Boğaziçi Üniversitesi ekibi Artabel Gölleri’nde

Türkiye’nin köklü üniversitelerinden Boğaziçi Üniversitesi Spor Şube Müdürlüğü personelleri, Gümüşhane’nin saklı cenneti Artabel Gölleri Tabiat Parkı’na unutulmaz bir tırmanış etkinliği düzenledi. 

Boğaziçi Üniversitesi ekibi Artabel Gölleri’nde

Aralarında Gümüşhaneli hemşehrimiz Boğaziçi Üniversitesi Spor Şube Müdürü Mesut Okur’un da olduğu ve onun yönlendirmesiyle Gümüşhane’ye gelen 4 kişilik heyet Torul ilçesi sınırlarındaki Artabel Gölleri Tabiat Parkının muhteşem coğrafyasını keşfetme imkanı buldu.

Karadeniz bölgesinin en yüksek zirvelerinden birisi olan 3 bin 331 metre rakımlı Abdalmusa Zirvesini içerisinde barındıran Artabel Gölleri Tabiat parkında göller bölgesini ziyaret eden ve 3 bin 300 metrelik zirveye tırmanan heyet yaklaşık 6 saat boyunca yürüyüş ve tırmanış gerçekleştirdi.

Muhteşem bir doğaya ev sahipliği yapan alanda baharın tüm renklerini görme fırsatının yanında buzla kaplı buzul göllerini deneyimlediklerini kaydeden Okur, Gümüşhane’nin muhteşem coğrafyasını keşfettikten sonra Eylül ayında ekip olarak Ağrı Dağına zirve yapmayı düşündüklerini sözlerine ekledi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER