde oyun oynarken ailelerimiz de kendileri için yapılan kamelyalı alanlarda rahatça vakit geçirebilecekler” ifadelerini kullandı.

Bayraktepe Yeniden Ayağa Kalkıyor

İlçe merkezinde birçok noktada çalışmalarını devam ettiren Kara, uzun yıllardır atıl kalan Bayraktepe Mesire Alanında başlattıkları ve sona yaklaştıkları çalışmalar ile Bayraktepe’nin yeniden hizmete açılacağını belirtti. Çalışmaların kısa bir süre sonra tamamlanacağını ifade eden Kara, ilçeden ve çevre ilçelerden Bayraktepe’ye ilginin çok yüksek olduğu dile getirdi. Bayraktepe’nin hizmete açıldığında tertemiz ve huzur dolu bir seyir tepesi olarak vatandaşlara hizmet vereceğini belirten Kara vatandaşlardan alanın temiz kullanımı hususunda hassasiyet göstermelerini talep etti. 

İkametgâh Desteği Bizim İçin Çok Önemli 

Göreve geldiği günden beri ilçede her alanda önemli çalışmalar başlattıklarını kaydeden Kara, yapılan sosyal etkinliklerin Belediye bütçesinden tek kuruş harcanmadan, hayırsever iş insanları ve sivil toplum kuruluşları vasıtası ile yapıldığını belirtti. Belediye bütçesine katkı için ikametgahın önemli olduğunu ifade eden Kara Şiran’da yaşayan fakat ikametgahı başka şehirlerde olan bütün vatandaşlardan ikametgahlarını Şiran’a aldırmalarını rica etti. Sürdürülebilir hizmetler için merkezi idareden gelen bütçenin çok önemli olduğunu dile getiren Kara vatandaşlardan bu konuda destek istedi.

Güncelleme Tarihi: 24 Haziran 2024, 13:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER