Başkan Özdemir’den 9 ay sonra yine aynı serzeniş

Gümüşhane’nin Torul ilçesi Belediye Başkanı Evren Özdemir, 19 Ocak'ta yapılan İl Koordinasyon Kurulundaki serzenişini 9 ay sonra yineledi.

Başkan Özdemir’den 9 ay sonra yine aynı serzeniş

Dün yapılan İl Koordinasyon Kurulu toplantısında söz alan Başkan Özdemir, Torul barajındaki kirlilikle ilgili çözüm aşamasında bir çalışma yapılmamasını eleştirdi.

Yaptığı konuşmada bahar aylarında yüzeyi çöp deryasına dönen Torul Barajındaki kirliliğin önüne geçilmesi için burada çöpün birikilmesini engelleyecek çalışmanın yapılması gerektiğini anlatan Özdemir, “Bu taşkın ve sellerden sonra çok çöp birikiyor orada. DSİ o zaman dereye çöp atmayalım diye yazmıştı. Buna bir çözüm bekliyoruz. Su seviyesi azalınca da barajdan su alıp sulama yapamıyor vatandaşlarımız. Burada su seviyesi yüksek tutulursa mağduriyet giderilmiş olur” dedi.

Başkan Özdemir, 19 Ocak'ta yapılan İl Koordinasyon Kurulu toplantısında “Torul barajının kirliliğiyle ilgili daha önce görüş alışverişinde bulunduk. Buralardaki çöplerin bütün pisliği Torul barajında birikiyor. Ne kadar civarda çöp varsa eski regülatör yada Torul barajında birikiyor. Bunların temizliğiyle ilgili yazı yazdık, gelen cevapta halkı bilinçlendirip çöpü dereye attırmayın dediniz” ifadelerini kullanmıştı.

Toplantıda Başkan Özdemir’in serzenişine istinaden Vali Taşbilek ise “Buraya çöp bariyerleri koyarak baraja ulaşmasını engelleyecek bir sistem kurabilirsiniz. Türkiye’nin yüz akı teşkilatlarsınız. Buraları temiz tutmak zorundayız. Gelen cevabı biz hiç saymamış olalım. Belirli yerlere çöp bariyerlere koyarak çözebiliriz. Bizlerde o noktalardaki temizliklerinize yardımcı olalım. Kocaman baraj pislikten geçilmiyor. Görsel güzelliği var, balıkçılık yapılıyor. Harşit bu şehrin önemli bir değeri. Oralara özel çaba bekliyoruz” demişti.

O toplantıda Torul baraj gölü su havzasının olduğu alana çöp bariyeri yapılarak Harşit çayının taşıdığı çöplerin önünün kesilebileceği bir çalışma için karar alınmıştı.

ilgili haber/ler:

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER