Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Bayburt-Gümüşhane Havaalanı projesinin planlanma aşamasında olduğunu açıkladı.
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, bakanlığı ve bağlı kuruluşların 2016 bütçelerinin sunumunu yapan Yıldırım, son 13 yılda demiryolu ve karayolları için yapılan tünellerin uzunluğunun 520 kilometreyi bulduğunu bildirdi. Yıldırım, İstanbul 3. Havalimanının 90 milyon yolcu kapasiteli ilk etabının 2018'in ilk çeyreğinde hizmete gireceğini ve tüm etaplar tamamlandığında yıllık 150 milyon yolcu kapasitesine ulaşacağını belirttiği konuşmasında, bakanlıkça planlanan havalanları hakkında da bilgi verdi.
Bakan Yıldırım, Edirne-Kırklareli, Yozgat, Artvin-Rize, Bayburt-Gümüşhane, Karaman, Batı Antalya, Karaman, Niğde-Aksaray ve Tokat havalimanlarının da planlanan yeni havalimanları olduğunu söyledi.
Kaynak: www.bayburtpostasi.com.tr


Gümüşhane’de 2 metrelik yılan yakalandı
#Gümüşhane / 27 Mayıs 2025

Gümüşhane şehir geçiş projesi bayramdan sonra başlıyor
#Gümüşhane / 27 Mayıs 2025
Yorumlar
e
emirhan karağöz
8 yıl önce
Bayburt gümüşhane havalimanları isteyorum evet
CEVAPLA