Bir Okul Beş Proje

Gümüşhane merkez Atatürk Ortaokulu, ikisi Avrupa Birliği projesi olmak üzere toplam beş proje yürütüyor.

Bir Okul Beş Proje
Gümüşhane merkez Atatürk Ortaokulu, ikisi Avrupa Birliği projesi olmak üzere toplam beş proje yürütüyor.

Okul Müdürü Serdal Şeker, son yıllarda her alanda meydana gelen hızlı değişim ve gelişime her kurumun ayak uydurması gerektiğini belirterek, özellikle eğitim kurumlarının dünyada meydana gelen hızlı değişimleri takip ederek ve sürekli bu gelişmeler doğrultusunda kendilerini güncellemesi gerektiğini söyledi.

Okulunda yürütülen projeler hakkında bilgi veren Şeker, Avrupa Birliği projeleri kapsamında KA2- Yenilik ve İyi Uygulamaların Değişimi için İşbirliği Ana Eylemi kapsamında İtalya, Belçika, İspanya ve Fransa’nın içinde yer aldığı bir projeye ortak olduklarını belirterek, “Teacher Assessing Key Competences in School: authentic task based  evaluation methodolog” adlı projenin amacı ölçme değerlendirme konusunda farklı ülkelerde kullanılan yaklaşımları tanımak ve otantik ölçme değerlendirme konusunda öğretmen yeterliliklerinizi artırmaktır. Proje süresince yapılacak etkinlikler, seminerler, açılacak kurslar sayesinde öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz, velilerimiz ve bölge halkı eğitim – öğretim sürecinde daha fazla aktif rol alması sağlanacaktır” dedi.

KA101 Okul Eğitimi Personelinin Öğrenme Hareketliliği kapsamında hazırlanan “Öğrenen Merkezli Eğitim Yaklaşımları” adlı projelerinin de Türkiye Ulusal Ajansı tarafından kabul edildiğini kaydeden Şeker, “Bu proje kapsamında PİSA sınavında ilk üç sırada yer alan Finlandiya ‘ya gideceğiz. Finlandiya Eğitim sitemini ve eğitim öğretim sürecinde kullandıkları yeni yaklaşımları ve metotları bir haftalık kurs sürecinde yakından tanıma ve gözlemleme fırsatsı bulacağız. Ayrıca yapacağımız okul gezilerinde de yerinde gözlemleme fırsatı yakalayacağız” diye konuştu.

TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarları projesinin bu yıl da uygulanacağını dile getiren Şeker, “Geçen yıl olduğu gibi bu yılda öğrencilerimizin çeşitli alanlarda hazırladıkları bir birinden değerli projeler ile okulumuzda bilim fuarı düzenleyeceğiz. Bu proje ile öğrencilerimizin bilimsel süreç becerilerini geliştirme ve bilimsel bir çalışmanın basamaklarını yaparak -yaşayarak öğrenmeleri amaçlanmıştır” dedi.

Şeker, geçtiğimiz yıl büyük ses getiren “Yarınlar İçin Okuma Zamanı ve  “Çocuğum İçin Varım” projelerini bu yılda gerçekleştireceklerini, bu projelerle toplumda okuma kültürünün artırılması ve özellikle televizyonun zararlı etkilerinden çocukların korunmasının amaçlandığını söyledi. Şeker, “Bu kapsamda geçen yıl olduğu gibi ödüllü kitap okuma yarışması ve yarışmanın akabinde kitabın yazarı tarafından verilecek konferans ile ödül töreni gerçekleştirilecektir. Geçen yıl merkezdeki ilköğretim okullarında, öğrencisi olan 660 velimizi projemize katmıştık. Bu yıl proje kapsamında merkezdeki okullarımızdaki 1000 velimizi projeye katmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.
Güncelleme Tarihi: 30 Aralık 2015, 10:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER