Bayramda Dolandırıcıların Kurbanı Olmayın!

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde vatandaşların dolandırıcıların tuzağına düşmemesi, trafik kazaları yaşanmaması için Gümüşhane Emniyet Müdürlüğü çeşitli uyarılar yaptı.

Bayramda Dolandırıcıların Kurbanı Olmayın!
Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde vatandaşların dolandırıcıların tuzağına düşmemesi, trafik kazaları yaşanmaması için Gümüşhane Emniyet Müdürlüğü çeşitli uyarılar yaptı.

Gümüşhane Emniyet Müdürü Orhan Kar, özellikle sahte paraya karşı vatandaşların dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulunarak, Kurban Bayramının huzur ve güven içinde geçirilmesi için Emniyet olarak il genelinde gerekli tedbirlerin en üst seviyede alınacağını söyledi.

Kar, “Vatandaşlarımızın sahte paraya ve dolandırıcılara dikkat etmesi gerekmektedir. Genellikle kurban pazarlarında ve alış veriş merkezlerinde bu tür hadiseler meydana gelebilmektedir. Sahte parayı piyasaya süren şahıslar genellikle iyi giyimli ve konuşma kabiliyeti yüksek kişiler olabilmektedirler. Bu yüzden vatandaşlarımızın bu kişilerin tuzağına düşmemesi için paralardaki güvenlik özelliklerini iyi bilmeleri ve yüksek banknotla yapılan alışverişlere dikkat etmeleri gerekmektedir.” şeklinde uyarılarda bulundu. 

Vatandaşların dolandırıcılık ve sahte para olayı ile karşılaştıklarında hemen 155 Polis İmdat hattını aramalarını isteyen Kar, yapılan ihbarların mağduriyetlerin giderilmesi ve suçluların yakalanarak adli makamlara teslim edilmesi açısından önem arz ettiğini vurguladı.

Emniyet Müdürü Kar, bayramlarda trafik kazalarında önemli bir artış yaşandığına da dikkat çekerek, bu konuda sürücülerin gerekli tedbirlerini alması gerektiğini dile getirdi. Bayramların acıya dönüşmemesi için sürücülerin uykusuz ve yorgun yola çıkmamalarını isteyen Kar, sürücülerin eş, dost ve akrabalarına sağlıklı bir şekilde kavuşmaları için hız sınırlarına da azami derecede uymaları gerektiğinin altını çizdi.

Bayram süresince gerekli trafik denetimlerinin şehrin giriş ve çıkışlarında ayrıca şehir içinde de yapılacağını hatırlatan Kar, sürücülerin trafik görevlilerine yardımcı olmalarını ve sevdiklerinin can güvenlikleri için kurallara uymalarının önemini dile getirdi.
Güncelleme Tarihi: 18 Eylül 2015, 09:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER